NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Γνωρίστε τον Νίκο Μεσολογγίτη: Από πωλητής υπολογιστών σε ιδιοκτήτης των OJO Sunglasses

Γνωρίστε τον Νίκο Μεσολογγίτη: Από πωλητής υπολογιστών σε ιδιοκτήτης των OJO Sunglasses

Το Μάρτιο του 2011 λειτούργησε το πρώτο κατάστημα OJO Sunglasses στην Κύπρο όπου είναι και η καταγωγή της εταιρείας και από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία προσδιορίστηκε σαν τα εξειδικευμένα καταστήματα γυαλιών ηλίου όπου προσφέρουν πολύ περισσότερα από όσα αμείβονται.

Ο Νίκος Μεσολογγίτης είναι 48 χρονών και έχει σπουδάσει MIS (Management Information Systems) όπου για 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ήταν πωλητής ηλεκτρονικών υπολογιστών και έπειτα γενικός διευθυντής μηχανογραφήσεων αλλά και τηλεπικοινωνιών για να καταλήξει να δημιουργήσει μια πετυχημένη εταιρεία γυαλιών την OJO Sunglasses. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο epixeiro.gr: « Κατά την διάρκεια της καριέρας μου είχα και έχω σαν πρότυπο να συμπεριφέρομαι όπως θα ήθελα να μου συμπεριφέρονται και αρχή μου ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους ».

Τι σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε τα OJO Sunglasses και ποια η πρωτοτυπία της ιδέας; 

Η ιδέα/φιλοσοφία  των γυαλιών ηλίου OJO ξεκίνησε πίσω στο 2010 όταν αρχικά ερευνούσαμε μέσω διαφόρων εταιρειών και προϊόντων να επενδύσουμε σε κάποιο πετυχεμένο Franchisee για την Κύπρο. Μετά από περίπου 2 χρόνια έρευνας και ανάλυσης της ιδέας franchise καταλήξαμε στα γυαλιά ηλίου. Τα γυαλία ηλίου είναι ίσως από τα μόνα προϊόντα (στο τομέα του λιανικού εμπορίου) που κανένα κατάστημα δεν εξιδικεύεται σε αυτά ακόμη μέχρι και σήμερα. Ενώνοντας τα διάφορα μικρά κομμάτια των εμπειριών που αποκτήσαμε,  αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κατάστημα όπου θα είχε σαν βασικούς άξονες μόνο γυαλιά ηλίου και μόνο την δική μας εμπορική επωνυμία.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η OJO Sunglasses δίνει μεγάλη έμφαση στο προσωπικό της όπου κατ’επέκταση αυτό μεταφέρεται στους πελάτες της

Βάσει ποιας φιλοσοφίας λειτουργούν τα καταστήματα OJO;

Η φιλοσοφία της εταιρείας OJO Sunglasses είναι πολύ απλά οι πέντε αρχές του Marketing. Σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το κατάλληλο προϊόν , αποφασίσουμε βάση τιμολογιακής πολιτικής την πιο χαμηλή τιμή  όπου μετά από χωρίς ιδιαίτερες χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες παραδίδονται στα καταστήματα. Πέραν αυτού, αποφασίζεται ο τρόπος προώθησης του προϊόντος μέσα από διάφορες διαφημιστικές εκστρατείες και τέλος μέσα από καθημερινή εκπαίδευση εκπροσωπούμαστε από  εξειδικευμένους στιλίστες εντός των καταστημάτων μας με απώτερο σκοπό να εξυπηρετήσουν πιθανούς πελάτες. Ο κάθε εργαζόμενος στην εταιρεία πρέπει να νιώθει και να εκφράζεται σαν ιδιοκτήτης όχι μόνο του καταστήματος που εργάζεται αλλά όλων των καταστημάτων OJO.

Όταν αγόρασα γυαλιά από ένα από τα καταστήματά σας, υπήρξε πάρα πολύ φιλική εξυπηρέτηση. Τι έχετε να πείτε για την εξυπηρέτηση πελατών στην εταιρεία σας;

Όπως προαναφέραμε η ιδέα της OJO Sunglasses δίνει μεγάλη έμφαση στο προσωπικό της όπου κατ’επέκταση αυτό μεταφέρεται στους πελάτες της. Παράδειγμα για αυτό είναι όπου κατά την επίσκεψη του Μυστικού Επισκέπτη στα καταστήματα OJO και κατά την ερώτηση ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ο/η συνάδελφος πρέπει να απαντήσει αλλά και να πείσει τον Μυστικό Επισκέπτη ότι αυτός/αυτή είναι ο/η ιδιοκτήτης διαφορετικά θα έχει μειωμένη βαθμολογία.

Πόσα καταστήματα της OJO Sunglasses λειτουργούν αυτόν τον καιρό και ποιο είναι το όραμά σας για την εταιρεία;

Η εταιρεία σήμερα με την μέθοδο της δικαιοχρησίας διαθέτει 39 καταστήματα. Στην Κύπρο υπάρχουν 12 καταστήματα , 22 στην Ελλάδα, 2 στην Ρουμανία, 2 στην Μάλτα και 1 στον Λίβανο.Το όραμα της εταιρείας είναι μέχρι το τέλος του 2020 να έχει 100 καταστήματα σε οποιαδήποτε Ευρωπαική χώρα  με ηλιοφάνεια.

Παρατήρησα φυσικά την 1+1 προσφορά σας. Ποια είναι η ιδέα πίσω από αυτήν την προσφορά;

Όλα τα καταστήματα OJO Sunglasses σε οποιαδήποτε χώρα και αν δραστηριοποιούνται έχουν  τις ίδιες ακριβώς τιμές και την προσφορά 1+1 δωρεάν με μέση λιανική τιμή τα €59. Ο πελάτης μπορεί να αγοράσει οποιαδήποτε δύο ζευγάρια γυαλία ηλίου και να πληρώσει το ένα το πιο ακριβό. Σίγουρα η προσφορά μας  1+1  δωρεάν ήταν και είναι κάτι το προτόγνωρο για τις αγορές γυαλίων ηλίου, αλλά και άκρως ενθαρρυντικό για τους καταναλωτές.

Εσείς φοράτε γυαλιά OJO Sunglasses;

Προσωπικά φοράω τα γυαλιά ηλίου OJO για την προστασία των ματιών μου, και κυρίως για να βλέπει η καρδιά μου πιο καθαρά το δρόμο της ευτυχίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr