NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Ελληνικά βότανα από την FYSIS Organic Products

Ελληνικά βότανα από την FYSIS Organic Products

Οι Άγγελος Θεοδωρακόπουλος (29 ετών), Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος (31 ετών) και Αναστάσιος Ασημακόπουλος (28 ετών), ιδρυτές της FYSIS Organic Products, μίλησαν στο epixeiro.gr.

Η FYSIS Organic Products είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τρεις νέους φίλους, τον Άγγελο, τον Κώστα και τον Τάσο, τον Ιανουάριο του 2016 στην Πάτρα. Ειδικεύεται στην επιλογή, τυποποίηση και διανομή των πιο αγνών και ποιοτικών βιολογικών αρωματικών βοτάνων που παράγει η ελληνική ύπαιθρος. Η διάθεση γίνεται μέσα από το e-shop τους αλλά και μέσω επιλεγμένων καταστημάτων. Τα βότανα που προσφέρονται είναι η ρίγανη, το θυμάρι, το θρούμπι, το μελισσόχορτο, το δενδρολίβανο, η δάφνη, η λουΐζα και το φασκόμηλο. Σκοπός τους είναι η ανάδειξη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων ως premium προϊόντα υψηλής ποιότητας στην Ελλάδα αλλά κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο.

Τι σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε την εταιρεία σας;

Όλα ξεκίνησαν από το πάθος και την αγάπη μας για τα προϊόντα της ελληνικής γης και τις λιγοστές ποιοτικές επιλογές που υπάρχουν στις Ευρωπαϊκές αγορές. Πολλές φορές τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας, αν και εξαιρετικής ποιότητας, δεν καταλαμβάνουν τη θέση που τους αξίζει στα ευρωπαϊκά ράφια παρόλο που υπερέχουν ποιοτικά λόγω της εξαιρετικής βιοκλιματικής ποικιλίας της Ελλάδος. Με την FYSIS, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα brand το οποίο να δίνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον ευρωπαίο κυρίως καταναλωτή, ανάλογη της ποιότητας του προϊόντος.

Παράθεση - epixeiro.gr

Όλα ξεκίνησαν από το πάθος και την αγάπη μας για τα προϊόντα της ελληνικής γης και τις λιγοστές ποιοτικές επιλογές που υπάρχουν στις Ευρωπαϊκές αγορές

Tι το ξεχωριστό έχουν τα προϊόντα της εταιρείας σας;

Στα προϊόντα μας έχουμε συνδυάσει αρμονικά το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Έχουν επιλεγεί οι πιο εκλεκτές ποικιλίες αρωματικών βοτάνων που παράγονται αποκλειστικά με βιολογικό τρόπο από πιστοποιημένους μικροκαλλιεργητές. Όλες οι διαδικασίες (καλλιέργεια, συλλογή, επεξεργασία και τυποποίηση των βοτάνων) πραγματοποιούνται με το χέρι, με παραδοσιακές πρακτικές, ενώ δεν χρησιμοποιούνται βαρέα μηχανήματα. Έτσι διασφαλίζουμε για τον καταναλωτή το καλύτερο αποτέλεσμα.

Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στην συσκευασία μας η οποία είναι χάρτινη. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλώσιμα και το περιεχόμενο παραμένει κλεισμένο αεροστεγώς για να διατηρεί το άρωμά του.

Ελληνικά βότανα από την FYSIS Organic Products

Τι έχετε καταφέρει ως σήμερα;

Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και το καταναλωτικό κοινό δείχνει να αγκαλιάζει την προσπάθειά μας. Εκτός από τη δραστηριότητά μας ως e-shop έχουμε κλείσει συμφωνίες με καταστήματα λιανικής, κυρίως delicatessen, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τέλος, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο που βασίζεται στο σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Σε ποιες χώρες της Ευρώπης κάνετε εξαγωγές; Που μπορεί κανείς να βρει προϊόντα σας και στην Ελλάδα;

Τα βιολογικά αρωματικά βότανα FYSIS προσφέρονται μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Αποστολές πραγματοποιούνται προς Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Μονακό, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Σουηδία, κ.α.

Επίσης, συνεργαζόμαστε ήδη με εξειδικευμένα παντοπωλεία (delicatessen) στην Ελβετία και Ολλανδία, ενώ επίκεινται συνεργασίες σε Γερμανία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα εκτός από το e-shop, τα προϊόντα μας μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα “Degustation” στο Κολωνάκι. Επίσης, χρησιμοποιούνται στα cooking classes της βραβευμένης ως Εxclusive Tour Operator of the Year 2017, Greeking.me.

Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον της εταιρείας σας;

Όραμα της εταιρείας μας είναι η εδραίωση στην ευρωπαϊκή αγορά και η περαιτέρω δραστηριοποίησή μας σε αγορές εκτός Ευρώπης, όπως η Αμερική, η Αυστραλία και ο Καναδάς. Σε δεύτερο επίπεδο και εφ’ όσον καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας θέλουμε να ασχοληθούμε και με νέα προϊόντα ποιότητας που προσφέρει η ελληνική γη, όπως το ελαιόλαδο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr