NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Τζίντζερ, μέλι και λεμόνι: τα συστατικά της επιτυχίας του “Holy Ginger” και του δημιουργού του Γιάννη Τρίμμη

Τζίντζερ, μέλι και λεμόνι: τα συστατικά της επιτυχίας του “Holy Ginger” και του δημιουργού του Γιάννη Τρίμμη
13_06_2017 19_07_2017

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Η ιδέα για τη δημιουργία του “Holy Ginger” ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια στην αυλή του σπιτιού μου, όταν για πρώτη φορά δοκιμάσαμε μαζί με τον φίλο μου τον Μιχάλη να συνδυάσουμε το τζίντζερ με μέλι και λεμόνι. Τότε, ωστόσο, δεν σκεφτόμουν την «τζιντζεράδα» επιχειρηματικά. Ήθελα απλώς να δημιουργήσω ένα υγιεινό ρόφημα που θα μπορούσε να απολαμβάνει η οικογένεια και οι φίλοι μου, κάτι διαφορετικό που δεν υπήρχε διαθέσιμο στην αγορά. Τελικά η ανάγκη να εργαστώ ήταν αυτή που με οδήγησε στην απόφαση να αξιοποιήσω τη θετική ανταπόκριση που είχε το προϊόν μου σε όσους το δοκίμασαν και να δημιουργήσω με αυτό τη δική μου επιχείρηση. Όπως έλεγε σε ελεύθερη απόδοση ο Πυθαγόρας «η δύναμη κατοικεί πλάι στην ανάγκη!». Έτσι δημιουργήθηκε το “Holy Ginger”, ένα συμπυκνωμένο μη αλκοολούχο ποτό με τζίντζερ μέλι και λεμόνι που μπορεί κανείς να απολαύσει με πάγο ή σκέτο, με ανθρακούχο νερό ως αναψυκτικό, με ζεστό νερό ως τονωτικό αφέψημα, αλλά και σε απολαυστικά κοκτέιλ.

Η δυσκολία στο να γίνει μια ιδέα πράξη είναι ότι εκτός από…ιδρώτα, σκέψη και όραμα χρειάζεται και κεφάλαιο. Σε αυτό με βοήθησε αρχικά ένας φίλος μου που εμπιστεύθηκε το επιχειρηματικό μου σχέδιο και στη συνέχεια, όταν έπρεπε πλέον να κάνω το επόμενο βήμα, ήταν η οικονομική υποστήριξη του The People’s Trust, σε συνδυασμό με ένα μικροδάνειο από την Action Finance Initiative, που μου έδωσαν την ανάσα που χρειαζόμουν. Από εκεί και πέρα τα πράγματα κύλησαν αρκετά ομαλά. Δεν λέω ότι ήταν εύκολα, αλλά οι αλλαγές για εμένα είναι κάτι φυσιολογικό.  Έχω ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά πράγματα, μου αρέσει συνεχώς να μαθαίνω και να δημιουργώ ή καλύτερα να δημιουργώ μαθαίνοντας. Αν και με την συγκεκριμένη αγορά δεν είχα ιδιαίτερη σχέση, δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ, να αντιληφθώ τις απαιτήσεις της και να ανταπεξέλθω στις νέες προκλήσεις που είχα μπροστά μου. 

Τζίντζερ, μέλι και λεμόνι: τα συστατικά της επιτυχίας του “Holy Ginger” και του δημιουργού του Γιάννη Τρίμμη

Έχω μεγάλη πίστη στο “Holy Ginger”, το οποίο πραγματοποιεί την υπόσχεση του, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και τα ποσοστά των υλικών. Επίσης, πιστεύω ότι είναι καλή εποχή για τέτοιου είδους προϊόντα καθώς υπάρχει μια διεθνής τάση για τα λεγόμενα «φαρμακοτρόφημα». Το πρώτο μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου μου έχει υλοποιηθεί και επόμενος στόχος είναι η καθιέρωση του “Holy Ginger” αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε αγορές του εξωτερικού. Έχοντας στο πλευρό μου έναν καλό συνεργάτη, την οικογένεια και τους  φίλους μου, στους οποίους  συμπεριλαμβάνω και το The People’s Trust, είμαι αισιόδοξος  για τη συνέχεια. Η εταιρεία στελεχώνεται και μεγαλώνει και φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. Αυτή την περίοδο εξετάζουμε τη δημιουργία μιας vegan εκδοχής του “Holy Ginger”, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει τη βιολογική παραγωγή του. Θα θέλαμε μέσα στα επόμενα χρόνια να παράγουμε μόνοι μας τις πρώτες ύλες του προϊόντος ή όπου αυτό δεν είναι δυνατό να δημιουργήσουμε προσωπικές σχέσεις με τους παραγωγούς και να γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο που παράγεται η πρώτη μας ύλη. Υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν μέσα από σκληρή αλλά και δημιουργική εργασία. Προσπαθώ πάντα να βλέπω τη μεγαλύτερη εικόνα, να μην εγκλωβίζομαι στον μικρόκοσμο μου, να φεύγω από τις ευκολίες μου αν χρειαστεί και κυρίως να μαθαίνω από τα  λάθη μου. Όσον αφορά την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, πιστεύω ότι πρέπει να επενδύουμε στην ποιότητα, στο ανθρώπινο δυναμικό μας και στην ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου με τη δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορέσω  με το “Holy Ginger” να βάλω ένα λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση! 

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr