NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

CollegeLink: 1η Recruiting Πλατφόρμα στην Ελλάδα με εξειδίκευση σε entry level job positions και internships

CollegeLink: 1η Recruiting Πλατφόρμα στην Ελλάδα με εξειδίκευση σε entry level job positions και internships

Η ιδρυτική ομάδα της CollegeLink, η οποία αποτελείται από τρεις καλούς φίλους, τον Δημήτρη Προμπονά, Γιάννη Ήμελο και Στέφανο Αλκίδη, μίλησε στο epixeiro.gr.

Σκοπός της CollegeLink είναι να εξυπηρετήσει την ανάγκη της αγοράς για την κάλυψη entry level θέσεων και internships μέσα από την πλατφόρμα της, καταπολεμώντας την ανεργία των νέων και τροφοδοτώντας τις εταιρείες με νεανικό ταλαντούχο και τεχνολογικά εκσυγχρονισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά οι 3 φίλοι:  «Δημιουργήσαμε την startup μας γιατί από τα φοιτητικά μας κι όλας χρόνια κοιμόμασταν και ξυπνούσαμε και το μυαλό μας σκεφτόταν διαρκώς νέα δεδομένα, νέες ιδέες και λύσεις σε προβλήματα, νέα προιόντα και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του ανθρώπου και δη σε ένα τεχνολογικά διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον». 

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η έμπνευση προήλθε καθαρά από προσωπική μας εμπειρία, δηλαδή από την αδυναμία μας βγαίνοντας από το Πανεπιστήμιο να βρούμε τα επόμενα βήματα και κυρίως να βρούμε δουλειά. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι η CollegeLink, η 1η Recruiting Πλατφόρμα στην Ελλάδα με εξειδίκευση σε entry level job positions και internships θα έδινε λύση στο πρόβλημα αυτό, κάτι που όντως συμβαίνει αν δούμε ότι 100άδες νέοι πια βρίσκουν δουλειά μέσα από την πλατφόρμα της CollegeLink. Παράλληλη αξία απολαμβάνουν και τα HR τμήματα των  εταιρειών τα οποία έχουν πλέον στα χέρια τους ένα εργαλείο το οποίο τους λύνει τα χέρια για το Recruiting σε entry level stage. 

Παράθεση - epixeiro.gr

Το όραμά μας μέσα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα είναι να φτάσει η CollegeLink σε ένα τέτοιο επίπεδο που δεν θα μένει απόφοιτος για απόφοιτος άνεργος

Ποιο είναι το όραμα σας;

Το όραμά μας μέσα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα είναι να φτάσει η CollegeLink σε ένα τέτοιο επίπεδο που δεν θα μένει απόφοιτος για απόφοιτος άνεργος. Αγαπάμε τους νέους, είμαστε νέοι, πιστεύουμε σε αυτούς, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να βοηθήσουμε για την βελτίωση της ανεργίας στην χώρα μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανείς.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Η επιτυχία είναι πολύ σχετική έννοια για εμάς. Πιστεύουμε ότι αν νιώσεις επιτυχημένος μετά είναι πολύ δύσκολο αυτό να αλλάξει. Η επιτυχία είναι πολύ εσωτερική διαδικασία, δύσκολη για την επιτευξή της και χαρακτηρίζεται κυρίως από την επίτευξη προσωπικής ψυχικής γαλήνης και πραγματικής προσωπικής ευτυχίας. Αυτό είναι επιτυχία. Δεν είναι ευδιακριτα σε εμάς τα επιτεύγματά μας, κάνουμε αυτό που μας αρέσει και αυτό που αγαπάμε, και αυτό για εμάς είναι το μεγαλύτερό μας επίτευγμα. Χαιρόμαστε που τολμήσαμε, που αντέχουμε στις δυσκολίες και που όλοι μαζί κυνηγάμε το όνειρό μας.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Ευτυχώς εξ’ αρχής δεν είχαμε πρόβλημα κινήτρου στην ομάδα. Κάνουμε κάτι το οποίο αγαπάμε και μας γεμίζει, πράγμα το οποίο από μόνο του μας δημιουργεί πολύ μεγάλο κίνητρο. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις όπου η παρακίνηση μας μπορεί να είναι πιο χαμηλή ή και χρονικές στιγμές όπου υπάρχει απογοήτευση αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε καταλάβει ότι είναι πολύ σημαντικό είτε κάποιο μέλος της ομάδας να βγαίνει μπροστά και να κινητοποιεί τους υπόλοιπους είτε να πετυχαίνουμε μικρές νίκες σαν ομάδα ώστε να «γεμίζουμε» τις ψυχολογικές μας μπαταρίες.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Το να ξεκινήσει κανείς είναι το πιο εύκολο. Σίγουρα όμως χωρίς κάποιο αρχικό κεφάλαιο οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μικρότερες και το ταξίδι αρκετά πιο δύσκολο. Στη δική μας περίπτωση, ξεκινήσαμε με ένα πολύ μικρό κεφάλαιο και στην πορεία καταλάβαμε τη δυσκολία του εγχειρήματος μας. Ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό είναι αρκετά δύσκολα και θα πρέπει να κάνεις παράπλευρες δραστηριότητες προκειμένου να έχεις γρήγορα έσοδα.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Το πιο σημαντικό όλων είναι να ξεκινήσουν. Μπορεί στην αρχή να φαντάζει βουνό ή κάτι πάρα πολύ μακρινό αλλά αν δεν το δοκιμάσουν δεν θα μάθουν ποτέ. Εξίσου σημαντικό θα λέγαμε ότι είναι η ομάδα. Η διαδρομή εκ των πραγμάτων θα είναι αρκετά δύσκολη με πολλές δοκιμασίες και ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, επομένως θα πρέπει να την κάνουν με ανθρώπους τους οποίους μπορούν και θέλουν να στηρίξουν αλλά και στους οποίους μπορούν να στηριχθούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr