NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο ΕΒΕΧ ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο ΕΒΕΧ ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης

«Στόχος µας πρέπει να είναι η δηµιουργία ενός νέου παραγωγικού µοντέλου που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφέρειας. Με αυτό το δεδομένο στην Περιφέρεια προχωρήσαμε  σε μια σημαντική μεταστροφή στους βασικούς στόχους  και τις προτεραιότητες της αναπτυξιακής μας πολιτικής. 

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Κρήτης δεν προκύπτει πλέον σε εθνικό επίπεδο, αλλά δημιουργείται από μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων και των πραγματικών συνθηκών της τοπικής οικονομίας».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για τις προοπτικές της Κρητικής οικονομίας  που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων το απόγευμα της Δευτέρας 22 Μαίου στην αίθουσα διαλέξεων «Δημοσθένης Γαγάνης» του φορέα.

«Τα Χανιά υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης δεν είναι απλά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, ο δεύτερος μεγαλύτερος νομός. Από την πρώτη ημέρα της θητείας τονίσαμε ότι καθημερινά θα υπηρετούμε το συγκρητισμό. Σε αυτό το πλαίσιο τα Χανιά μαζί τις άλλες πόλεις του νησιού βρίσκονται στην κορυφή  της πυραμίδας του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού.

Το ιδιαίτερο ιστορικό βάρος αυτής της πόλης, η μοναδική της πολιτισμική παράδοση έχουν θέσει ισχυρά τα θεμέλια για το αύριο. Πάνω σε αυτό το ισχυρό οικοδόμημα συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μικρά ή μεγάλα αναπτυξιακά έργα για το νομό και την πόλη» είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Για το ίδιο θέμα μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχελογιάννης, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε η ονοματοδοσία δύο αιθουσών του ΕΒΕΧ και παρουσιάστηκε η Α’ ενημερωτική έκδοση του φορέα.

«Για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί η Κρητική Οικονομία οφείλουμε να στηρίξουμε τις Κρητικές επιχειρήσεις ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης.

Χρειάζεται να κατευθύνουμε το εργατικό μας δυναμικό στους τομείς που αντέχουν και αναπτύσσονται δίνοντας εξειδικευμένες γνώσεις για να φτάσουμε όλοι μας, επιχειρηματίες και συνεργάτες σε ακόμα καλύτερο επίπεδο.

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου τόνισε, είναι να είμαστε σύμβουλοι του Κράτος και αυτό το κάνουμε καθημερινά με προτάσεις, ιδέες και προτεινόμενες λύσεις για να πάρει η οικονομία μπροστά και να έλθει για όλους μας σταθερά η ανάπτυξη.

Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες νιώθουμε καθημερινά την πίεση του Κράτους στη φορολογία, στο ασφαλιστικό, στην γραφειοκρατία, στο αχανές νομικό περιβάλλον, στην έλλειψη χωροταξικού.

Ζητάμε ένα πιο ευνοϊκό, φιλικό περιβάλλον όπου το Κράτος δεν θα είναι εχθρός αλλά φίλος της επιχειρηματικότητας και ειδικά των ΜμΕ.

Είμαι απαισιόδοξος όσο αφορά την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, την ρευστότητα και την κερδοφορία τους όμως, είμαι αισιόδοξος ως Κρητικός για την τοπική μας οικονομία.

Γιατί μπορούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα στο νησί μας και αυτό κάνουμε Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Φορείς, Σύλλογοι γιατί η Κρήτη μπορεί ακόμα καλύτερα, αρκεί να είμαστε σοβαροί, παραγωγικοί και ενωμένοι!

Από αύριο όλοι μας τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, οφείλουμε να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και να αγοράζουμε Κρητικά Προϊόντα».

Με τη σειρά του ο Αντιπεριφεριάρχης Ανάπτυξης κ. Μιχελογιάννης παρουσίασε με διαφάνειες τις δικές του θέσεις για τις προοπτικές της Κρητικής οικονομίας δίνοντας έμφαση στο τουρισμό.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής και Παναγιώτης Σημαντηράκης , οι βουλευτές του Σύριζα Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης , ο π. Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων Mανώλης Κατσιαδάκης, οι Δήμαρχοι, Χανίων Τάσος Βάμβουκας Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Σφακίων  Γιάννης  Ζερβός, Αποκορώνου Χαραλαμπος Κουκιανάκης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων

Πρόεδροι Επιμελητηρίων, η Δ.Ε. και μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΧ, πρόεδροι επιστημονικών συλλόγων, πρόεδροι επαγγελματιών συλλόγων και σωματείων κ.α.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr