NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Coffee Island: Ο Ελληνικός καφές που ταξιδεύει μέχρι το Λονδίνο και τον Καναδά

Coffee Island: Ο Ελληνικός καφές που ταξιδεύει μέχρι το Λονδίνο και τον Καναδά

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος στα Coffee Island, μίλησε στο epixeiro.gr για την πετυχημένη ελληνική εταιρεία καφέ.

Ας γνωρίσουμε αρχικά όμως λίγο τον Κωνσταντίνο. Γεννήθηκε το 1980 στην Πάτρα και σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Αεροναυπηγών στην Πάτρα, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας στα Οικονομικά. Ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας πριν από 7 χρόνια, από τότε που εκείνη άρχισε να εξαπλώνεται παντού. Συγκεκριμένα, από το 2009 κι ενώ η επιχείρηση μετρούσε ήδη 10 χρόνια ζωής στην Πάτρα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος στα 29 του έτη, έβαλε όλη την τέχνη του και την επιστήμη του, ανανεώνοντας τα καφεκοπτεία Coffee Island. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος είναι πρόεδρος στον Σύνδεσμο Franchise Ελλάδος, Πρόεδρος στο Ελληνικό chapter του Speciality Coffee Association και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον παγκόσμιο Σύνδεσμο του Speciality Coffee Association. Εντυπωσιακή πορεία δεν συμφωνείτε; Πώς και ασχολήθηκε όμως τελικά με τον καφέ; Η απάντησή του: «Ήταν μια ευτυχής συγκυρία…».

Τι το ξεχωριστό έχουν τα Coffee Island;

Στην Coffee Island, αντιμετωπίζουμε τον καφέ ως επιστήμη και αυτό μας διαφοροποιεί. Με υψηλής ποιότητας προϊόντα στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές, μοναδικότητα στη φιλοσοφία των καταστημάτων και προϊόντων μας αλλά και συνεχή επένδυση στην τεχνογνωσία καταφέρνουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας ως ειδικοί του καφέ.

Παράθεση - epixeiro.gr

Είμαστε μια ομάδα, με κοινό στόχο. Η εταιρία μας στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της, το ξέρουν και τους το αποδεικνύουμε καθημερινά

Βάσει ποιας φιλοσοφίας λειτουργεί η εταιρία;

Όπως προείπα, ο καφές για εμάς είναι επιστήμη. Από την  παραγγελία του ωμού κόκκου από τις καλύτερες φάρμες σε όλο τον κόσμο, μέχρι την  τελετουργία της παρασκευής των ροφημάτων… όλα αντιμετωπίζονται με επιστημονικότητα και εμμονή στη λεπτομέρεια. Διαρκώς, προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας συμβαδίζοντας με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα πιστοποίησης.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία των Coffee Island;

Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέραν της αγάπης για τον καφέ. Το 1999, στο κέντρο της Πάτρας η αγάπη αυτή μετουσιώθηκε σε ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο με μοντέρνα οπτική. Το  2006 ήταν σταθμός στην πορεία μας, μιας και αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τη δική μας μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία, κυρίως από την Ιταλία. Από την πρώτη στιγμή που έγινα μέλος της οικογένειας Coffee Island στα τέλη του 2009 αποφασίσαμε να θέσουμε πολύ ψηλά τον πήχη και οραματιστήκαμε κάτι τελείως καινοτόμο και πρωτότυπο. Από τότε μέχρι σήμερα οι στόχοι μας έχουν αλλάξει, το πλάνο μας έχει αλλάξει, η στρατηγική μας έχει αλλάξει, αλλά το όραμά μας και οι αξίες μας παραμένουν αναλλοίωτες.

Πόσα καταστήματα έχουν ανοίξει αυτόν τον καιρό σε Ελλάδα και Εξωτερικό;

Η χρονιά που μας πέρασε βρήκε την Coffee Island να κατέχει το 7ο μεγαλύτερο δίκτυο στην Ευρώπη απαριθμώντας πάνω από 300 καταστήματα. Από το 2009 η Coffee Island δραστηριοποιείται στην Κύπρο γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία καθώς η αγάπη του κόσμου και η συνεχώς αυξημένη ζήτηση για νέα καταστήματα έχουν αποτελέσει θεμελιώδεις λίθους για την δημιουργία ενός δικτύου 40 καφεκοπτείων, κατατάσσοντάς την στο νούμερο ένα προορισμό του Κυπριακού καταναλωτικού κοινού. Επίσης υπάρχει παρουσία και στην Αλβανία. Από τον Νοέμβριο του 2016 ένας ακόμα κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα μας και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Με Γνώση, Αφοσίωση, Αγάπη και Μεράκι ένα ακόμη καφεκοπτείο προστέθηκε στην οικογένεια της Coffee Island, στο Λονδίνο, στην πιο ανταγωνιστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόσφατα, εγκαινιάστηκε το πρώτο καφεκοπτείο μας στον Καναδά, στο Τορόντο.     

Ποιο είναι το όραμα σας;

Όλοι εμείς στην Coffee Island αγωνιζόμαστε να χτίσουμε ένα διεθνές brand, πλήρως αφοσιωμένο σε ποιοτικούς δείκτες.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Να επιστρέφεις το βράδυ στην οικογένειά σου και να νιώθεις περήφανος για ότι κάνεις κάθε μέρα. Συνεπώς, θεωρώ πως το μεγαλύτερο μου επίτευγμα είναι η ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και οικογενειακής μου ζωής.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Πολύ σωστά το θέτετε. Είμαστε μια ομάδα, με κοινό στόχο. Η εταιρία μας στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της, το ξέρουν και τους το αποδεικνύουμε καθημερινά. Με το να είμαστε συνεχώς δίπλα τους και να τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια που απαιτούνται, κρατάμε το κίνητρο ζωντανό.

Τι σημαίνει για εσάς καλός επιχειρηματίας;

Να εφαρμόζεις δίκαιο επιχειρείν. Η ανάπτυξη και η οικονομική άνθιση μπορεί να έρθει κυρίως μέσα από την υγιή επιχειρηματικότητα.

Και τέλος, εσείς τι καφέ προτιμάτε;

Espresso ή φίλτρου τον χειμώνα και freddo espresso το καλοκαίρι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr