NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Βιβλία
ανάγνωση

Τα Επιχειρηματικά Βιβλία που Πρέπει να Διαβάσεις Αυτό το Καλοκαίρι

Τα Επιχειρηματικά Βιβλία που Πρέπει να Διαβάσεις Αυτό το Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι βρίσκεται μόλις λίγους μήνες μακριά και είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για τους μήνες γεμάτους διακοπές, θάλασσα και ήλιο που έρχονται. Μην ξεχνάτε όμως! Είναι δύο χαλαροί μήνες όπου πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία και να κάνουμε πράγματα με τα οποία εξελίσσουμε καθημερινά τον εαυτό μας.

«Βάλε λοιπόν ξανά το κεφάλι μέσα στο βιβλίο» και πάρε μερικές ιδέες για βιβλία σχετικά με την επιχειρηματικότητα που σίγουρα θα σου προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για την συνέχεια.

Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future

Σε αυτό το εναλλακτικό βιβλίο, ο θρυλικός επιχειρηματίας και επενδυτής Peter Thiel ξεκινά με τις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις ένας επιχειρηματίας, ώστε να βρει την αξία στα απροσδόκητα μέρη, δείχνοντας παράλληλα έναν νέο τρόπο σκέψης. Βγες λοιπόν από την θάλασσα, μπες κάτω από την ομπρέλα και μάθε και εσύ τα μυστικά του Thiel!

The Hard Thing About Hard Things: Building a Business When There Are No Easy Answers

Ενώ πολλοί άνθρωποι μιλούν για το πόσο τέλειο μοιάζει να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση, πολύ λίγοι είναι αυτοί που είναι ειλικρινείς για το πόσο δύσκολο είναι να την διοικήσεις στη συνέχεια. Ο Ben Horowitz, ένας από τους πιο σεβαστούς και έμπειρους επιχειρηματίες της Silicon Valley, προσφέρει ουσιαστικές συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία και τη λειτουργία μιας startup, αναλύοντας βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες κάθε μέρα. Δεν αρκεί λοιπόν μόνο η ιδέα. Πρέπει να ξέρουμε και πώς να την κάνουμε πράξη!

The Lean Startup: How Today's Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses

Οι περισσότερες startups αποτυγχάνουν.  Όμως, πολλές από αυτές τις αποτυχίες μπορούν να προληφθούν! Αντί να χάνουν χρόνο δημιουργώντας περίτεχνα business plans, το Lean Startup προσφέρει στους επιχειρηματίες έναν τρόπο για να δοκιμάσουν το όραμά τους και να προσαρμοστούν, πριν να είναι πολύ αργά, σε μια εποχή που οι εταιρείες πρέπει να καινοτομούν περισσότερο από ποτέ. Ποιος δεν θα ήθελε ένα σίγουρο ξεκίνημα;

Boss Life: Surviving My Own Small Business

Πολύ ωραίες οι διάφορες ιστορίες αλλά τι καλύτερο από την προσωπική εμπειρία; Σε αυτό το βιβλίο ο Paul Downs μιλάει για το πώς ο ίδιος ξεκίνησε από το μηδέν, τις δυσκολίες του αλλά και πώς τελικά πέτυχε το όνειρό του. Αν λοιπόν σου λείπει η έμπνευση, το βιβλίο αυτό είναι σίγουρα για σένα!

Talk Like TED: The 9 Public-Speaking Secrets of the World's Top Minds

Η ιδέα όπως είναι φυσικό είναι το βασικό στοιχείο σε κάθε επιχείρηση. Αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ικανότητα του επιχειρηματία να την παρουσιάζει, να την κάνει ελκυστική. Ο Carmine Gallo μοιράζεται τα μυστικά του μαζί σου και σου μαθαίνει τα βασικά στοιχεία για ένα αποτελεσματικό public speaking.

Τώρα έχεις πολλές επιλογές για να περάσεις δημιουργικά το καλοκαίρι σου. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις; Βιωματικά! Γι αυτό πάρε το βιβλίο σου και έλα στο CruiseInn, τον πρώτο 7ήμερος διαγωνισμό δημιουργίας νέων startups που όμως εκτυλίσσεται πάνω σε ένα πραγματικό κρουαζιερόπλοιο, το Celestyal Nefeli. Αυτόν τον Ιούνιο λοιπόν, ανέβα και εσύ στο καράβι της νεανικής επιχειρηματικότητας είτε έχεις είτε δεν έχεις μια ιδέα και γίνε δημιουργικός ταξιδεύοντας σε 7 διαφορετικούς προορισμούς, όπως Σαντορίνη, Χανιά, Μύκονο, Τσεσμέ, Σμύρνη και Ρόδο. Let’s Get CruiseInn!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr