NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Επιτυχημένη Διαδοχή στην Οικογενειακή Επιχείρηση [έρευνα]

Επιτυχημένη Διαδοχή στην Οικογενειακή Επιχείρηση [έρευνα]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζοντας γενικότερα τη σημασία που διαδραματίζουν στην ευρωπαϊκή οικονομία οι οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς σύμφωνα με μελέτες, αντιπροσωπεύουν ετήσιο κύκλο εργασιών ίσο με 1 τρις ευρώ και έχουν δημιουργήσει πάνω από 5 εκατ. θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, υποστηρίζει και προωθεί δράσεις που βοηθούν στην επιτυχημένη μεταβίβαση και διαδοχή των εν λόγω επιχειρήσεων.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών - Ε.Β.Ε.Α. έχει αναλάβει ως Συντονιστής Εταίρος την υλοποίηση του διακρατικού έργου, με τίτλο: FamilyBusiness Successful Succession -  FABUSS, με άλλους συμμετέχοντες οργανισμούς – εταίρους από την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Κύπρο, Π.Γ.Δ.Μ. και Πορτογαλία. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+.

Σκοπός του έργου FABUSS είναι να υποστηρίξει τις οικογενειακές επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως αποτελεί η επιτυχημένη διαδοχή τους, από τη μία γενιά στην επόμενη.

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται έρευνα, που αφορά στην διαδοχή των οικογενειακών επιχειρήσεων.

Το ερωτηματολόγιο που στόχο έχει, να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που σχετίζονται με την επιτυχημένη διαδοχή των οικογενειακών επιχειρήσεων, προκειμένου να εντοπιστούν τα κενά και να διαπιστωθούν οι υπάρχουσες ανάγκες, έτσι ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο η κατάρτιση όσο και γενικά η παροχή υποστήριξης στους τωρινούς ή εν δυνάμει διαδόχους οικογενειακών επιχειρήσεων.

Πρόσβαση στην ηλεκτρονική μορφή του ερωτηματολογίου (αγγλικά ή ελληνικά) αποκτάτε μέσω του συνδέσμου, εδώ.

Παρακαλείστε, να συμμετέχετε σε αυτήν την προσπάθεια, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο.  Η προθεσμία υποβολής είναι έως την 15/5/2017.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr