NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Σύγχρονες Λύσεις Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στην 4η Συνάντηση Μελών GREEN ANGELS

Σύγχρονες Λύσεις Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στην 4η Συνάντηση Μελών GREEN ANGELS
28_03_2017 | 15:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Mε επιτυχία διοργανώθηκε η 4η Συνάντηση Μελών GREEN ANGELS, της Πρότυπης Ελληνικής Κοινότητας Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, στα γραφεία της Xerox Hellas.

Από την ίδρυσή τους μέχρι και σήμερα, επιδίωξη των GREEN ANGELS είναι η διάδοση καλών πρακτικών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Η δράση των GREEN ANGELS τίθεται σε εφαρμογή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Ομίλου Χρηματιστηρίων Αθηνών, με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με τη συνεργασία εκατοντάδων φορέων πανελλαδικά.

Ο Διευθυντής Marketing & Πωλήσεων της Xerox Hellas, Χάρης Τράμπας, παρουσίασε εντυπωσιακά στοιχεία για την περιβαλλοντική υπευθυνότητα της Xerox σε όλον τον κόσμο και ανέδειξε τη σημασία των Managed Print Services ως ένα εργαλείο που βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώνουν το  περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Στη συνέχεια, το στέλεχος της Διεύθυνσης Συστημάτων Πληροφορικής της Εθνικής Ασφαλιστικής, Κώστας Τσελέκης, επιβεβαίωσε την προσήλωση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης και παρουσίασε ένα case study το οποίο κατέδειξε τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν στην πράξη από τη χρήση των Managed Print Services της Xerox. Εκτός από τη μείωση του κόστους και την αυξημένη παραγωγικότητα, η χρήση των Xerox MPS προσέφερε:

  • Μείωση του όγκου των εκτυπώσεων λόγω της ορθολογικότερης εκτύπωσης που κατέστη δυνατή μέσω του λογισμικού της Xerox και της αυτόματης διαγραφής αχρείαστων εκτυπώσεων.
  • Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος με τη λειτουργία λιγότερων και σημαντικά βελτιωμένων ενεργειακά συσκευών.
  • Ανακύκλωση υλικών και αναλωσίμων μέσω της αξιοποίησης της σχετικής υπηρεσίας που προσφέρει και στην Ελλάδα η Xerox.

Παράλληλα, η εταιρεία SenseOne στα πλαίσια της στρατηγικής μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος παρουσίασε τις λύσεις της σχετικά με τις βέλτιστες τεχνικές διαχείρισης ενέργειας.

Οι General Community Managers των GREEN ANGELS, Δρ. Ανδρέας Τυράκης και Θεοφάνης Ξουλεής, δήλωσαν: «Η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας αποτέλεσε την τέταρτη συνάντηση της Κοινότητάς μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει να δημιουργούμε έφορο έδαφος για εποικοδομητική  συνεργασία μεταξύ των εταιρειών - μελών μας, ανταλλαγή απόψεων και ενεργό συμμετοχή όλων των εταιρειών στα δρώμενα της κοινότητας.

Μέσα από τη συνάντηση αυτή, καταφέραμε να μοιραστούμε μεταξύ μας τεχνογνωσία, χρήσιμα εργαλεία και τεχνολογίες που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο μεγάλο όραμα της κοινότητας για την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας, μειώνοντας παράλληλα λειτουργικά κόστη και δαπάνες».

Aξίζει να σημειωθεί ότι η κοινότητα των GREEN ANGELS έλαβε πρόσφατα επιστολή υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοπιστία του πρότυπου εργαλείου (HAPI-e) που χρησιμοποιεί σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την αξιολόγηση του οικολογικού αποτυπώματος επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr