NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Νέο βραβείο Horizon για τη διευκόλυνση ατόμων με προβλήματα όρασης - Διεκδικείστε βραβείο 3 εκατ. ευρώ

Νέο βραβείο Horizon για τη διευκόλυνση ατόμων με προβλήματα όρασης - Διεκδικείστε βραβείο 3 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 8 Ιουνίου ένα νέο βραβείο Horizon που χορηγείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος-πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζων 2020»: την Οθόνη Αφής.

Το βραβείο ποσού 3 εκατ. ευρώ θα απονεμηθεί σε οποιαδήποτε οντότητα (φορέα καινοτομίας, ΜΜΕ, πανεπιστήμιο και μη κερδοσκοπική οργάνωση — που ενεργεί είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλες οντότητες) η οποία θα παρουσιάσει την καλύτερη οθόνη αφής για απεικόνιση γραφικών, πράγμα που θα καταστήσει τις ψηφιακές πληροφορίες κατανοητές και εύκολα προσβάσιμες για τους χρήστες με προβλήματα όρασης.

Η λύση που θα επιλεγεί θα πρέπει να παρέχει ψηφιακές πληροφορίες σε κώδικα Μπράιγ, και μέσω αφής να αποδίδει γραφικές παραστάσεις και διαγράμματα, μαθηματικές και χωρικές πληροφορίες, καθώς και απλούς χάρτες. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής θα πρέπει επίσης να αποσκοπεί στην υποστήριξη της εκπαίδευσης τυφλών και με προβλήματα όρασης σπουδαστών, καθώς και στη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους. Εξάλλου, θα μπορούσε να εξυπηρετεί εκείνους που χρησιμοποιούν και την όραση και την αφή για τον χειρισμό μηχανημάτων (π.χ. πιλότοι).

Οι κανόνες του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί εδώ και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr