NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την επιχειρηματικότητα

Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την επιχειρηματικότητα

Η Αττική, με τη βαρύνουσα, ειδική θέση της στον αναπτυξιακό άξονα της χώρας, επέλεξε να δώσει τη μάχη της ανάπτυξης, με νέους όρους και μέσα από συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επιχειρηματικότητας, τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξη της στο News 24/7, εν όψει της ημερίδας για την Επιχειρηματικότητα που διοργανώνει η Περιφέρεια, την Παρασκευή, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Η περιφερειάρχης, υπογραμμίζει ότι «οι περιφέρειες πλέον, αναδύονται σε σημαντικά κύτταρα οικονομικής ανάπτυξης στο πλαίσιο του αποκεντρωμένου μοντέλου, της Ευρώπης των Περιφερειών και ότι στην χώρα μας όπου το «σαθρό μοντέλο ανάπτυξης» σαρώθηκε, από την οικονομική κρίση «παλεύουμε να αλλάξουμε παθογένειες δεκαετιών», ώστε να «ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα» που δημιουργεί η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Για το λόγο αυτό, διευκρινίζει, «η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με επιμελητήρια, συνδέσμους, φορείς καινοτόμας επιχειρηματικότητας, παράγοντες δηλαδή που γνωρίζουν εκ των έσω τις δυσκολίες ενός νέου, έχει επιλέξει την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την εξειδίκευση, την αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών και άλλων καινοτομιών στο πλαίσιο ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης».

Με την ευκαιρία της ημερίδας η κ. Δούρου αναπτύσσει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και αναλύει τους παρακάτω τέσσερις στόχους - ενέργειες για τη στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής ως προς την απορρόφηση των πόρων ώστε να υπάρξουν επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

  1. Την ενίσχυση της εξωστρέφειας της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
  2. Την τόνωση της επιχειρηματικότητας και των συνεργασιών των επιχειρήσεων στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και στην ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας των ελληνικών με διεθνείς επιχειρήσεις του εξωτερικού.
  3. Τον αναπροσανατολισμό προς κλάδους και προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τόνωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της σύναψης διεθνών συνεργασιών.
  4. Την ανάπτυξη συνεργιών επιχειρηματικότητας - υπηρεσιών και την ενίσχυση του ρόλου των συνοδευτικών υπηρεσιών στο παραγωγικό σύστημα για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Επιπλέον, σημειώνει η περιφερειάρχης «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών, όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη σχεδίαση της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Και θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση τις γενικές κατευθύνσεις του «προγράμματος: Επιχειρηματικότητα, Κοινωνία, Ανάπτυξη, Καινοτομία» όπου περιλαμβάνονται οι βασικοί χρηματοδοτικοί άξονες του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος«Αττική 2014-2020». Στη βάση αυτών των αξόνων σχεδιάζονται δράσεις με έμφαση στους τομείς που αναδεικνύει η στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής, προσθέτει επιγραμματικά η κ. Δούρου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr