NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

1st ACG MUN: Μodel United Nations για πρώτη φορά στο Pierce

1st ACG MUN: Μodel United Nations για πρώτη φορά στο Pierce

Το συνέδριο-προσομοίωση των οργάνων του ΟΗΕ, που συγκεντρώνει σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργάνωσαν φέτος οι μαθητές του Pierce με αίτημα έναν καλύτερο κόσμο.

Περιβάλλον, εθελοντισμός, παγκόσμια ειρήνη, ανθρώπινα δικαιώματα, εκπαίδευση και πολλά, εξίσου σημαντικά θέματα που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια επικαιρότητα, βρέθηκαν στην ατζέντα του Συνεδρίου ACGMUN που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Pierce, στις εγκαταστάσεις του Σχολείου στην Αγία Παρασκευή.

Στο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 31 Μαρτίου και 2 Απριλίου, έλαβαν μέρος 270 μαθητές από σχολεία της Ελλάδας αλλά και της Ινδίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, εκπροσωπώντας σε σύνολο 56 χώρες. Οι μαθητές εργάστηκαν σε επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών, σε εξειδικευμένα θέματα της διεθνούς διπλωματίας, ανάμεσα στα οποία ο αφοπλισμός, η αποστράτευση και η επανένταξη των στρατιωτών παιδιών, η ενίσχυση της εκπαίδευσης σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, η εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων, και η απαγόρευση της ρίψης των τοξικών αποβλήτων.

Ο Όμιλος MUN, είναι ένας από τους πάνω από 60 μαθητικούς ομίλους του Pierce, και συμμετέχει δυναμικά από το 2013 με παρουσία τόσο σε συνέδρια της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού. Η πολύ επιτυχημένη φετινή διοργάνωση στο Pierce αξιοποιεί όχι μόνο την πείρα και τις υποδομές, αλλά και την ανθρωποκεντρική παράδοση του Σχολείου, που διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο σε ανθρωπιστικές κρίσεις της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το μοντέλο Ηνωμένων Εθνών είναι μια ακαδημαϊκή προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Είναι ένας πολυετής θεσμός που έχει τις απαρχές του ήδη από τη δεκαετία του 1920. Στo MUN οι μαθητές αναλαμβάνουν τον ρόλο των διπλωματών-εκπροσώπων διαφορετικών χωρών και επιχειρούν να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τη διεθνή κοινότητα, μέσα από τις πολιτικές της χώρας την οποία εκπροσωπούν.

Το MUN είναι μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, καθώς τους ενθαρρύνει να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με σημαντικές πτυχές της επικαιρότητας και να διευρύνουν τις γνώσεις τους ως αυριανοί πολίτες του κόσμου. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες λόγου, ρητορικής και επιχειρηματολογίας, να ακονίσουν τις δεξιότητές τους στη διπλωματία, να γνωριστούν με συμμαθητές τους από διαφορετικά περιβάλλοντα και χώρες, να συζητήσουν μαζί τους και να διακριθούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr