NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Δίκτυο Wi-Fi από την Wifins

Δίκτυο Wi-Fi από την Wifins

Με αφορμή την συμμετοχή στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2017, οι Μάριος Παπαδόπουλος, CEO και Co-Founder, και ο Αλέξανδρος Παΐδας, CTO και Co-Founder της Wifins αντίστοιχα, μίλησαν στο epixeiro.gr.

Η εταιρεία Wifins ιδρύθηκε το 2014, έχοντας ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός καινοτόμου μέσου στοχευμένης, αμφίδρομης και εξατομικευμένης επικοινωνίας, βασισμένο σε δίκτυα Wi-Fi. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία Wifins παρέχει στον επισκέπτη οποιουδήποτε χώρου, τη δυνατότητα λειτουργικής & ασφαλούς σύνδεσης στο Internet, αφού πρώτα δεχθεί στην κινητή του συσκευή προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών συναφείς με το χώρο στον οποίο βρίσκεται και το ιστορικό επισκέψεών του σε άλλους χώρους. Η πλατφόρμα wifins© χρησιμοποιείται με επιτυχία σε 2.000+ εμπορικούς & συνεδριακούς χώρους (π.χ. Ακαδημία Αθηνών, Golden Hall κ.λπ.) αποτελώντας το νέο μέσο εκτέλεσης ενεργειών Proximity Marketing.

Παράθεση - epixeiro.gr

Όσο η συγκέντρωση και αφοσίωση της ομάδας παραμένει αναλλοίωτη, η επιτυχία είναι θέμα χρόνου

Ποιο είναι το όραμα σας;

Η Wifins έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα συνεργαζόμενων εταιρειών εντός κι εκτός Ελλάδος (Βουλγαρία και Κύπρο), τόσο σε σημεία εκπομπής Wi-Fi δικτύων (επιχειρήσεις), όσο και σε εταιρείες που διαφημίζονται σε αυτά, ενώ, εφαρμόζοντας απόλυτα το επιχειρηματικό της μοντέλο, έχει εκτελέσει ήδη πολλές διαφημιστικές καμπάνιες. Το επόμενό μας βήμα αφορά την επιτάχυνση της ανάπτυξής της σε ξενές αγορες, με έμφαση σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική.

Δίκτυο Wi-Fi από την Wifins

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Η επιτυχία ενός startup στις μέρες μας συνίσταται στην επίτευξη των στόχων που τίθενται σε κάθε φάση του project. Το δύσκολο σημείο έγκειται στο ότι οι στόχοι σε ένα startup μεταβάλλονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να επαναπροσδιορίζεται η πορεία προς την επιτυχία. Όσο η συγκέντρωση και αφοσίωση της ομάδας παραμένει αναλοίωτη, η επιτυχία είναι θέμα χρόνου.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Η συνεχής βελτίωση και η διατήρηση της ποιότητας στις υπηρεσίες που παρέχουμε αποτελούν τις βασικές αρχές της πελατοκεντρικής προσέγγισης που κατευθύνει την εταιρεία. Βάσει αυτού, κάθε μέλος της ομάδας αισθάνεται αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρηματικού πλάνου, αυξάνοντας την αφοσίωσή του στο συνολικό εγχείρημα.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Με βάση την μέχρι τώρα πορεία της Wifins, η οποία παραμένει αυτοχρηματοδοτούμενη μέχρι σήμερα, αποδεικνύεται εφικτό να ξεκινήσει μια startup χωρίς εξωγενείς, κάτι, όμως, που προϋποθέτει σαφώς καλύτερη και πληρέστερη μελέτη της αγοράς, καθώς επίσης και δοκιμασμένο επιχειρηματικό μοντέλο.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα; 

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας οι προκλήσεις, που καλείται να αντιμετωπίσει ένα startup είναι σαφώς περισσότερες και πιο πολύπλοκες. Παρ’ ολ’ αυτά, και ιδιαίτερα στους κλάδους τεχνολογίας και διαφημιστικής προβολής, προκύπτουν σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών τόσο προς το καταναλωτικό κοινό όσο και εταιρείες, οι οποίες μπορούν πλέον να επωφεληθούν από αυτές. Επιπρόσθετα, η πορεία μιας νεοφυούς Ελληνικής επιχείρησης επηρεάζεται καθοριστικά από τα σχέδια ανάπτυξής της σε ξένες αγορές. Τέλος, πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία οποιασδήποτε ιδέας είναι να βρει το σωστό τρόπο να παρουσιαστεί στην αγορά, ώστε να επαληθευθεί το επιχειρηματικό της μοντέλο, ένα απαραίτητο βήμα, στο οποίο δεν φθάνουν πολλές πρωτοπόρες επιχειρηματικές ιδέες, που, όμως, είναι ικανό να αποδείξει με παραδείγματα και αριθμούς αν ένα project έχει μέλλον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr