NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Περιήγηση 360 μοιρών στα ακίνητα από το Spiti360

Περιήγηση 360 μοιρών στα ακίνητα από το Spiti360

Πραγματοποιήστε εικονική περιήγηση 360 μοιρών στο ακίνητο που σας ενδιαφέρει!

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Μαρτζέλος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία μέσα από τον τομέα της εστίασης και δημιούργησε πολύ επιτυχημένες συνεργασίες με γνωστούς χώρους εστίασης της Θεσσαλονίκης. Το 2012 αποχωρεί οριστικά από την εστίαση και το 2013 εισχωρεί στον χώρο του Digital Real Estate Marketing με την εταιρεία Spiti360. Το 2015 και παράλληλα με το Spiti360, ολοκληρώνει το μοναδικό όπως μας αναφέρει για αυτόν project Mountathos360, που έχει να κάνει με την προβολή ολόκληρου του Αγίου Όρους σε Εικονική Περιήγηση 360°. Στην συνέχεια, τον Ιούνιο του 2016, σε συνεργασία με ελβετούς επενδυτές, μεταφέρει την εταιρεία στην Γενεύη και ξεκινάει η δυναμική ανάπτυξη του Spiti360.

Το Spiti360 ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2013. Ήταν μια ιδέα που δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη. Η ανάγκη αυτή προέκυψε το 2012 κατά την περίοδο που ο Δημήτρης έψαχνε διαμέρισμα να μετακομίσει και εξαιτίας του περιορισμένου του χρόνου, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, πιεζόταν υπερβολικά στο να καταφέρει να  συνδυάσει το να σχολάσει από τη δουλειά, να ετοιμάσει το φαγητό, να κάνει ένα γρήγορο μπάνιο, να μπει στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσει να βλέπει ακίνητα με τον εκάστοτε μεσίτη που θα είχε συνάντηση. Δυστυχώς όμως συνήθως οι φωτογραφίες δεν ανταποκρίνονταν στο τελικό αποτέλεσμα που φανταζόταν. Το ίδιο επαναλαμβανόταν την επόμενη μέρα του ραντεβού και την μεθεπόμενη κ.ο.κ Τότε ήταν που σκέφτηκε το πόσο ωραία και ξεκούραστα θα ήταν να είχε την δυνατότητα , από τον καναπέ του σπιτιού του, με την ησυχία του, να “επισκέπτεται” ακίνητα  και να βλέπει τους χώρους τους μέσα από έναν υπολογιστή.

Παράθεση - epixeiro.gr

Πολλά μπορεί να είναι δύσκολα στη ζωή μας αλλά λίγα ακατόρθωτα, αρκεί να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο

Αυτό ήταν! Λόγω και της άριστης σχέσης του με την φωτογραφία και συγκεκριμένα με την Εικονική Περιήγηση 360 μοιρών, το γνωστό πλέον σε όλους μας Virtual Tour 360, πήρε την απόφαση να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Έτσι λοιπόν προχώρησε αρχικά στη δημιουργία μιας μικρής ομάδας συνεργατών, και στην συνέχεια γεννήθηκε το Spiti360.

Πόσο δύσκολο ήταν να πραγματοποιηθεί η ιδέα σας για το Spiti360;

Όπως σε όλες τις καινοτόμες ιδέες, έτσι και στην δικιά μας περίπτωση, ο πρώτος εχθρός που συναντήσαμε και έπρεπε να πολεμήσουμε ήταν η συνήθεια. Την συνήθεια του να αρκείται κάποιος σε αυτό που ήξερε μέχρι χτες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει το καινοτόμο και το βοηθητικό προς αυτόν, κάποιες φορές με φόβο και δυσπιστία. Σύμμαχός μας όμως ήταν η μεγάλη μας υπομονή και επιμονή, σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν και πιστέψτε με ήταν πολλές! Αλλά όπως συνηθίζω να λέω πάντα στον εαυτό μου αλλά και στους συνεργάτες μου, “πολλά μπορεί να είναι δύσκολα στη ζωή μας αλλά λίγα ακατόρθωτα, αρκεί να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο”.

Ποια τα οφέλη της Εικονικής Περιήγησης στον τομέα του Real Estate και πόσο εύκολο είναι στο χρήστη να δει και να περιηγηθεί σε ένα ακίνητο;

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τα πολυεπίπεδα οφέλη της Εικονικής Περιήγησης στον τομέα του Real Estate, αλλά εντελώς επιγραμματικά θα σας αναφέρω τα εξής:

  • Εξοικονόμηση χρόνου, που ο χρόνος ως γνωστόν είναι χρήμα.
  • Ρεαλιστική απεικόνιση του ακινήτου, άρα ο ενδιαφερόμενος καταλήγει σε ολοκληρωμένα συμπεράσματα.
  • Αξιοπιστία στο προφίλ του επαγγελματία μεσίτη, λόγω της άρτιας παρουσίασης των ακινήτων.
  • Ο μοναδικός τρόπος παρουσίασης ακινήτου σε ξένους επενδυτές, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα.
  • Άριστη και ξεκάθαρη οπτική πληροφορία, που βάση μελετών παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην τελική λήψη αποφάσεων.

Η λειτουργία της Εικονικής Περιήγησης είναι πολύ απλή. Με βελάκια πάμε δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω. Εναλλακτικά με το “ποντίκι” του υπολογιστή μας ακολουθούμε τα βελάκια που μας κατευθύνουν για να πάμε από τον ένα χώρο στον άλλο. Ό,τι πιο ευχάριστο όταν ψάχνεις για ακίνητο!

Σε ποιους απευθύνεται το Spiti360;

Το Spiti360 απευθύνεται σε 3 βασικές κατηγορίες: σε ιντερνετικούς χρήστες που ενδιαφέρονται να βρουν ακίνητα προς αγορά ή ενοικίαση, σε επαγγελματίες μεσίτες που προωθούν τα ακίνητα που τους αναθέτουν οι ιδιώτες, και σε ιδιώτες που έχουν ακίνητο και θέλουν να το αναθέσουν σε μεσιτικό γραφείο.

Τι θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει να πουλήσει το ακίνητό του αλλά δεν βρίσκει αγοραστή;

Αυτό που λέμε πάντα σε όσους μας στέλνουν email ή όταν τύχει και βρεθούμε σε μια αντίστοιχη κουβέντα, είναι πως ο κάθε τομέας έχει τον επαγγελματία του και ο επαγγελματίας στον τομέα του Real Estate είναι μόνο ο μεσίτης. Μόνο με την ανάθεση του ακινήτου σε ένα αξιόλογο μεσιτικό γραφείο, μπορούν να επέλθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.  Έκαστος στο είδος του λοιπόν!

Για ποιο λόγο επιλέξατε την Ελβετία, σαν βάση για την εταιρεία σας;

Είχα επιλέξει στο μυαλό μου την Ελβετία αρκετό καιρό πριν γιατί θεωρούσα πως είναι ένα περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας, ένας λαός που αγαπάει την καινοτομία και μια χώρα που εξαιτίας της θέσης της μπορεί να μας δώσει εύκολα πρόσβαση στην υπόλοιπη Ευρώπη που είναι και ο μελλοντικός στόχος ανάπτυξης της εταιρείας μας. Η ευκαιρία για τη βάση μας στην Ελβετία ήρθε την άνοιξη του 2016, όταν μου έγινε πρόταση από Ελβετούς επενδυτές, που μεταξύ άλλων δραστηριοποιούνται και στον ευρύτερο χώρο του Real Estate. Αντιλαμβανόμενοι το κενό και τις δυνατότητες που έχει το Spiti360 για παγκόσμια ανάπτυξη, επένδυσαν τον πρώτο μεγάλο γύρο χρηματοδότησης. Έτσι λοιπόν εδώ και ένα χρόνο βρισκόμαστε στη Γενεύη!

Περιήγηση 360 μοιρών στα ακίνητα από το Spiti360

Πώς ονειρεύεστε το Spiti360 σε 10 χρόνια από τώρα;

Το ονειρεύομαι ακριβώς όπως το ονειρεύτηκα και την πρώτη μέρα που ήρθε στο μυαλό μου σαν ιδέα. Σαν το project εκείνο που έγινε η αιτία να αλλάξουν τα παγκόσμια δεδομένα στον χώρο του Real Estate, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ψάχνει να βρει και να δει ένα σπίτι μέσω ίντερνετ!

Για την επόμενη διετία που μπορώ όμως να είμαι πιο ακριβής, ευελπιστώ να είμαστε ισχυρά εδραιωμένοι στην Ελλάδα και εξίσου εδραιωμένοι σε Ελβετία και Αγγλία που έχουμε ήδη ξεκινήσει επαφές με τα μεσιτικά γραφεία των δυο χωρών.

Έχουμε κάτι νέο να περιμένουμε από την ομάδα του Spiti360 στο μέλλον;

Ναι, υπάρχουν αρκετές νέες υπηρεσίες που θα δείτε μέχρι τέλος του έτους, αλλά η πιο σημαντική που αξίζει να σας αναφέρω μιας και είναι ήδη έτοιμη και θα την ανακοινώσουμε μέσα στις επόμενες μέρες, είναι το Application του Spiti360.

Το Spiti360 App, θα δίνει την δυνατότητα στον κάθε ένα από εσάς να φωτογραφίζετε με την κάμερα του κινητού σας, τους χώρους του ακινήτου που έχετε προς πώληση ή ενοικίαση, σε 360 μοίρες. Το λογισμικό του Spiti360 App, μόλις ολοκληρώσετε την φωτογράφιση των χώρων σας, δημιουργεί αυτόματα μια Εικονική Περιήγηση 360°. Η χρήση της υπηρεσίας μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό ακινήτων θα είναι εντελώς δωρεάν και θα δίνει την δυνατότητα σε όσους φωτογραφίσουν το ακίνητό τους μέσω του Spiti360 App, να το προωθήσουν απευθείας στο μεσιτικό γραφείο της αρεσκείας τους.

Σκεφτείτε λοιπόν μόνο από αυτή την διαδικασία πόσο χρόνο γλιτώνουν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αλλά και ο μεσίτης που θα το αναλάβει!

Οπότε σας προτείνουμε τα εξής: Κατεβάστε την εφαρμογή Spiti360, φωτογραφίστε τους χώρους σας, ανεβάστε το ακίνητο σας στο Spiti360.gr και όλα πλέον αλλάζουν!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr