NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Fably: Η 1η πλατφόρμα δημιουργίας ιστοριών

Fably: Η 1η πλατφόρμα δημιουργίας ιστοριών

Η Ομάδα του Fably, η αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Κοπανίδη ( Founder, CEO, Backend developer), Σωκράτη Χαρίση (Co-Founder, COO, Creative Director), Γιώργο Μετάκο (Co-Founder, Front-end Developer), Αθανασία Νικολαΐδη (Event organizing, Marketing & Business) και Αλκιβιάδη Πετρόχειλο (Research & Development, Animation Developer), μίλησε στο epixeiro.gr.

To Fably είναι η πρώτη μεγάλη πλατφόρμα δημιουργίας ιστοριών με νέους τρόπους και εργαλεία. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα και με όπλο την φαντασία τους να δημιουργήσουν ιστορίες. Είναι ένας νέος κόσμος από ιστορίες που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις και ταυτόχρονα ένα μεγάλο «εργαστήρι» που σε καλεί να δημιουργήσεις τις δικές σου, μοναδικές ιστορίες. 

Mια νέα μορφή κοινωνικού δικτύου, που συγκεντρώνει το ποιοτικό περιεχόμενο και ενθαρρύνει τους χρήστες, τόσο να αλληλεπιδρούν με ιστορίες περισσότερο, όσο και να δημιουργούν με καινοτόμα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας. Απευθύνεται σε όσους λατρεύουν να διαβάζουν αλλά και να γράφουν.

Παράθεση - epixeiro.gr

Κανείς δε μπορεί να ξεκινήσει μια startup χωρίς όρεξη, όραμα, κίνητρο, επιθυμία, σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και όλες αυτές τις όμορφες λέξεις

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η ιδέα ήταν να φέρουμε άμεσα στον κόσμο, μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας, όλο εκείνο το ποιοτικό περιεχόμενο –με τη μορφή μικρών ιστοριών- που καθημερινά χάνεται μέσα σε χιλιάδες αναρτήσεις στα social media. Να ενώσουμε τους ανθρώπους με το ποιοτικό περιεχόμενο, να τους συστήσουμε με το storytelling και να τους προσφέρουμε αυτό το νέο, τρόπο έκφρασης.

Ποιο είναι το όραμα σας;

 Να φέρουμε το Fably στη ζωή κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του ή/και να ταυτιστεί με άλλους δημιουργικούς ανθρώπους.  Να δημιουργήσουμε ένα κόσμο, όπου η ποιότητα υπερέχει της ποσότητας στο λεγόμενο storytelling.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία για εμάς σημαίνει να συνεχίζεις να κολυμπάς κόντρα στα μεγαλύτερα κύματα που συναντάς στην πορεία σου. Επιτυχία σημαίνει να συνεχίζεις να κάνεις αυτό που θες και είσαι καλός με τον ίδιο ζήλο μετά από κάθε αποτυχία, παίρνοντας παράλληλα τις σωστές αποφάσεις. Στην επιτυχία σε οδηγεί  η σκληρή δουλειά, οι αποφάσεις σου και το πείσμα. Και φυσικά, η ομάδα. Προς το παρόν στο  Fably, δημιουργούμε συνεργασίες με όλους όσους σχετίζονται με κάποιο τρόπο με το storytelling και τη δημιουργία ιστοριών. Τον ερχόμενο Μάιο, έχουμε το πρώτο μεγάλο μας event σε κεντρικό πολυχώρο της Αθήνας και παράλληλα τελειοποιούμε την android εφαρμογή μας και την διαδικτυακή μας πλατφόρμα ενώ ετοιμάζουμε την iOS έκδοση του Fably.  Τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο πριν το alpha release της εφαρμογής, τρέξαμε ένα μεγάλο διαγωνισμό γραφής με πλούσια δώρα στους νικητές όπου και τράβηξε την προσοχή του κοινού. Εκεί το Fably έλαβε μια πολύ καλή αρχική ώθηση. Έκτοτε, έχουμε ένα σταθερό ρυθμό που ανεβαίνουν ιστορίες στην πλατφόρμα μας και σκοπεύουμε φυσικά να τον αυξήσουμε. Η συνέχεια αναμένεται δυνατή καθώς στην πλατφόρμα θα αρχίσουν να εντάσσονται νέοι τρόποι δημιουργίας και ανάγνωσης ιστοριών. Ενδεικτικά, σύντομα θα υποστηρίζουμε λειτουργία Co-authoring στις κλασσικές ιστορίες και Chat-bot stories, όπου θα δημιουργείς και θα διαβάζεις ιστορίες άμεσα και εύκολα μέσα από ένα messenger chat-bot. Ο μεγάλος μελλοντικός μας στόχος, είναι να καταφέρουμε να ζωντανέψουμε τις ιστορίες των χρηστών μέσα από το animation.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Ενισχύοντας το όραμα της ιδέας, πετυχαίνοντας τους μικρούς μας καθημερινούς και μηνιαίους στόχους για το Fably και βελτιώνοντας τη χημεία της ομάδας καθημερινά. Συζητώντας, σχεδιάζοντας και παίρνοντας καθοριστικές αποφάσεις .

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Φυσικά. Αλλά κανείς δε μπορεί να ξεκινήσει μια startup  χωρίς όρεξη, όραμα, κίνητρο, επιθυμία, σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και όλες αυτές τις όμορφες λέξεις. Αν έχεις μέσα σου την όρεξη, τότε ναι, μπορείς να ξεκινήσεις από το απόλυτο μηδέν. Τα λεφτά, οι επενδυτές και οι καταξιώσεις  θα έρθουν, αν φυσικά το προϊόν σου έχει όντως θέση στην αγορά.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Να θυσιάσουν πράγματα από την καθημερινότητά τους, αν θέλουν να πετύχουν με την ιδέα τους. Δεν είναι κανένας δρόμος στρωμένος και αυτό είναι το καλό με τις επιχειρήσεις. Είναι να χέρι σου να χαράξεις τον οποιοδήποτε δρόμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr