NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Αποκτήστε τα απαραίτητα skills για την αγορά εργασίας μέσα από το Success Academy

Αποκτήστε τα απαραίτητα skills για την αγορά εργασίας μέσα από το Success Academy

Πολλές φορές οι εταιρίες φοβούνται να προσλάβουν απόφοιτους πανεπιστημίων, με την πεποίθηση πως δεν έχουν τα απαραίτητα skills ακόμα για την εκάστοτε θέση εργασίας. Αυτό ακριβώς το κενό όμως προσπαθεί να καλύψει η Effect με το πρόγραμμα Success Academy.

Η Effect δημιουργήθηκε από το Σωτήρη Μπαράτσα και τη Μαριάνθη Νίκα το Μάιο του 2015 κερδίζοντας το Social Impact Award από το Impact Hub Athens. Η αποστολή τους είναι να καταπολεμήσουν τη νεανική ανεργία, βοηθώντας νέους, κυρίως τελειόφοιτους και πρόσφατους πτυχιούχους, να αποκτήσουν τις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες. Οι 2 ιδρυτές έχουν αρκετά μεγάλη εμπειρία από διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, αλλά και ερευνητική ενασχόληση με τον τρόπο που η νέα γενιά κάνει τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση. Βλέποντας ότι το πανεπιστήμιο πολλές φορές αδυνατεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της αγοράς, αλλά και των νέων ανθρώπων, οι Σωτήρης και Μαριάνθη θέλησαν να φέρουν τη δική τους αλλαγή στην εκπαίδευση, δίνοντάς της έναν πιο πρακτικό και αποτελεσματικό χαρακτήρα.

Παράθεση - epixeiro.gr

Τα προγράμματα που σου βρίσκουν δουλειά είναι cool. Ξέρεις τι είναι ακόμα πιο cool; Να είσαι πάντα σε θέση να βρίσκεις την επόμενη δουλειά που θες και να αναβαθμίζεις την καριέρα σου! Αυτό θα μάθεις στο Success Academy!

Τι ακριβώς προσφέρει το πρόγραμμα Success Academy, σε ποιους απευθύνονται και ποια τα οφέλη από την συμμετοχή σε αυτό;

Το Success Academy είναι ένα πολυ-βραβευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης που απευθύνεται σε τελειόφοιτους και πρόσφατους πτυχιούχους, με στόχο να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις πιο χρήσιμες δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες, ώστε να μπουν στην αγορά εργασίας. Το πλήρες πρόγραμμα 8 εβδομάδων, επιτρέπει στους νέους που συμμετέχουν να εξασκήσουν με βιωματικό τρόπο σημαντικές δεξιότητες όπως η ομαδικότητα, η δημιουργική σκέψη, η διαχείριση ενός πραγματικού εταιρικού project και οι ικανότητες παρουσίασης. Ταυτόχρονα, μαθαίνουν πώς να παρουσιάζουν καλύτερα τον εαυτό τους, να φτιάχνουν ένα σωστό βιογραφικό, να προετοιμάζονται για μια συνέντευξη και να αναζητούν θέσεις εργασίας. Τέλος, έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και να χτίσουν ένα δίκτυο που θα τους υποστηρίξει στο μέλλον τους.

Στοχος του Success Academy δεν είναι οι συμμετέχοντες να βρουν απλώς μια δουλειά αλλά να αποκτήσουν αυτές ακριβώς τις δεξιότητες που θα τους κάνουν ανταγωνιστικούς για όλη την καριέρα τους, ώστε να είναι πάντα σε θέση να βρουν την επόμενη . Αυτό που κάνει το Success Academy μοναδικό, είναι η  πρακτική προσέγγιση που βιώνουν οι συμμετέχοντες σε όλα τα κομμάτια του προγράμματος. Οι συνηθισμένες διαλέξεις θα αντικατασταθούν από διαδραστικά workshops και ασκήσεις μαζί με έμπειρα στελέχη και trainers. Και το καλύτερο; Ό,τι μαθαίνεις θα μπορείς να το δοκιμάσεις αμέσως στην πράξη, αφού θα ασχολείσαι με ένα πραγματικό πρότζεκτ μιας εταιρείας, αποκλειστικά για τους σκοπούς του Success Academy.

Αποκτήστε τα απαραίτητα skills για την αγορά εργασίας μέσα από το Success Academy

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία της Effect;

Έχοντας εμπειρία από διαχείριση προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, ενδυνάμωσης των νέων και ανάπτυξης δεξιοτήτων, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την Effect,  γιατί παρατηρούσαμε συνεχώς το ίδιο παράδοξο. Ότι ενώ οι επιχειρήσεις θέλουν να απασχολήσουν νέους ανθρώπους, δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τους πρόσφατους απόφοιτους των πανεπιστημίων, πιστεύοντας ότι τους λείπουν κάποιες δεξιότητες, όπως η ομαδική δουλειά, η δημιουργική σκέψη, η διαχείριση project, κά. Και δεν έχουν και άδικο. Είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε τι γίνεται σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού (Stanford, Princeton, UCL, Duke, Kedge, κά), όπου η εκπαίδευση έχει έναν πιο πρακτικό και χρήσιμο χαρακτήρα, σε αντίθεση με την στείρα γνώση που συχνά λαμβάνουμε στην Ελλάδα. Έτσι καταλάβαμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εκπαίδευση ως εργαλείο για να καταπολεμήσουμε τη νεανική ανεργία και αυτή ήταν η αφορμή να δημιουργήσουμε την Effect και το πρόγραμμα Success Academy, για να προσφέρουμε επιπλέον απασχόληση στους νέους στην Ελλάδα και να τους βοηθήσουμε να μπουν στην αγορά εργασίας.

Αποκτήστε τα απαραίτητα skills για την αγορά εργασίας μέσα από το Success Academy

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Στα σχεδόν 2 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος έχουν συμμετέχει πάνω από 120 άτομα και 90% αυτών καταφέρνουν να μπουν στην αγορά εργασίας σε λιγότερο από 3 μήνες μετά το τέλος του προγράμματος. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία για εμάς, είναι όταν βλέπουμε τους συμμετέχοντες του Success Academy να ξαναβρίσκουν το πάθος και τη φιλοδοξία τους για την καριέρα τους και τη ζωή τους και να βλέπουν έναν κόσμο ευκαιριών να ανοίγεται μπροστά τους.

Πέρα από αυτό, είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τον επιχειρηματικό, αλλά και τον ακαδημαϊκό κόσμο να αγκαλιάζει το πρόγραμμα. Το Success Academy έχει βραβευτεί στα HR Awards 2016, στο Angelopoulos CGI U Fellowship 2016, έχουμε κερδίσει το Social Impact Award 2015, ενώ πρόσφατα αναδειχτήκαμε ως “Εκπρόσωποι της Νέας Γενιάς” στον διαγωνισμό Nissan Generation N.

Αποκτήστε τα απαραίτητα skills για την αγορά εργασίας μέσα από το Success Academy

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην αρχή και πώς τις ξεπεράσατε;

Στο ξεκίνημα, δυσκολευτήκαμε αρκετά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι η ομάδα μας έχει τα κατάλληλα άτομα για την υλοποίηση του project. Ήταν μια δύσκολη περίοδος που ο χρόνος περνούσε πολύ αργά και νιώθαμε ότι μένουμε στάσιμοι για πολύ καιρό. Στο να βρεις τα κατάλληλα άτομα, οι ικανότητες δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας, όσο το να σιγουρευτείς ότι τα μέλη της ομάδας θα έχουν την αφοσίωση, το πείσμα και την όρεξη να κάνουν την ιδέα πραγματικότητα. Κάτι που μας βοηθάει είναι η πεποίθηση ότι χωρίς τις δυσκολίες δεν μπορείς να εξελιχθείς και να ωριμάσεις. Αυτό είναι κάτι που μας δίνει υπομονή κι επιμονή όταν έρχονται δύσκολες στιγμές. Είμαστε ευγνώμονες για τα ταλαντούχα άτομα που έχουν μπει στην ομάδα μας από τότε και μας έχουν βοηθήσει να μεγαλώσουμε το Success Academy, κάνοντάς το και “δικό τους παιδί”.

Αποκτήστε τα απαραίτητα skills για την αγορά εργασίας μέσα από το Success Academy

Τι θέλετε να δείτε να κατορθώνει η Effect σε 5 χρόνια από τώρα;

Όνειρό μας είναι να γίνουμε μια διεθνής ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων και γνώσεων που ζητούνται στην αγορά εργασίας και να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην γεφύρωση του “skills gap” που υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τι συμβουλές θα δίνατε στους νέους που θέλουν να πάρουν τη δική τους πρωτοβουλία για να λύσουν προβλήματα, ξεκινώντας τη δική τους startup;

Δύο πράγματα. Πρώτα απ’ όλα ότι οι ιδέες δεν έχουν καμία αξία όσο τις κρατάς μέσα στο κεφάλι σου. Μόλις βρεις μια ιδέα που σε παθιάζει ξεκίνα αμέσως να την υλοποιείς και τότε θα ανακαλύψεις αν όντως ήταν μια καλή ιδέα. Δεύτερον, ότι ποτέ δεν θα έχεις σκεφτεί όλα τα ενδεχόμενα πριν υλοποιήσεις την ιδέα σου. Εμάς μας βοήθησε το να περάσουμε πολύ γρήγορα από το σχεδιασμό στην δοκιμή της ιδέας και να πάρουμε πραγματικό feedback από τους πελάτες μας. Και η αλήθεια είναι ότι μάθαμε τόσο χρήσιμα πράγματα που όσο χρόνο και αν αφιερώναμε στο σχεδιασμό της ιδέας, δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε προβλέψει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr