NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το μέλλον της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου: Δύο παράλληλοι δρόμοι;

Το μέλλον της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου: Δύο παράλληλοι δρόμοι;
25_03_2017 | 12:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Οι απόφοιτοι του Kings College London συζήτησαν με τους πρέσβεις της Μεγάλης Βρετανίας και του Βελγίου για το μέλλον της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το debate με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου: Δύο παράλληλοι δρόμοι;» ανάμεσα στην Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Kate Smith, καθώς και του Πρέσβη Βελγίου Luc Liebaut, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου King’s College London στο πλαίσιο του Kings College London Duel Day Celebration. 

Στο ρόλο του συντονιστή βρέθηκε ο κος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δημοσιογράφος και απόφοιτος του Kings College London, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο κος Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος του ΕλληνοΒρετανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι δύο αξιότιμοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστιάζοντας στις συνέπειες που θα ακολουθήσουν σε συνέχεια της απόφασης εξόδου της Μ. Βρετανίας έπειτα του δημοψηφίσματος, ενώ, παράλληλα, αναφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν επί του φάσματος εμπορικής και κοινωνικής συνεργασίας που θα ακολουθηθεί ανάμεσα στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μ. Βρετανία, δηλώνοντας πως και οι δύο πλευρές επιθυμούν μία ομαλή και αμοιβαία παραγωγική έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατόπιν, η συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από την παγκόσμια πολιτική σκηνή και την εκλογή του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.

Επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για τη διατήρηση του Ευρωπαϊκού πνεύματος και ιδεώδους, ο Επαμεινώνδας Στυλόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου, ανέφερε: «Αποτελεί ευχή όλων η συνεχής και αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών Χωρών ανεξαρτήτως της παρουσίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον Σύλλογο και τη δράση του ακολουθείστε το www.kclagreece.com. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του πανεπιστημίου King’s College London έχει ως σκοπό τη γνωριμία των Ελλήνων αποφοίτων του πανεπιστημίου King’s College London και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ τους, δεδομένων των κοινών τους αρχών και αξιών. Στη κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από δραστηριότητες οι οποίες καλύπτουν ποικίλα ενδιαφέροντα. Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος έχει να παρουσιάσει ημερίδες, συναντήσεις και συνεστιάσεις. Το επόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσανατολίζεται σε στοχευμένες δράσεις επαγγελματικές δράσεις αλλά και κοινωνικές πρωτοβουλίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr