NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Επανεκκίνησις: Δωρεάν Laptop και εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία

Επανεκκίνησις: Δωρεάν Laptop και εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία

Ο Γιώργος Μακρίδης, που ασχολείται με τον εθελοντισμό πριν ακόμα από τους ολυμπιακούς αγώνες, είναι ένας από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ και μίλησε στο epixeiro.gr.

Το ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ προέκυψε πριν από 2 χρόνια από ένα γκρουπ ανθρώπων που ανήκουν στο Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης για Επαγγελματική Ένταξη, Σταδιοδρομία, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία ή αλλιώς ΑΛΛΗΛΟΝnet, ως μέντορες και με εμπειρία όλοι τους στον χώρο της πληροφορικής. Η ΑΛΛΗΛΟΝnet είναι ένα δίκτυο που έχει φτιαχτεί από Έλληνες του εξωτερικού με περίπου 5.000 μέλη πολλά από τα οποία είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Το ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΙΣ πέρα από το έργο ανακύκλωσης υπολογιστών και laptop που προσφέρει, βοηθάει και νέα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ προϋπηρεσίας και εργασίας μέσα από προγράμματα mentoring. Νέα παιδιά – εθελοντές βρίσκουν το έδαφος να ασχοληθούν με τον τομέα που θέλουν ( social media, γραφιστικά κλπ. ) μέσα από την πρακτική τους εργασία. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Βιδάλης Νικόλαος ο οποίος εδώ και 4 μήνες πραγματοποιεί την πρακτική του στην ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ ως Graphic Design Manager. 

Ο Γιώργος Μακρίδης δήλωσε σχετικά: « Σκεφτήκαμε, και μέσα και από την προσωπική μου εμπειρία, λόγω της έλλειψης που υπάρχει στα σχολεία από άποψη τεχνολογικών ειδών, να ξεκινήσουμε μια δράση που θα ωφελήσει και τα σχολεία και τα νέα παιδιά-εθελοντές να καλύψουν το κενό ανάμεσα στην πράξη – θεωρία – προϋπηρεσία αλλά και την ίδια στιγμή να προσφέρει ένα έναυσμα στην κοινωνία να δράσει. Θέλουμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση και να καλλιεργήσουμε μια νοοτροπία ανακύκλωσης . Αν έχετε ένα laptop σκονισμένο κάπου μην διστάσετε να κάνετε δωρεά και βοηθήστε ένα σχολείο, ένα παιδάκι. Και ποιος ξέρει, ίσως αύριο κάποιος δωρίσει ρούχα και αργότερα γίνει κάτι ακόμη  πιο σπουδαίο! ».

Επανεκκίνησις: Δωρεάν Laptop και εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία

Ποιο είναι το όραμά σας για την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ;

Θέλουμε η Επανεκκίνησις να είναι σε ένα επίπεδο όπου να υπάρχουν εθελοντές σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, θα γνωρίζουν την Μ.Κ.Ο. μας, και θα συλλέγουν όπου και αν βρίσκονται παλιές ή χαλασμένες ηλεκτρονικές συσκευές κα θα τις δωρίζουν. Θέλουμε να αναπτυχθεί η εθελοντική δράση στην ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών σε όλη την Ελλάδα, επιθυμώ όλο αυτό να γίνει θεσμός. Θέλουμε για παράδειγμα να υπάρχουν ειδικοί κάδοι στα σχολεία και μια φορά ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από 3 έως 6 μήνες, να πραγματοποιείται συλλογή αυτών των ηλεκτρονικών συσκευών και να προσφέρονται κάθε Σεπτέμβρη 50 laptop σε μερικά σχολεία για μαθήματα πληροφορικής. Όλα αυτά για να επιτευχθούν χρειάζονται φυσικά μεγαλύτερες υποδομές, ποσότητες, να έρθουν ακόμη περισσότεροι εθελοντές κλπ. Τρέχουμε την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ εθελοντικά εδώ και ενάμιση χρόνο και προσπαθούμε να διορθώνουμε ότι λάθη εντοπίζουμε. Μόλις βελτιώσουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια θα ξεκινήσουμε να διαφημίζουμε την δράση μας πιο ενεργά προσελκύοντας μεγαλύτερους χορηγούς αλλά και οργανώσεις και από τις επαρχίες.

Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια χορηγών;

Η βοήθεια των χορηγών είναι σαφώς σημαντική. Οι χορηγοί μπορούν να βοηθήσουν με διάφορους τρόπους. Ο πιο απλός είναι με την απευθείας δωρεά παλιών υπολογιστών και laptop που είναι και το πιο σημαντικό. Μπορεί από μια δωρεά 100 υπολογιστών να μπορείς να επισκευάσεις τους 70-80 κάτι που σίγουρα αποτελεί σημαντική βοήθεια. Γιατί αν μαζέψεις 100 υπολογιστές από ιδιώτες, μπορεί να μην ταιριάζουν μεταξύ τους και να μην μπορείς να επισκευάσεις πάνω από 20. Ένας άλλος τρόπος βοήθειας από χορηγούς, είναι πως μπορεί για παράδειγμα να δωρίσουν 50 laptop σε απομακρυσμένες περιοχές. Και ας πούμε τα παιδιά αυτά παίρνουν τα laptop σπίτι τους αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Θα μπορούσε να εμφανιστεί λοιπόν ένας χορηγός και να βοηθήσει μέσα από δωρεές να αποκτήσουν αυτά τα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για ένα χρόνο. Σίγουρα πιστεύω μια τέτοια κίνηση marketing προσφέρει πολλά μεγαλύτερα οφέλη για μια εταιρεία από το κόστος που θα χρειαστεί οι εταιρείες αυτές να καταβάλλουν για μια τέτοια κίνηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr