NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Pierce Leadership Academy: προετοιμάζοντας τους ηγέτες τού αύριο

Pierce Leadership Academy: προετοιμάζοντας τους ηγέτες τού αύριο

Ένα ολιστικό πρόγραμμα που αναπτύσσει πολύπλευρα τις δεξιότητες των εφήβων, από 26 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου

Μία ακαδημία που εκπαιδεύει μελλοντικούς ηγέτες. Σε ήθος, σε ακαδημαϊκές γνώσεις, σε ψυχοσυναισθηματικά εφόδια και σε πρακτικές δεξιότητες. Αυτό είναι το Pierce Leadership Academy, το οποίο φέτος πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους 13-17 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει διάρκεια από 26 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου και διεξάγεται στα αγγλικά.

Το Pierce Leadership Academy περιλαμβάνει μαθήματα, δραστηριότητες, προσομοιώσεις, εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις στην πόλη της Αθήνας, ενώ είναι δομημένο σε τρεις επιμέρους ενότητες, ανάλογα με το αντικείμενο ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων:

  • From Humanism to Leadership, που προσεγγίζει την ηγεσία από διεπιστημονική σκοπιά, χρησιμοποιώντας τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τις ανθρωπιστικές και άλλες επιστήμες για να καλλιεργήσει τις ηγετικές ικανότητες των παιδιών.
  • STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), που περιλαμβάνει δραστηριότητες βασισμένες στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Πληροφορική και τα Μαθηματικά με κοινωνικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές προεκτάσεις.
  • Mediation and Social Change, που στοχεύει στη ανάπτυξη δεξιοτήτων στη διαμεσολάβηση, τη διαπραγμάτευση και τη διπλωματία, και προετοιμάζει τα παιδιά για τη μελλοντική συμμετοχή τους σε διεθνείς διαγωνισμούς και διακρίσεις.

Κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες οι μαθητές θα παρακολουθήσουν το αντικείμενο της επιλογής τους, ενώ την τρίτη και τελευταία εβδομάδα θα κληθούν να δουλέψουν ομαδικά και να εφαρμόσουν τις ικανότητες που απέκτησαν στον πραγματικό κόσμο.

Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές βγαίνουν ισχυροποιημένοι, συνειδητοποιημένοι, αλλά και πιο ώριμοι να εξετάσουν πιθανές επιλογές καριέρας. Είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος, από τη θέση πλέον ενός ατόμου που διαθέτει τα προσόντα για να διακριθεί και να ηγηθεί αποφασιστικά στον τομέα της επιλογής του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr