NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Από 16/5 οι υποβολές στη Δράση 4.2.1 Μεταποίησης και Εμπορίας με τελικό γεωργικό προϊόν

Από 16/5 οι υποβολές στη Δράση 4.2.1 Μεταποίησης και Εμπορίας με τελικό γεωργικό προϊόν

Η πρόσκληση που εκδόθηκε αφορά τη Δράση 4.2.1, δηλαδή τη Μεταποίηση και Εμπορία με τελικό προϊόν γεωργικό και έχει ως δικαιούχους όλες τις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

H Δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν)» έχει ως στόχο την:

  1. αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων των ανωτέρω κλάδων καθιστώντας τα πιο ελκυστικά στον καταναλωτή,
  2. ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής,
  3. διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Στο πλαίσιο της δράσης 4.2.1 ενισχύονται πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι επιλέξιμη κάθε μορφή επιχείρησης που έχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό τη μορφή της κοινωνίας, της εταιρείας αστικού δικαίου και της κοινοπραξίας.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας της Δράσης ξεκινά την 16η Μαΐου 2017 και λήγει την 18η Αυγούστου 2017.

Η αίτηση στήριξης αφορά σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους:

α) Κρέας - πουλερικά - κουνέλια. β) Γάλα. γ) Αυγά. δ) Σηροτροφία - μελισσοκομία - σαλιγκαροτροφία - διάφορα ζώα. ε) Ζωοτροφές. στ) Δημητριακά. ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων). η) Οίνος. θ) Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί. ι) Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων). ια) Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά. ιβ) Σπόροι & Πολλαπλασιαστικό Υλικό. ιγ) Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

Ο αιτούμενος προϋπολογισμός της Δράσης κυμαίνεται από 600.000,00 € έως 10.000.000,00 €, ενώ η ένταση ενίσχυσης κυμαίνεται από 40% έως 90% και διαφοροποιείται ανά δράση και περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση μπορείτε να βρείτε εδώ ή επικοινωνήστε με την HFT Consultants στο τηλ 210-6565400.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr