NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

NIVEA Young Business Talents 2016/17: 22412 συμμετοχές από 5 χώρες

NIVEA Young Business Talents 2016/17: 22412 συμμετοχές από 5 χώρες

22.412 μαθητές – 1.046 σχολεία: Αυτά είναι τα φετινά στοιχεία του καινοτόμου διεθνούς διαγωνισμού, Young Business Talents, που υποστηρίζεται για ακόμη μία χρονιά από τη NIVEA και στοχεύει να προσφέρει στους μαθητές λυκείων και επαγγελματικών κέντρων εκπαίδευσης την ευκαιρία να διαχειριστούν τη δική τους εικονική εταιρία, προσφέροντάς τους μια «καθαρή» εικόνα του μέλλοντος τους. Ο διαγωνισμός  έχει έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο, διεθνές χαρακτήρα, καθώς φέτος επεκτείνεται περαιτέρω, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά το Μεξικό.

Για πάνω από 100 χρόνια, η NIVEA είναι διπλά στις ανάγκες κάθε οικογένειας, μοιράζοντας απλόχερα τις αξίες της Αγάπης, της Εμπιστοσύνης, της Ευθύνης και της Φροντίδας. Αυτές είναι και οι αξίες που διαπνέουν κάθε δράση της NIVEA και την καθιστούν μια από τις ηγέτιδες εταιρίες περιποίησης της επιδερμίδας στην παγκόσμια αγορά. Η NIVEA συνεισφέρει ενεργά στην υποστήριξη των οικογενειών και των νέων ανθρώπων, όχι μόνο προσφέροντας αξιόπιστα και καινοτόμα προϊόντα, αλλά και προσφέροντας στήριξη σε θέματα εκπαίδευσης κι επαγγελματικού προσανατολισμού, ενισχύοντας δράσεις, όπως το Young Business Talents.

Αυτή είναι η 4η χρονιά του διαγωνισμού στην Ελλάδα. Ο μεγάλος τελικός του εικονικού αυτού προσομοιωτή επιχειρήσεων, θα πραγματοποιηθεί στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στις 22 Απριλίου 2017. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν, θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του καλύτερου εικονικού επιχειρηματία στην χώρα, λαμβάνοντας την σκυτάλη από τους νικητές του 2016. Οι νεαροί επιχειρηματίες, κυριολεκτικά προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν φέτος σχολεία από 51 διαφορετικούς νομούς!

Η NIVEA στηρίζει ενεργά τον διαγωνισμό, προσφέροντας τη δωρεάν τοποθέτηση ενός εξελιγμένου Προσομοιωτή 3ης γενιάς. Ο Προσομοιωτής αυτός που βραβεύει τις κορυφαίες ομάδες διατέθηκε από την εταιρία PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στη δημιουργία προηγμένων προσομοιωτών. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Young Business Talents, μαθητές από 15 μέχρι 22 χρονών, προερχόμενοι από Λύκεια κι επαγγελματικά κέντρα εκπαίδευσης, χωρίζονται σε ομάδες των 3-4 ατόμων, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστούν και να δουλέψουν μαζί προκειμένου να πετύχουν έναν κοινό στόχο. Κάθε ομάδα καλείται να διαχειριστεί τη δική της εικονική εταιρία και θα πρέπει να λάβει αποφάσεις στρατηγικής σημασίας, ενώ ταυτόχρονα συναγωνίζεται άλλες ομάδες/εικονικές εταιρίες. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν μια βαθμολογία περνώντας από τρία διαφορετικά στάδια: ξεκινώντας από περιφερειακό / τοπικό επίπεδο, προχωρώντας σε εθνικό επίπεδο για να κερδίσουν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στο μεγάλο τελικό και, τέλος, κερδίζοντας στη συνέχεια μια θέση στον διεθνή διαγωνισμό 2016 - 2017.

Χάρη στη NIVEA, σχολεία και καθηγητές έχουν πρόσβαση σε καινοτόμες εκπαιδευτικές πράξεις, στις οποίες εφαρμόζουν τη θεωρητική γνώση που έχουν σε εικονικά σενάρια, που προσομοιάζουν σημαντικά στην πραγματικότητα. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr