NEWSFLASH...
Χρηματοδότηση
ανάγνωση

The People’s Trust: Νέες θέσεις εργασίας και στήριξη της επιχειρηματικότητας

The People’s Trust: Νέες θέσεις εργασίας και στήριξη της επιχειρηματικότητας

Χρηματοδότηση και κοινωνικός αντίκτυπος

Το The People’s Trust είναι ένας μη – κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει μικρές επιχειρήσεις παρέχοντάς τους μικροχρηματοδότηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Στόχος του οργανισμού μας είναι να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Υποστηρίζουμε νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις με θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της απασχόλησης, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, και στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.  

Γιατί μικρές επιχειρήσεις;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, σε ποσοστό 99,8%, απασχολούν λιγότερα από 250 άτομα, ενώ το 93% αυτών δραστηριοποιούνται με λιγότερα από 10 άτομα προσωπικό. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, ότι οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν βασικό πυλώνα της οικονομίας.

Στην Ελλάδα, τo ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων ανέρχεται στο 98% - 99% και είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σε ένα εντυπωσιακό ποσοστό που κυμαίνεται από 75% έως 86%. Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ελληνική οικονομία. Ωστόσο, παρά την τεράστια συμβολή τους, αυτές οι επιχειρήσεις επιβιώνουν σχεδόν αποκομμένες από κάθε πηγή χρηματοδότησης. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την πρόσβαση σε χρηματοδότηση για αυτού του μεγέθους τις επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στην τόσο απαραίτητη ενίσχυση της οικονομίας μας, καθώς οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται κεφάλαια κίνησης και ανάπτυξης, προκειμένου να ξεκινήσουν ή να επεκτείνουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται η δημιουργία εναλλακτικών χρηματοδοτικών μοντέλων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς, να προαχθεί η ανάπτυξη αλλά και η ευημερία μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Κοινωνικός αντίκτυπος

Στη Μεγάλη Βρετανία εκτιμήσεις δείχνουν ότι με την αξιοποίηση εναλλακτικών χρηματοδοτικών μοντέλων, όπως αυτό του οργανισμού μας, κάθε  €1 που επενδύεται δημιουργεί οφέλη αξίας €4.30. Αυτό ακριβώς επιδιώκουμε και στο The People’s Trust. Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός θέλουμε να παράγουμε όφελος για την κοινωνία. Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Ενισχύοντας την απασχόληση, η οποία οδηγεί με τη σειρά της στην αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος, στη διασφάλιση σίτισης, στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φυσικά στην κοινωνική ένταξη. Η απασχόληση συμβάλλει στην εισροή χρημάτων στην οικονομία και όχι στην εκροή τους, και καταλύει την εξάρτηση από την οικογένεια, τους φίλους και το κράτος.

Το The People’s Trust έχει τρεις βασικούς στόχους:

  • Να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας και να αυξήσει τα μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που δημιουργεί η εργασιακή σταθερότητα
  • Να υποστηρίξει ένα εκκολαπτόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον συμβάλλοντας στην οικοδόμηση επιχειρηματικής κουλτούρας
  • Να πολλαπλασιάσει τον αντίκτυπο κάθε ευρώ της οικονομικής υποστήριξης που παρέχει, μέσα από συνεργασίες με οργανισμούς και φορείς μικροχρηματοδότησης

Σε διάστημα 6 μηνών, με τη συμβολή των στρατηγικών συνεργατών μας όπως η Action Finance Initiative, η Εθνική Τράπεζα, η Ashoka και άλλων, έχουμε υποστηρίξει περισσότερες από 45 μικρές επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει 95 νέες θέσεις εργασίας, 2.2 νέες θέσεις ανά επιχείρηση κατά μέσο όρο. Εκτιμάται επίσης ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα συμβάλλουν σχεδόν 1.5 εκατ. ευρώ στην οικονομία, πέρα απ’ όλα τα άλλα οφέλη που δημιουργούν οι νέες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr