NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Cube RM: Σωστή διαχείριση πωλήσεων

Cube RM: Σωστή διαχείριση πωλήσεων

Με αφορμή την συμμετοχή στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2017, ο Κώστας Οικονομόπουλος, Co-Founder & CEO της Cube RM, με 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά Πληροφορικής, ειδικότερα στη σχεδίαση εφαρμογών λογισμικού και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για μεγάλες και απαιτητικές επιχειρήσεις, όπως ενδεικτικά: Boston Scientific, Philips Healthcare, Takeda Pharmaceuticals, GE Healthcare, Dräger και Toyota, μίλησε στο epixeiro.gr.

Όλοι οι ιδρυτές της Cube RM είναι επαγγελματίες με 15-20 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία και προώθηση πετυχημένων επιχειρηματικών εφαρμογών λογισμικού. Εδώ και αρκετά χρόνια μέσα από τη διαρκή τριβή τους με την αγορά έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις-που κυρίως στοχεύουν-χάνουν σημαντικά έσοδα-έως και 3% του τζίρου-και χιλιάδες παραγωγικές ώρες εργασίας επειδή δεν χρεώνουν τη σωστή τιμή στους πελάτες τους, δεν στοχεύουν σωστά τις ενέργειες προώθησης που κάνουν και δε διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα δεδομένα και τις διαδικασίες των πωλήσεων. Αυτό οδήγησε την ομάδα του Cube RM σταδιακά στην απόφαση για τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού σχήματος που θα προσφέρει μία ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών λογισμικού Revenue Management & Optimization που χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές predictive analytics και βοηθά τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τα έσοδά τους εντοπίζοντας το ιδανικό μείγμα αποφάσεων μέσα από ένα σύνολο από εναλλακτικά σενάρια για το μέλλον ενώ παράλληλα προσφέρει ένα αποτελεσματικό περιβάλλον διαχείρισης των κρίσιμων εμπορικών διαδικασιών και δεδομένων της επιχείρησης.

Παράθεση - epixeiro.gr

Άλλωστε η διαδικασία της εξεύρεσης επενδυτών δεν έχει μόνο στόχο την εύρεση κεφαλαίων αφού παράλληλα βοηθά τους ιδρυτές να αξιολογήσουν καλύτερα την επιχειρηματική τους ιδέα

Ποιο είναι το όραμα σας;

Να δημιουργήσουμε μία από τις πλέον καινοτόμες σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρίες στον εξειδικευμένο χώρο του Revenue Management & Optimization με σημαντικό μέγεθος και διεθνές πελατολόγιο και προσανατολισμό.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Για εμάς στη Cube RM επιτυχία είναι η δημιουργία νέων τεχνολογιών που αποδεδειγμένα βοηθούν τις επιχειρήσεις να προβλέπουν, βελτιστοποιούν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις πωλήσεις τους και δεύτερον, η έμπρακτη αποδοχή των λύσεων μας από τους πελάτες που μας τιμούν με την επιλογή τους σε ένα τόσο στρατηγικό θέμα όπως είναι οι πωλήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε σημαντικό το ότι ήδη έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία τις τεχνολογίες μας αλλά και τα μοντέλα προβλέψεων που χρησιμοποιούμε  σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών εφαρμογών ενώ ένα τμήμα της τελικής εφαρμογής λογισμικού έχει ήδη αναπτυχθεί και εγκατασταθεί σε πελάτες κυρίως στο εξωτερικό με περισσότερους από 1400 ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 20 χώρες.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Είμαστε τυχεροί υπό την έννοια ότι το αντικείμενο της εταιρίας μας, ιδιαίτερα με την έλευση των Big Data Analytics, βρίσκεται σε ένα χώρο που θεωρείται από τους πλέον αναπτυσσομένους και καινοτομικούς παγκοσμίως. Αυτό αποτελεί σημαντικό κίνητρο για όλα τα μέλη της ομάδας που νιώθουν ότι εξελίσσονται διαρκώς ενώ συμμετέχουν σε κάτι καινούριο, δημιουργικό με διεθνή προσανατολισμό και εξαιρετικές προοπτικές.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Σίγουρα μπορεί και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως είναι απαραίτητο για να δοκιμάσει την ιδέα στην πράξη και να πάρει τις πρώτες πολύτιμες εμπειρίες. Το να προσπαθήσει όμως κανείς να κάνει “οργανική ανάπτυξη” είναι χάσιμο χρόνου, ιδιαίτερα εάν η εταιρία έχει φιλοδοξίες και σχέδια για επέκταση στη διεθνή αγορά. Άλλωστε η διαδικασία της εξεύρεσης επενδυτών δεν έχει μόνο στόχο την εύρεση κεφαλαίων αφού παράλληλα βοηθά τους ιδρυτές να αξιολογήσουν καλύτερα την επιχειρηματική τους ιδέα ως προς το οικονομικό σκέλος, την αγορά και τον ανταγωνισμό μέσα από τα μάτια έμπειρων και καταξιωμένων επαγγελματιών.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Επιμονή, υπομονή, πίστη σε αυτό που κάνουν, διαρκή επαφή με την αγορά και κυρίως ανοιχτό μυαλό. Είναι σημαντικό κανείς να έχει τη σύνεση και το θάρρος ώστε να ακούει τη δημιουργική κριτική, να αμφισβητεί τον εαυτό του και να αντιδρά γρήγορα αλλά και έξυπνα στα μηνύματα της αγοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr