NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Tesibit: Τεχνολογική βελτίωση σε εφαρμογές στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Tesibit: Τεχνολογική βελτίωση σε εφαρμογές στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Με αφορμή την συμμετοχή στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2017, η Βασιλική Ντάμπαση, συνιδρύτρια και CEO της Tesibit, μίλησε στο epixeiro.gr.

Η Tesibit προσφέρει ισχυρή βελτίωση της απόδοσης σε συστήματα μεγάλης κλίμακας. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της Tesibit βασίζεται σε τεχνολογίες Μηχανικής Μάθησης και Προηγμένων Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου πετυχαίνοντας το συνεχή έλεγχο των εργασιών και την αξιολόγηση της λειτουργικής παραγωγικότητας των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο. Η διαδικτυακή χρήση προσφέρει αυξημένη απόδοση στις επιδόσεις των συστημάτων, υψηλή ακρίβεια και μοναδική λειτουργική αυτονομία στους χειριστές της.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η ιδέα μας για την Tesibit ήρθε περίπου πριν ένα χρόνο, ωστόσο ανήκαμε ως ομάδα στο τομέα των συστημάτων αυτομάτου ελέγχου αρκετά χρόνια πιο πριν. Από τη φοιτητική μας ακόμη περίοδο ασχολιόμασταν με τη δημιουργία αυτοματισμών και συστημάτων απομακρυσμένου ελέγχου. Μέσα από αυτή μας την ενασχόληση διαπιστώσαμε την ανάγκη να υπάρχει πλήρης αυτοματοποίηση των διαδικασιών με βέλτιστο τρόπο. Βρισκόμαστε στην αρχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξανόμενη εξάπλωση του διαδικτύου και την ύπαρξη διαφόρων αισθητηρίων, η ανάγκη για αυτοματοποίηση και αξιολόγηση της λειτουργικής παραγωγικότητας των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο είναι αναγκαία. Οι προσδοκίες μας ήταν και είναι να αποδώσουμε ευφυή συμπεριφορά και βέλτιστη λειτουργία σε εφαρμογές που ανήκουν στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εφοδιαστικής αλυσίδας έχοντας σα γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράθεση - epixeiro.gr

Συμβουλή μας είναι η νέα γενιά να συνεχίσει να οραματίζεται, να επιμένει και να χτίζει ακόμη και σε δύσκολες εποχές

Ποιο είναι το όραμα σας;

Στην Tesibit πιστεύουμε και στηρίζουμε την εξέλιξη. Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση θεωρούμε απαραίτητη την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών που δρουν αυτόνομα και αποτελεσματικά. Διανύουμε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση στην οποία θα αλλάξει ο τρόπος που ζούμε, που δουλεύουμε. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση χαρακτηρίζεται από διαδικτυακές υπηρεσίες υπερ-υπολογιστών, διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ευφυή ρομπότ, τα οποία επηρεάζουν όλους τους κλάδους, οικονομία, ενέργεια, βιομηχανία. Η Tesibit είναι ένα έμφυτο μέλος αυτής της επανάστασης. Μέσω του διαδικτύου και των υπηρεσιών που παρέχονται μέσα από αυτό, οραματιζόμαστε ένα νέο κόσμο απαλλαγμένο από επαναλαμβανόμενες και κοπιαστικές διαδικασίες και γεμάτο με αποδοτικότητα, καινοτομία και νοημοσύνη.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Η διαδρομή της Tesibit ξεκίνησε το Μάρτιο του 2016 με τη 3η  θέση στο διαγωνισμό TEDxAUEB TECH, διαγωνισμός με θέμα την τεχνολογία και την ψηφιακή καινοτομία ο οποίος διοργανώθηκε με σκοπό να προάγει την επιχειρηματικότητα και να συντελέσει στην ανάπτυξη και την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Λίγο μετά τον Ιούνιο του 2016 η Tesibit επιλέγεται ως η μοναδική εταιρεία του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης The Accelerator της Metavallon, πρόγραμμα το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε startups πρώιμου σταδίου να μεγαλώσουν γρήγορα κι αποτελεσματικά, μέσα από μια εντατική 4-μήνη διαδικασία επιτάχυνσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος βρέθηκα το Σεπτέμβριο του 2016 στις ΗΠΑ. Ταξίδεψα στη Silicon Valley και την ευρύτερη περιοχή του San Francisco και ήρθα σε επαφή με το εκεί οικοσύστημα αλλά και επενδυτές. Λίγο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2016 η Tesibit επιλέχθηκε ανάμεσα σε startups από όλο το κόσμο να παρευρεθεί στο European Utility Week Initiate! Program στη Βαρκελώνη υπό την αιγίδα του European Utility Week. Τον Ιανουάριο του 2017 η Tesibit προκρίνεται στους ημιτελικούς του MITEF Greece Startup Competition 2017 και το Μάρτιο του 2017 κερδίζει τη πρώτη θέση και το βραβείο των 15.000 ευρώ στο διαγωνισμό Squeeze #9 που διοργανώθηκε από το Orange Grove με την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Όσον αφορά το προιόν μας, έχουμε ανακοινώσει τη λειτουργία της πλατφόρμας μας, τρέχουμε πιλοτικά τη λύση μας σε ένα σύστημα παραγωγής βιομάζας και είμαστε σε επικοινωνία με πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, Ισπανία, Ιρλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Στη Tesibit πιστεύουμε ότι ο επιχειρηματίας εστιάζει περισσότερο στα πράγματα που μπορεί να κάνει και όχι τόσο στα κίνητρα που του δίνονται. Οραματίζεται αξίες, χτίζει και δημιουργεί ανάγκες. Αυτό κάνουμε κι εμείς στη Tesibit, δημιουργούμε ανάγκες και παίρνουμε feedback για να συνεχίσουμε.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Η δραστηριότητά μας έχει ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο. Δε μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια εύκολη απόφαση που πάρθηκε εν μία νυκτή. Η φορολογία και η έλλειψη χρηματοδότησης είναι σίγουρα παράγοντες που πολλές φορές οδηγούν τις νεοφυείς επιχειρήσεις να μείνουν απλά ιδέες. Μετά από ώριμη σκέψη και απόλυτα συνειδητοποιημένοι για το τι θέλουμε να πετύχουμε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μπροστά. Σίγουρα περάσαμε και περνάμε από δύσκολα μονοπάτια αλλά δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε για το καλύτερο.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Άποψη μας είναι να μη μένουμε στη ταμπέλα κρίση. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν δυσκολίες άλλοτε μικρές άλλοτε μεγαλύτερες, το θέμα είναι εσύ τι θέση παίρνεις σε όλο αυτό και σε ποιο στρατόπεδο τάσσεσαι τελικά, σε αυτούς που επιμένουν ή σε αυτούς που σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Συμβουλή μας είναι η νέα γενιά να συνεχίσει να οραματίζεται, να επιμένει και να χτίζει ακόμη και σε δύσκολες εποχές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr