NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Εκστρατεία για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί της

Εκστρατεία για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί της
15_06_2017 | 16:02 15_06_2017 | 16:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Ο Δήμος Μήλου ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας συλλογής υπογραφών για τον επαναπατρισμό του γλυπτού της Αφροδίτης, του γλυπτού που βρέθηκε το 1820 στο νησί από έναν αγρότη, αλλά κατέληξε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου, οι επισκέπτες βλέπουν ένα αντίγραφο του αγάλματος. Στόχος του δήμου είναι μέχρι το 2020, 200 χρόνια από την ανακάλυψή του, το αυθεντικό άγαλμα να επιστρέψει στο νησί.

Ήδη για το σκοπό αυτό, έχει καταρτιστεί και βρίσκεται σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναφορικά με την φιλοξενία του γλυπτού, δεδομένου ότι, με πόρους του ΕΣΠΑ, έχει ξεκινήσει η ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου "Θηλέων" στην Πλάκα.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενεργοποίηση των αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κανάλια ενημέρωσης, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται ημερίδες και εκδηλώσεις για την υποστήριξη της συλλογής υπογραφών.

«Είναι νομίζω η αρχή για να καταφέρουμε αυτό χρωστάμε στους προγόνους αλλά και στα παιδιά μας», σχολιάζει ο δήμαρχος Μήλου κος Γεράσιμος Δαμουλάκης, ενώ η αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης κα Ζαμπέτα Τουρλου προσθέτει: «Θεωρούμε ότι η Αφροδίτη είναι ξενιτεμένη και ήρθε η ώρα να γυρίσει. Ζητάμε από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα και σε κάθε γωνιά της Γης, να δώσει το δικό του μήνυμα για την αναγκαιότητα της επιστροφής του αγάλματος της Αφροδίτης πίσω στο νησί της».

Η πλατφόρμα συλλογής υπογραφών είναι διαθέσιμη στο www.takeaphroditehome.gr. Αφιερώστε δέκα δευτερόλεπτα από το χρόνο σας για να στηρίξετε την μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Το λογότυπο της καμπάνιας

Η εικόνα της Αφροδίτης ήταν μονόδρομος κατά το σχεδιασμό του λογοτύπου… τόσο που δεν υφίσταται λόγος να αιτιολογηθεί. Και συγκεκριμένα το κοντινό στο πρόσωπο και όχι ολόκληρο το άγαλμα μιας και είναι πιο δυνατή εικόνα και δίνει έναν πιο προσωπικό τόνο στο δράμα της (όπως σε μια ταινία που ο σκηνοθέτης κάνει κοντινό για να εστιάσει στα συναισθήματα του χαρακτήρα).

Το σχήμα του λογοτύπου παραπέμπει στις αρχαίες ψηφοφορίες με τα "όστρακα" (σπασμένα κομμάτια από αγγεία) όπου επάνω έγραφε ο καθένας αυτό που ψήφιζε. Για τον λόγο αυτό το λεκτικό είναι γραμμένο μέσα στο σχήμα ως άμεση παραπομπή στις δημοκρατικές ψηφοφορίες της αρχαιότητας μιας και η συλλογή υπογραφών είναι ουσιαστικά κατάθεση ψήφου όπως τότε. Παράλληλα, το "βοτσαλοειδές" σχήμα θυμίζει και το ποίημα του Δροσίνη όπου η πρώτη εικόνα της επιστροφής της Αφροδίτης είναι να πατήσει τα κυματόδεντρα χαλίκια της πατρίδας της.»

Ένα λογότυπο μακριά από υπερβολές και πολυχρωμία και ένα απλό μήνυμα που μιλάει σε όλες τις γλώσσες και συνάμα αγγίζει όλες τις καρδιές. “Takemehome” φωνάζει η Αφροδίτη και προκαλεί τον επισκέπτη να ελευθερώσει την παγκόσμια ομορφιά της και να την επιστρέψει στο σπίτι της…

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr