NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Προκήρυξη Επιχορήγησης Οκτώ (8) Θέσεων Πρακτικής Άσκησης στη Γαλλία

Προκήρυξη Επιχορήγησης Οκτώ (8) Θέσεων Πρακτικής Άσκησης στη Γαλλία

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, προκηρύσσει την επιχορήγηση οκτώ (8) θέσεων για πρακτική άσκηση διάρκειας τεσσάρων έως έξι (4 - 6) μηνών σε εταιρείες και οργανισμούς στη Γαλλία.

Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2017. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι την 30η Ιουνίου 2017.

Οι θέσεις για την πρακτική άσκηση είναι οι εξής:

1. Business Development Ambassador Internship to develop the French-Greek relations in space domain (in cooperation with the Si-cluster)

2. Business Development Ambassador Internship to develop the French-Greek relations in the field of digital creative industries (in cooperation with the Gi-cluster)

3. Internship for the further development of Ashoka Greece (in cooperation with the Ashoka Support Network)

4. Internship for the design of digital objects and technological interaction based on human gesture (in cooperation with MINES ParisTech)

5. Internship for writing and managing European or industrial programs for the research and development of innovative technologies of artificial intelligence (in cooperation with MINES ParisTech)

6. Internship for enhancing urban mobility with shared on-demand services (in cooperation with COATI-Inria & Instant-System)

7. Internship for caching policies with partial future knowledge: the case of Spark (in cooperation with Inria & NEO)

8. Internship for new generation carpooling (in cooperation with Wever & Inria)

Γενικές προϋποθέσεις επιχορήγησης πρακτικής άσκησης:

1. Οι υποψήφιοι να είναι Έλληνες την ιθαγένεια ή το γένος.

2. Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (πτυχίο Proficiency ή TOEFL με 80/213/550 μονάδες ή IELTS μεγαλύτερο ή ίσο του 6,5). Για τη θέση στον οργανισμό Aerospace Valley η γνώση της Γαλλικής θα αποτελέσει επιπλέον προσόν.

3. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να πληρούν τις απαιτούμενες εκπαιδευτικές προδιαγραφές για κάθε θέση πρακτικής άσκησης που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση.

4. ΄Αριστη γνώση Η/Υ.

5. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν υπερβεί το 32ο έτος της ηλικίας τους.

Επιπλέον Πληροφορίες:

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου 2017 τα εξής:

1. Πλήρες και πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα στην αγγλική γλώσσα.

2. Έκθεση μίας σελίδας στην αγγλική γλώσσα, στην οποία να εξηγούνται οι λόγοι υποβολής αίτησης για πρακτική άσκηση στη συγκεκριμένη θέση.

3. Σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές: αντίγραφο πτυχίου, αντίγραφο μεταπτυχιακού διπλώματος, βεβαίωση φοίτησης σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα που να αναφέρεται ότι ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών που απαιτείται συμπεριλαμβανομένης και της εργασίας του για την λήψη του προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου. Όσοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές τους σπουδές, παρακαλούνται να αποστείλουν αναλυτική βαθμολογία μέχρι την ημερομηνία της αίτησής τους, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης. Οι υποψήφιοι διδάκτορες παρακαλούνται να στείλουν βεβαίωση αποδοχής σε Διδακτορικό πρόγραμμα.

4. Αντίγραφο πιστοποιητικών γνώσης των ξένων γλωσσών.

5. Μία συστατική επιστολή στην αγγλική γλώσσα από τον επιβλέποντα καθηγητή του τελευταίου ή τρέχοντος προγράμματος σπουδών.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση pa@bodossaki.gr με θέμα «Αίτηση για πρακτική άσκηση στη Γαλλία». Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αναφέρουν ρητά τη συγκεκριμένη θέση ή θέσεις πρακτικής άσκησης που επιλέγουν στην αίτησή τους.

Διαδικασία επιλογής:

Για την επιλογή των εκπαιδευομένων συνιστάται Επιτροπή Επιλογής, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Ιδρύματος, της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα και των ενδιαφερομένων για την απασχόληση εταιρειών - οργανισμών.

Η επιτροπή καλεί σε συνέντευξη υποψήφιους κατά την κρίση της, προεπιλέγει τους επικρατέστερους για τις θέσεις που θα τοποθετηθούν στις εταιρείες και εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο λαμβάνει και την τελική απόφαση.

Άλλες πληροφορίες:

Οι εταιρείες και οργανισμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν προταθεί από τη Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και δραστηριοποιούνται στην Γαλλία. Για να πραγματοποιήσει ο υποψήφιος την πρακτική του άσκηση στη Γαλλία θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην περιγραφή της κάθε πρακτικής άσκησης. Προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της επιχορήγησης από το Ίδρυμα αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης πρακτικής άσκησης μεταξύ εταιρείας ή ερευνητικού κέντρου, στο οποίο θα ασκήσει την πρακτική του άσκηση ο εκπαιδευόμενος και του εκπαιδευομένου.

Η επιχορήγηση από το Ίδρυμα έχει, ανάλογα με τη θέση, τετράμηνη έως εξάμηνη διάρκεια και αποσκοπεί να συμβάλει στην πληρωμή ενοικίου και στην αντιμετώπιση δαπανών διαβίωσης του εκπαιδευόμενου και ανέρχεται σε €1.100,00 το μήνα. Επίσης, το Ίδρυμα, μετά από συνεννόηση με τον εκπαιδευόμενο, καλύπτει το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου με επιστροφή από τον τόπο σπουδών του στην Γαλλία, έως του συνολικού ποσού των €250,00.

Για όλη τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στη Γαλλία, οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να φροντίσουν για την παροχή ασφάλισης υγείας τους. Η παρέχουσα εταιρεία ή οργανισμός θα υποστηρίξει στα πλαίσια του δυνατού τους ενδιαφερόμενους στην ανεύρεση κατοικίας.

Το Ίδρυμα δεν θα περιορίσει την επιχορήγηση, αν η εταιρεία ή ο οργανισμός κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια και κρίση, καταβάλει επιπλέον ποσό στους εκπαιδευόμενους. Το Ίδρυμα μπορεί να διακόψει την επιχορήγηση σε περίπτωση που η εταιρεία ή ο οργανισμός διακόψει την άσκηση του εκπαιδευόμενου για οποιονδήποτε λόγο, καθώς και σε περίπτωση που την διακόψει ο εκπαιδευόμενος για οποιονδήποτε λόγο.

Αυτονόητες υποχρεώσεις των εκπαιδευόμενων αποτελούν ο σεβασμός στους νόμους της Γαλλίας, η σωστή συμπεριφορά και ο σεβασμός στους κανόνες εμπιστευτικότητας που επιβάλλονται από την εταιρεία ή τον οργανισμό. Οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν δικαιώματα σύναψης σύμβασης εργασίας μετά το πέρας της άσκησης, ούτε άλλα εργασιακά δικαιώματα. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος άσκησής τους, οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούνται να στείλουν στο Ίδρυμα έκθεση περιγράφοντας τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Τ: +30 210 722 5849

E: pa@bodossaki.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr