NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Hotelsonspot: Η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρατήσεων σε πραγματικό χρόνο

Hotelsonspot: Η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρατήσεων σε πραγματικό χρόνο

Με αφορμή την συμμετοχή στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2017, η ομάδα της Holtelsonpost, η οποία αποτελείται από τους Λευτέρη Σερβίου, Κώστα Γκαρίπη, Σταύρο Σαρίνα και Νίκο Μπάλλα, με εμπειρία στον χώρο των ξενοδοχειακών κρατήσεων, διοίκηση επιχειρήσεων και ανάπτυξη λογισμικού μίλησε στο epixeiro.gr.

Η Holtelsonpost ιδρύθηκε το 2017 με στόχο να προσφέρει στην ξενοδοχειακή αγορά την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων, όπου οι τιμές και διαθεσιμότητες δωματίων διαπραγματεύονται σε πραγματικό χρόνο, μεταξύ των πωλητών (ξενοδόχων) και των αγοραστών (πρακτόρων) ακολουθώντας ένα παρεμφερές τρόπο με την διαπραγμάτευση των μετοχών στο χρηματιστήριο. Σε πρώτο στάδιο είναι μια B2B πλατφόρμα για τους Ευρωπαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες που αγοράζουν το ελληνικό ξενοδοχειακό προϊόν και τα ελληνικά ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η ιδέα αυτή προέκυψε από την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο των ξενοδοχειακών κρατήσεων και διαχείρισης εσόδων και έρχεται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του τουριστικού κλάδου, στην ολοένα αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας και τις τάσεις της αγοράς, προσφέροντας ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εργαλείο διαπραγμάτευσης και κρατήσεων. Η διαδικασία αυτή καθιστά διαφανείς και αυτορυθμιζόμενες τις αγορές, διαμορφώνοντας την ιδανική σχέση μεταξύ τιμής, προσφοράς και ζήτησης.

Παράθεση - epixeiro.gr

Οι αρχαίοι έλεγαν πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οπότε η συμβουλή μας για τους νέους επιχειρηματίες είναι να μην διστάσουν να κάνουν την αρχή

Ποιο είναι το όραμα σας;

Να μετασχηματίσουμε τις ξενοδοχειακές κρατήσεις σε μια αυτορυθμιζόμενη και διαφανή αγορά προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων (ξενοδόχοι, πράκτορες, ταξιδιώτες).

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Να προσφέρουμε στην αγορά καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την λειτουργία της. Να προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας καταπολεμώντας το μεγάλο ποσοστό brain drain που ταλανίζει τη χώρα και η hotelsonspot να καταξιωθεί διεθνώς.

Το πρώτο και κυριότερο επίτευγμα μας είναι η μετατροπή της ιδέας που είχαμε σε επιχειρηματική δράση. Έχουμε ήδη λάβει πολύ θετικά σχόλια από την αγορά και αυτό μας κάνει να συνεχίζουμε δυναμικά την δράση μας.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Θέτοντας συνεχώς νέους στόχους και εκπληρώνοντας τους δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα και κρατά το πάθος μας ζωντανό. Επιπλέον, η προσήλωση όλης της ομάδας προς ένα κοινό στόχο είναι κάτι που θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό.   

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δράση τα χρήματα είναι απαραίτητα, παρόλα αυτά τα πρώτα βήματα για μια startup δεν απαιτούν πολλά χρήματα. Με αφοσίωση και πολύ προσωπική δουλειά μια startup φτάνει σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Στη συνέχεια υπάρχουν οργανισμοί όπως το The People's Trust, το AFI και το MITEF (μας έχουν ήδη στηρίξει οικονομικά και συμβουλευτικά), που βοηθούν τις startups να προχωρήσουν ένα βήμα πιο κάτω. Από εκεί και πέρα η εξεύρεση επενδυτών γίνεται πιο εύκολή.       

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Οι αρχαίοι έλεγαν πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οπότε η συμβουλή μας είναι να μην διστάσουν να κάνουν την αρχή, να φτιάξουν μια ομάδα που να είναι αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά, να επιμένουν και να μην το απογοητεύονται με τις πρώτες δυσκολίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr