NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Η προσέγγιση της Software Competitiveness International στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

Η προσέγγιση της Software Competitiveness International στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

Όταν η ικανοποίηση του προσωπικού αποτελεί επένδυση για μια εταιρεία διεθνών προδιαγραφών

Η Software Competitiveness International αποτελεί μια Ελληνική boutique εταιρεία Πληροφορικής που προσφέρει υπηρεσίες Αρχιτεκτονικής, Σχεδίασης και Ανάπτυξης Λογισμικού, με κεντροευρωπαϊκή κουλτούρα και πελατολόγιο διεθνούς εμβέλειας. Ξεκίνησε τη δράση της στην παγκόσμια αγορά το 2010, με γραφεία στην Αθήνα, και από τότε κρατάει τον πήχη πολύ ψηλά σε όλους τους τομείς: τους συνεργάτες, την τεχνογνωσία, τις υποδομές και την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τους πελάτες της.

Ποια όμως είναι η οπτική της CEO της εταιρείας Δρ. Ζωής Αικατερινίδη για την ικανοποίηση των εργαζομένων της εταιρείας;

Στην εταιρεία μας, δίνουμε πολύ μεγάλη βάση στην ικανοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.  Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι άνθρωποι χρειάζονται κάτι παραπάνω από την χρηματική αμοιβή. Χρειάζεται να έχουν κίνητρα για να μπορέσουν να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Η αποδοτικότητα αυξάνεται όταν όλοι οι συνεργάτες νιώθουν ότι υπάρχει από πίσω μια εταιρεία που καταλαβαίνει τις ανάγκες τους. Σε εμάς το ζητούμενο δεν είναι η απλή διεκπεραίωση μιας εργασίας, αλλά να νιώθουν τα άτομά μας αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας.

Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν συνεχώς ότι όσο πιο πολύτιμος νιώθει κάποιος μέσα σε μία εταιρεία τόσο ανεβαίνει και το ποσοστό ευχαρίστησης και απόδοσής του στο εργασιακό του περιβάλλον. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίας αλληλοκατανόησης με τα άτομα μας. Στη Software Competitiveness International έχουμε σαν βάση της φιλοσοφίας μας τον άνθρωπο. Η εταιρεία μας, είναι τόσο ελκυστική όσο και αξιόπιστη. Προσφέρουμε απλόχερα ευκαιρίες στο ανθρώπινο δυναμικό μας ώστε να εισακουστεί και να συμβάλει, να εξελιχθεί και να αναπτύξει πολύπλευρες δεξιότητες. Αναγνωρίζουμε τη καλή προσπάθεια και την απόδοση των εργαζομένων μας σε καθημερινή βάση.

Η προσέγγιση της Software Competitiveness International στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού
Η Δρ Ζωή Αικατερινίδη, ιδρύτρια και CEO της Software Competitiveness International

Ποιες εταιρείες ξεχωρίζουν τελικά; 

Οι εταιρείες που αντιλαμβάνονται ότι η ικανοποίηση των εργαζομένων σε αυτές αποτελεί επένδυση για μια εταιρεία νομίζω ότι θα είναι αυτές που θα ξεχωρίσουν μακροπρόθεσμα. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι η δύναμή σε κάθε εταιρεία με όραμα και στόχους. Με αυτή την αντίληψη έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τόσα πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σίγουρα η επιλογή των συνεργατών μας γίνεται με ιδιαίτερα σχολαστικό τρόπο, μιας και αποτελούν την καρδιά της εταιρείας μας. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να γεφυρώσουμε τα καλύτερα ταλέντα του κλάδου της πληροφορικής με έμπειρους μηχανικούς και μέσα από αυτή τη ζύμωση να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διαδικασία πρόσληψης της εταιρείας μας στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι νέοι συνεργάτες μας είναι της ίδιας νοοτροπίας με την ομάδα που ήδη υπάρχει. Θέλουμε τους καταλληλότερους από πλευράς ιδιοσυγκρασίας και καλύτερους τεχνικά και εργαζόμαστε προς αυτή τη κατεύθυνση. 

Νομίζω όμως, ότι το πλέον σημαντικό κομμάτι είναι ο διάλογος, ότι ακούμε τους συνεργάτες μας. Εκτός από τις καθιερωμένες συναντήσεις και τις συχνές παρουσιάσεις για τους εργασιακούς στόχους της εταιρείας, οι εργαζόμενοι στην Software Competitiveness International ξέρουν ότι θα βρουν την πόρτα της κεντρικής διοίκησης συνέχεια ανοιχτή και ότι μπορούν να συζητήσουν οτιδήποτε τους απασχολεί. 

Η προσέγγιση της Software Competitiveness International στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού
Μέλη της ομάδας της Software Competitiveness International

Πόσο μακριά μπορεί να οδηγήσει η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία μία ελληνική εταιρεία;     

Η ομάδα μας συνεχώς μεγαλώνει αλλά ο βασικές μας αξίες, παραμένουν αναλλοίωτες. Θέλουμε τα άτομά μας να εξελίσσονται διαρκώς. Μέσα από τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε αλλά και την ενθάρρυνση να συμμετέχουν σε εκπαιδεύσεις της αρεσκείας τους, οι συνεργάτες μας ξέρουν ότι μέσα στην εταιρεία μας η εργασιακή τους αξία θα αυξηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για την αποτελεσματική όμως λειτουργία της εταιρείας είναι βασική προϋπόθεση η ύπαρξη καλού κλίματος. Συμμετέχουμε εκτός από τεχνικές εκπαιδεύσεις και σε αρκετές αθλητικές αλλά και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με απώτερο στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των μέλλων της ομάδας μας αλλά και τη διατήρηση του καλού κλίματος που υπάρχει στην εταιρεία. Τα events στην εταιρεία μας είναι αρκετά. Tώρα μάλιστα ετοιμάζουμε και το πρώτο ενδοεταιρικό Hackathon της Software Competitiveness International, που προήλθε από την ιδέα ενός συνεργάτη μας. Προτεραιότητά μας είναι να υπάρχει πάντα ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής και αυτό είναι κάτι που οι εργαζόμενοι μας βιώνουν και εκτιμάνε. Όταν υπάρχουν εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, χωρίς κίνητρα, και σεβασμό τότε μπορεί να προκληθεί σοβαρό αντίκτυπο στο ηθικό ολόκληρου του δυναμικού. Είμαστε μια εταιρεία που σέβεται τον προσωπικό χρόνο και τις προσωπικές ανάγκεςτων συνεργατών μας. 

Ενθαρρύνουμε όλους να προτείνουν ιδέες για το πως θα καλυτερεύσουν οι εσωτερικές διαδικασίες της εταιρίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτές τις ιδέες τις ακούμε, τις επεξεργαζόμαστε και μέσα από αυτή τη διαδικασία βελτιωνόμαστε όλοι. Στην εταιρεία υπάρχει διάχυτο το αίσθημα της δίκαιης μεταχείρισης και της συμμετοχής σε κοινούς στόχους.  Εδώ τους στόχους τους βάζουμε όλοι μαζί, είμαστε μια ομάδα καλά δεμένη, με κοινό όραμα και έτσι σκοπεύουμε να παραμείνουμε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr