NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Elvis Presley: ο Βασιλιάς του Rock n’ Roll!

Elvis Presley: ο Βασιλιάς του Rock n’ Roll!

Ο απόλυτος τραγουδιστής, ο άντρας που έκανε τις γυναίκες να ουρλιάζουν και να ποδοπατούνται για να πάνε στις συναυλίες του, ο άνθρωπος που μας έμαθε το rock n’ roll και μας έδειξε πώς να λικνιζόμαστε στους ρυθμούς του, ο άντρας που ξεσήκωνε τα πλήθη, ο "Βασιλιάς του Rock n’ Roll ", που ζει ακόμα ανάμεσά μας;

Elvis Aron Presley λοιπόν και οι εικόνες στο μυαλό πολλών είναι κινούμενες, χαρούμενες και τραγουδιστικές!

Ο Elvis γεννήθηκε το 1935 στο Μισισιπή και πέθανε το 1977 στο Τενεσί. Προερχόταν από μία φτωχή οικογένεια, ωστόσο δεν του έλειψε η προσοχή και η αγάπη, καθώς είχε πολύ ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα του. Την πρώτη του κιθάρα την απέκτησε το 1945 ενώ η πρώτη του επαφή με τη μπλουζ και τη γκόσπελ μουσική έγινε στις Συναθροίσεις του Θεού, το οποίο είναι το τέταρτο χριστιανικό δόγμα παγκοσμίως. Ο Elvis όπως και οι γονείς του ήταν βαθιά θρησκευόμενος. Παρόλο που από μικρός είχε σχέση με τη μουσική, το επαγγελματικό του ξεκίνημα έγινε δειλά δειλά. Για την ηχογράφηση των δύο πρώτων του δίσκων πλήρωσε στη Sun Studios. Η πρώτη του συμμετοχή σε δοκιμαστικό έγινε το 1954 με πρωτοβουλία του Sam Philips, που κάτι έβλεπε σε εκείνον.  Το δοκιμαστικό έγινε για το τραγούδι That's All Right το οποίο όχι μόνο δόθηκε σε κυκλοφορία αλλά έγινε και επιτυχία! Αυτό ήταν το πρώτο του single. Η απογείωση όμως ήρθε με την εμφάνισή του για 8 παραστάσεις μαζί με τους Mour, Black και D.J. Fontana στην εκπομπή Stage Show.

Σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε ο Tom Parker, ο οποίος έγινε ο νέος του manager, εξαγόρασε το συμβόλαιό του με τη Sun και τον μετέφερε στην RCA Records. Το 1956 ήταν η χρονιά του, καθώς έκανε το δεύτερό του single, το πρώτο του album και το πρώτο του συμβόλαιο για την ταινία «Love me tender» η οποία έκανε τεράστια επιτυχία, ενώ αποτέλεσε και την αρχή για την κινηματογραφική του καριέρα. Η φωνή του, το στιλ του και οι χορευτικές του κινήσεις είχαν πλέον προκαλέσει μία νέα τάση στη μουσική και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Elvis να βρίσκεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης!

Παράθεση - epixeiro.gr

«Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, μην πας μαζί τους» Elvis Presley

Από το 1960 και μετά ο Elvis συμμετείχε σε μία σειρά ταινιών, οι οποίες παρόλο που γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία, τον απομάκρυναν από τη δημιουργία τραγουδιών και από τις συναυλίες, με αποτέλεσμα και ο ίδιος να αισθάνεται πως η καριέρα του δεν έχει πλέον την πορεία που εκείνος θα ήθελε. Οι Beatles πλέον είχαν κάνει την εμφάνισή τους και ο ίδιος αισθάνθηκε ότι είχε έρθει η στιγμή για να επιστρέψει. Έτσι το 1968 έκανε το μαγνητοσκοπημένο κονσέρτο "'68 Comeback Special" το οποίο πραγματικά σηματοδότησε την επιστροφή του, με αποκορύφωμα το τραγούδι "Suspicious Minds" το 1969, το οποίο έφτασε στο νούμερο 1 του Αμερικανικού Billboard.

Η τελευταία του συναυλία δόθηκε το 1977 στην Ιντιανάπολις.

Η προσωπική του ζωή και το τέλος

Ο Elvis σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ερωτύλος, καθώς κατά τη διάρκεια της ζωής του γνώρισε πολλές γυναίκες. H πρώτη του επίσημη σχέση ήταν με την ηθοποιό Natalie Wood. Την πρώτη του γυναίκα τη γνώρισε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στη Γερμανία. Το όνομα αυτής ήταν Priscilla Beaulieu. Την παντρεύτηκε το 1967 και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε την κόρη του Lisa Marie. Ωστόσο ο γάμος τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ρόδινος, καθώς ο Elvis ήταν άπιστος, με αποτέλεσμα να χωρίσουν το 1972. Ήταν από χρόνια εθισμένος σε ναρκωτικά και υπνωτικά χάπια, γεγονός που επιβάρυνε συνεχώς την υγεία του. Το αποτέλεσμα ήταν να αφήσει την τελευταία του πνοή το 1977 στη βίλα του στο Τενεσί, μετά από μεγάλη κατανάλωση ναρκωτικών. H Ginger Olden, που ήταν και η τελευταία του σύντροφος, ήταν αυτή που τον βρήκε νεκρό από έμφραγμα.

Ο Elvis αναμφισβήτητα ήταν παγκοσμίως μουσικό σύμβολο. Μόνο τα τραγούδια που μας άφησε κληρονομιά, προσωπικά πιστεύω πως είναι αρκετά για να τον χαρακτηρίσουν όχι μόνο σύμβολο αλλά και Βασιλιά του Rock n’ Roll!  

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr