NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Η Plustic αλλάζει την καταναλωτική μας συμπεριφορά

Η Plustic αλλάζει την καταναλωτική μας συμπεριφορά

Η ομάδα της Plustic, αποτελείται από τους Χάρη Τσιλιακούδη (Co-Founder & Product Developer ), Άγγελο Κάτσαρη (Co-Founder & IT Developer ) και Δημήτρη Λάμπρου (Co-Founder & Business Developer), ο οποίος και μίλησε στο epixeiro.gr.

Στοχεύουμε στο να λύσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές σήμερα, όσων αφορά την διαχείριση πλαστικών καρτών (πιστωτικές, προπληρωμένες, loyalty cards, κουπόνια κλπ.) καθώς και την διαχείριση των πόντων που κερδίζουν μέσα από τις αγορές τους. Έτσι, δημιουργήσαμε την Plustic, μία καινοτόμα mobile εφαρμογή, που επιτρέπει την αγορά, εξαργύρωση, αποστολή και αλλαγή ψηφιακών καρτών, από μεγάλα brands και καταστήματα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους χρήστες να κερδίσουν άμεσα έξτρα χρήματα για τις αγορές τους. Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές έχουν όλες τις κάρτες τους συγκεντρωμένες μέσα σε μία εφαρμογή, καθώς επίσης γνωρίζουν και το ακριβές έξτρα ποσό που έχουν κερδίσει για τις αγορές τους. Εύκολη διαχείριση των καθημερινών εξόδων, των δώρων, ακόμη και το χαρτζιλίκι των παιδιών. Ταυτόχρονα, βοηθάει τους εμπόρους στη διαχείριση των rewards & incentives των πελατών τους.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία νέα εμπειρία αγορών, πιο διαδραστική  και πιο αποτελεσματική για τους καταναλωτές αλλά και για τους εμπόρους. Έτσι, δημιουργήσαμε την Plustic, για να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη στη διαχείριση των καθημερινών εξόδων, μέσα από την εμπειρία του online gifting. Χωρίς μετρητά και χωρίς την χρήση πιστωτικών καρτών.

Παράθεση - epixeiro.gr

Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μία νέα καταναλωτική κουλτούρα.

Ποιο είναι το όραμα σας;

Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μία νέα καταναλωτική κουλτούρα, που το μόνο εργαλείο που θα χρειάζεστε για να καλύψετε τις ανάγκες σας αλλά και τις ανάγκες των αγαπημένων σας θα είναι το smart phone που έχετε στα χέρια σας.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία σημαίνει να καταφέρεις να δημιουργήσεις και να προσφέρεις κάτι που θα κάνει την διαφορά, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Μία επιτυχία θα ήταν για εμάς να καταφέρουμε να επιδράσουμε θετικά και να καλυτερέψουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία όσων αφορά τις καθημερινές αγορές τους. Όσων αφορά τα επιτεύγματά μας έως τώρα, έχουμε ήδη βραβευτεί από τον διαγωνισμό της Viva Wallet – ‘’AN IDEA IN FINTECH’’, για την καινοτομία της ιδέας μας, καθώς επίσης προκριθήκαμε και στον δεύτερο γύρο του ‘’COSMOTE HACKATHON’’ και ελπίζουμε να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, όπως όλοι μας, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η θέληση και η επιμονή μας να πετύχουμε τους στόχους μας γίνεται όλο και πιο δυνατή. Φυσικά, ως μία startup εταιρεία, οι δυσκολίες γίνονται εντονότερες λόγω έλλειψης κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού, αλλά αυτό μας βάζει σε μία διαδικασία εύρεσης λύσεων που συχνά αναδεικνύονται καινοτόμες και, ενδεχομένως, περισσότερο αποτελεσματικές. Αυτή είναι και η ουσία, άλλωστε, των startup!

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Οι περισσότερες startups έτσι ξεκινούν. Φυσικά τα χρήματα και οι επενδύσεις, ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο,  αλλά αυτό είναι σε μεταγενέστερο στάδιο. Αν το προϊόν είναι πραγματικά καλό, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Δεν γνωρίζω αν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές, καθώς η εμπειρία μου στην επιχειρηματικότητα είναι σχετικά μικρή ακόμη, και ως startup, ακόμη μικρότερη. Μπορώ όμως να πω ότι μέσα από την δημιουργία της Plustic, καθώς και την συναναστροφή με την κοινότητα των start ups έμαθα τρία πολύ σημαντικά πράγματα. 1) Όταν έχεις μία ιδέα που θεωρείς ότι είναι μία καινοτόμα λύση σε ένα πρόβλημα, μην φοβηθείς να την μοιραστείς με τους ανθρώπους γύρω σου. Το feedback που θα πάρεις θα σε οδηγήσει να την δομήσεις πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά. 2) Όταν κάτι ‘’δεν σου βγαίνει’’, μην συνεχίζεις να το πολεμάς και σπαταλάς άσκοπα χρόνο. Πάρε γρήγορα τις αποφάσεις που πρέπει και διαφοροποίησε το μοντέλο σου. 3) Πάθος, αφοσίωση και υπομονή. Όλες οι καινούριες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βγαίνουν από ‘’incubators’’, αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες στιγμές και περιόδους, λόγω έλλειψης κεφαλαίων αδυνατώντας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι επιτυχημένοι entrepreneurs χρειάζονται το πάθος και την υπομονή να προσπεράσουν τις όποιες δυσκολίες χωρίς να εγκαταλείψουν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr