NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Orphans for Orphans: 2 Αδέρφια μας εμπνέουν με την δράση τους

Orphans for Orphans: 2 Αδέρφια μας εμπνέουν με την δράση τους

Είναι μεγάλη αρετή σε έναν άνθρωπο όταν ζει μια εφιαλτική εμπειρία αλλά δεν σημαδεύεται από αυτήν, δεν της επιτρέπει να τον καταστρέψει, αλλά αντίθετα την χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει και να προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο. Γνωρίστε τους Rob και Paul Forkan.

Η ιστορία των Gandys, εταιρείας ταξιδιωτικών προϊόντων, ξεκίνησε παλιά σε ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι, όταν η οικογένεια Forkan, πούλησε ότι είχε και δεν είχε για να εξερευνήσουν τον κόσμο και να εργαστούν ως εθελοντές. Το 2001 οι Kevin και Sandra Forkan πήραν μια απόφαση να πάρουν τα παιδιά τους από τα σχολεία και να τους προσφέρουν μια εκπαίδευση διαφορετική, μια πιο τολμηρή ίσως θα μπορούσε να πει κάποιος, στο πιο δύσκολο σχολείο από όσα υπάρχουν σε όλον τον κόσμο, στο Πανεπιστήμιο της Ζωής!

Με όλα τα απαραίτητα περιεχόμενα και εφόδια της ζωής τους μέσα στα σακίδιά τους, η οικογένεια ξεκίνησε ένα ταξίδι γυρίζοντας όλο τον κόσμο. Δεν έμειναν όμως μόνο στα ταξίδια, βοηθούσαν εθελοντικά και διάφορες κοινότητες όποτε έβρισκαν την ευκαιρία, όπως για παράδειγμα έκαναν στην Ινδία. Διέσχισαν τον Ινδικό ωκεανό και σκαρφάλωσαν σε βουνά, ενώ όλη αυτήν την περίοδο οι Rob και Paul, τα δυο αδέρφια, ταξίδευαν συνεχώς με σημειωματάρια στα χέρια τους, και αφομοίωναν την κάθε εμπειρία με τα ίδια τους τα μάτια. Παράλληλα το μάτι τους συνέχεια αναζητούσε διάφορα αντικείμενα τα οποία ως ταξιδιώτες χρειάζονταν αλλά δεν μπορούσαν να βρουν!

Δυστυχώς όμως, μια τραγική μέρα του 2004, οι ζωές των Rob και Paul άλλαξαν για πάντα, όταν έχασαν τους γονείς τους από ένα εφιαλτικό τσουνάμι που χτύπησε την Σρι Λάνκα.

Αυτό που έμεινε στα αδέρφια από τους γονείς ως παρακαταθήκη ήταν η δίψα για ταξίδια και νέες περιπέτειες, και μέσα από αυτές τις εμπειρίες κατάφεραν να καταλάβουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους και τις ανάγκες του. Κάπως έτσι, γεννήθηκε μέσα τους ένα πάθος να δημιουργήσουν κάτι που θα είχε προσφορά στην κοινωνία και θα τιμούσε την μνήμη των γονιών τους!

Έτσι, το 2012 ιδρύθηκαν τα Gandys από τα 2 αδέρφια με σκοπό να στηρίξουν το Orphans for Orphans ίδρυμά τους, δωρίζοντας το 10% των κερδών τους για την παροχή βοήθειας σε παιδιά που υποφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο από τα τσουνάμι.

Orphans for Orphans: 2 Αδέρφια μας εμπνέουν με την δράση τους

Τα 2 αδέρφια ξεκίνησαν την αποστολή τους με στόχο να δημιουργήσουν μια ‘’πόλη’’ για αυτά τα παιδιά και το όνειρό τους πραγματοποιήθηκε όταν άνοιξαν το πρώτο τους Orphans for Orphans σπίτι για παιδιά στην Σρι Λάνκα, στην 10η επέτειο από το καταστροφικό τσουνάμι.

Η ιστορία τους έχει αγγίξει τις καρδιές πολλών ανθρώπων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί όταν δέχτηκαν πρόσκληση στο παλάτι του Buckingham όπου γευμάτισαν και συζήτησαν για το Young Leaders Program. Εκεί μοιράστηκαν τις εμπειρίες, ιδέες και το όραμά τους με τον Δούκα του Cambridge και τον Πρίγκηπα Harry.

Ο στόχος των 2 αδερφών ήταν να ανοίξουν το 1ο τους σπίτι για παιδιά μέχρι τα τέλη του 2014 με αφορμή την 10η επέτειο από το τσουνάμι και ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να το πετύχουν. Δεν έμειναν εκεί όμως, καθώς τα σχέδιά τους έχουν επεκταθεί και πλέον μπορούν και φιλοξενούν περισσότερα παιδιά και μέλη της κοινότητας.  Το ίδρυμα Orphans for Orphans προσφέρει μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, όπως είναι η ακαδημαϊκή εκπαίδευση, μαθήματα ξυλογλυπτικής αλλά και αθλητικές δραστηριότητες. Το ίδρυμα αυτό φροντίζει για την ασφάλεια των παιδιών και να τα βοηθήσει να σηκωθούν ξανά στα πόδια τους και να κάνουν σημαντικά βήματα μπροστά για το μέλλον τους. Το όραμα των 2 αδερφών είναι πλέον να ανοίξουν σπίτια σε όλο τον κόσμο, με τον επόμενο στόχο να αποτελεί το Νεπάλ.

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πιστεύω πως τιμούν την μνήμη των γονιών τους οι οποίοι σίγουρα θα ένιωθαν περήφανοι. Γιατί πέρα από το να φτιάχνουν ποιοτικά προϊόντα για ταξιδιώτες, δεν παρατάνε την προσπάθεια να χτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια μπορούν για τα ορφανά παιδιά που το έχουν ανάγκη. Το έργο τους είναι μεγάλης σημασίας και τους αξίζουν πολλά μπράβο, που κατάφεραν μέσα από μια δύσκολη προσωπική στιγμή, να σηκωθούν ξανά στα πόδια τους, να δημιουργήσουν, να προσφέρουν κοινωνικό έργο, να εμπνεύσουν και να κάνουν περήφανους τους γονείς τους!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr