NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Erasmus+

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Erasmus+

Το Erasmus + είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Από το 2014, το πρόγραμμα Erasmus + βοηθά χιλιάδες νέους και οργανισμούς να διευρύνουν τους ορίζοντές τους στο εξωτερικό· τους μεν νέους τους βοηθά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, τους δε οργανισμούς να βελτιώσουν τις γνώσεις του προσωπικού τους. Στο ακόλουθο άρθρο εξετάζουμε ορισμένες από τις δυνατότητες που προσφέρει το Erasmus+ στους νέους και τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν το Drop’pin@EURES.

Νέοι

Το Erasmus + παρέχει ευκαιρίες για νέους (από 13 έως 30 ετών) προκειμένου να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να ανακαλύψουν νέους πολιτισμούς, να μάθουν ξένες γλώσσες και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία σε τομείς που τους ενδιαφέρουν.

Οι ανταλλαγές νέων προάγουν τη συμμετοχή των νέων από μία ή περισσότερες χώρες της ΕΕ σε ένα κοινό πρόγραμμα εργασίας, ενώ παρέχονται επίσης ευκαιρίες εθελοντισμού στο εξωτερικό από την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την εθελοντική εργασία (ΕΕΥ).

 Φοιτητές

Μέσω του Erasmus +, οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, σε ένα νέο συναρπαστικό περιβάλλον, στο οποίο μπορούν να ενισχύσουν τις επικοινωνιακές, γλωσσικές και διαπολιτισμικές τους ικανότητες. Οι εν λόγω περίοδοι σπουδών διαρκούν από 3 έως 12 μήνες και απευθύνονται σε φοιτητές σε επίπεδο πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού.

Παρέχονται και άλλες δυνατότητες για τους φοιτητές, όπως περίοδοι πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, οι οποίες καλύπτουν δραστηριότητες όπως τοποθέτηση σε θέση εργασίας ή άλλα προγράμματα πρακτικής άσκησης. Τόσο οι φοιτητές όσο και οι πρόσφατοι απόφοιτοι μπορούν να συμμετάσχουν στις περιόδους πρακτικής άσκησης, οι οποίες διαρκούν 2 έως 12 μήνες και επιτρέπουν στους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους αλλά και να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς.

 Οργανισμοί

Το Erasmus+ παρέχει μια σειρά από δυνατότητες για οργανισμούς στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού. Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να αποστέλλουν το προσωπικό τους στο εξωτερικό, προκειμένου να διδάξει ή να εκπαιδευτεί. Περίοδοι διδασκαλίας και επιμόρφωσης είναι επίσης διαθέσιμες για το προσωπικό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ), τους εκπαιδευτικούς σχολικής εκπαίδευσης, το προσωπικό εκπαίδευσης ενηλίκων και τους εργαζομένους στον τομέα της νεολαίας. 

Η χρηματοδότηση παρέχεται για καινοτόμα έργα που βελτιώνουν τις πρακτικές. Τα έργα αυτά έχουν τη μορφή στρατηγικών συμπράξεων, συμμαχιών γνώσης και τομεακών συμμαχιών δεξιοτήτων. Επιπλέον, έργα ανάπτυξης ικανοτήτων υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων για τους νέους και της μη τυπικής μάθησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr