NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία
26_04_2017 | 17:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το 2003, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε) καθιέρωσε την 28η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία με στόχο να προωθήσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. 

To ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., ως o φορέας των κοινωνικών εταίρων για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία στη χώρα μας, κάθε χρόνο συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό.

Η φετινή Ημέρα εστιάζει στην ανάγκη συνεχούς βελτίωσης των διαδικασιών συλλογής και διαχείρισης των δεδομένων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Η αξιοπιστία και η συνεχής συλλογή δεδομένων συμβάλλει στην πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων και στην καλύτερη διαχείρισή τους. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου 8 «αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη» της Ατζέντας «Αειφόρος ανάπτυξη 2030» των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα του στόχου 8.8 που αφορά στην «προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και την προώθηση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών, ειδικά των μεταναστριών, καθώς και εκείνων που εργάζονται σε επισφαλή εργασία». 

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. διοργανώνει σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ημερίδα με τίτλο: "Υγεία και Ασφάλεια στις Γεωπονικές Επιστήμες"

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 09.00, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Στην ημερίδα συμμετέχουν τα Εργαστήρια Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας και Γενικής Χημείας του Πανεπιστημίου.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr