NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Σωστή διαχείριση βάρους από την HealthyClub

Σωστή διαχείριση βάρους από την HealthyClub

Ο Αλέξανδρος Ίτσιος, υπεύθυνος για το Business Development του HealthyClub και με 7 χρόνια εμπειρίας ως web consultant, μίλησε στο epixeiro.gr.

Ως Affiliate Marketer από το 2012 έως και το 2015 έχει κάνει πάνω από 15.000 πωλήσεις στον κλάδο των online ασφαλειών, αλλά και διαφόρων άλλων προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της linkwi.se.  Ο Αλέξανδρος Ίτσιος λοιπόν, πριν από δύο χρόνια είχε την έμπνευση να δημιουργήσει έναν έξυπνο βοηθό διατροφής & υγείας. «Μαζί με τους συνεργάτες μου, είχαμε και κάποιοι ακόμη έχουν «παραπανήσια» κιλά, οπότε ξεκινήσαμε κάτι που θα βελτίωνε την υγεία μας και θα μείωνε το βάρος μας» όπως δήλωσε ο ίδιος. Έχοντας συνεργαστεί με διατροφολόγους και το τμήμα στατιστικής του ΟΠΑ, σκέφτηκαν να φτιάξουν μία πλατφόρμα συμπεριφορικής αλλαγής για τη διαχείριση του βάρους, την HealthyClub. Σκοπός είναι να φέρουν μια μικρή επανάσταση στον τρόπο που γίνεται η προσέγγιση της διατροφής, να κάνει τους ανθρώπους πιο υγιείς και να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την εικόνα και το σώμα τους.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Το γεγονός ότι είχαμε περισσότερα κιλά απ’ ότι έπρεπε αποτέλεσε το βασικό άξονα για να ξεκινήσουμε. Αρχικά δοκιμάσαμε πλατφόρμες θερμιδομέτρησης, αλλά είδαμε γρήγορα ότι η διαδικασία είναι βαρετή και δεν έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η αλλαγή ήρθε όταν πήγαμε σε διατροφολόγους για να χάσουμε κιλά και εκεί διαπιστώσαμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει κάποιος είναι η εκπαίδευση και οι αλλαγές στη συμπεριφορά.

Παράθεση - epixeiro.gr

Οι συνεργασίες είναι δύσκολες, αλλά απαραίτητες. Μην ξεκινάς κάτι μόνος σου. Οι επιχειρήσεις είναι χώρος που έχουν ανάγκη από συνεργατικότητα

Ποιο είναι το όραμα σας;

Ιδανικά θα ήθελα η επιχείρηση μας να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαχείρισης βάρους και να τους δώσει πραγματικές λύσεις. Όραμα μας είναι αφού καταφέρουμε και κάνουμε penetrate στην Ελληνική αγορά, να επεκταθούμε και στα βαλκάνια, μιας και δεν υπάρχουν ανταγωνιστικές λύσεις ακόμη.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Σίγουρα μερικά εκατομμύρια στον τραπεζικό λογαριασμό μου, θα ήταν αδιαμφισβήτητα επιτυχία. Παρόλα αυτά, το βασικό είναι να περνάς καλά στην καθημερινότητα σου και αυτό που κάνεις να σε γεμίζει. Πολύ βασική επιτυχία για εμένα ήταν πως στο παρελθόν ξεκινήσαμε με τον συνέταιρο μου σχεδόν χωρίς καθόλου χρήματα (με 1300€ για την ακρίβεια) και μέσα σε διάστημα μερικών μηνών, ζούσαμε άνετα. Μεγάλη ηθική ικανοποίηση και επιτυχία ένιωσα όταν είδα κάποια από τα WordPress scripts & themes που αναπτύσσαμε να κατεβαίνουν και πλέον να αριθμούν σε πάνω από 250.000 downloads.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Πετυχαίνοντας κάθε φορά μία μικρή νίκη και κρατώντας θετική ψυχολογία. Αν η ομάδα είναι έμπειρη και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, τότε πιθανότατα γνωρίζει τις αδυναμίες και πως τα περισσότερα πράγματα στον κόσμο των επιχειρήσεων είναι θέμα υπομονής.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Ξεκινώντας μία επιχείρηση με ελάχιστα χρήματα είναι εφικτό, και πιστεύω πως τα περισσότερα startups κάπως έτσι ξεκινάνε. Κυρίως θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για να ξεκινήσεις κάτι είναι η ανυπαρξία επενδυτών. Παρόλα αυτά η έλλειψη συνεργατών, η κακή ηγεσία και φυσικά η ανυπαρξία κοινού, είναι οι μεγαλύτερες απειλές για μία startup.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Οι συνεργασίες είναι δύσκολες, αλλά απαραίτητες. Μην ξεκινάς κάτι μόνος σου. Οι επιχειρήσεις είναι χώρος που έχουν ανάγκη από συνεργατικότητα.

Πρώτη σου προτεραιότητα δεν θα έπρεπε να είναι να βρεις επενδυτή, αλλά να δεις αν έχεις τους κατάλληλους συνεργάτες, γνώσεις και το κοινό που θα χρησιμοποιήσει το προϊόν/υπηρεσία.

Μπες σε κάποιον incubator, θα σε βοηθήσουν τόσο από πλευράς networking, όσο και στο να δεις πως μπορεί να ωριμάσει η ιδέα σου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διάφορους μηχανισμούς στήριξης και χρηματοδοτικά εργαλεία. Αυτό αποτελεί μια καλή εναλλακτική αντί για seed funding από κάποιον angel ή vc, τουλάχιστον στα αρχικά βήματα. Είσαι σίγουρος ότι υπάρχει ανάγκη στο πρόβλημα που πας να λύσεις; Τι σε κάνει ποιο ανταγωνιστικό;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr