NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ανανεώστε τη γνώση σας για το επιχειρείν

Ανανεώστε τη γνώση σας για το επιχειρείν

Ο Αλέξης Κομσέλης, Διευθυντής του Κέντρου επιχειρηματικότητας ALBA Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του ALBA Graduate Business School και ο Δρ Δημήτρης Κονταρίνης, Διευθυντής του Κέντρου επιχειρηματικότητας του Anatolia School of Business at the American College of Thessaloniki, μίλησαν στο epixeiro.gr για το δωρεάν εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό πρόγραμμα για επιχειρηματίες ονόματι VentureGarden.

Τι είναι το VentureGarden, ποιοι οργανισμοί εμπλέκονται και ποιος  ο σκοπός του;

Το VentureGarden είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό πρόγραμμα για επιχειρηματίες. Αποτελείται από μια εισαγωγική σειρά εντατικών μαθημάτων γύρω από το Business Model Canvas και το Product-Market Fit, και στη συνέχεια υποστήριξη μέσα από το mentoring. Ξεκίνησε το 2014 και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στην Αθήνα και του Anatolia School of Business at The American College of Thessaloniki στην Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative.

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 6 κύκλοι σε κάθε πόλη με 544 συμμετέχοντες. Σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και όσοι επιχειρηματίες συμμετείχαν στα GreenHouse, ένα τριήμερο workshop επιχειρηματικότητας, που έχουν πραγματοποιηθεί σε Κόρινθο, Βόλο, Κοζάνη, Καλαμάτα, Ηράκλειο και Κοζάνη. Πριν λίγες εβδομάδες ξεκίνησε ο 7ος κύκλος.

Σκοπός του VentureGarden είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να καταλάβουν καλύτερα την επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα μας έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την ιδέα. Το motto μας είναι “Helping People Grow Ideas”. Παράλληλα σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν να επαληθεύσουν την ιδέα τους, έτσι ώστε και ανάλογα με το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής  να την υλοποιήσουν με σιγουριά, να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές ή να την απορρίψουν με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος.

Παράθεση - epixeiro.gr

Το motto μας είναι “Helping People Grow Ideas”

Τι ακριβώς προσφέρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του VentureGarden;

Το εκπαιδευτικό μέρος του VentureGarden αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του προγράμματος. Όχι μόνο γιατί το VentureGarden υλοποιείται από εξειδικευμένα business schools με μακρά εμπειρία στην εκπαίδευση επιχειρηματιών, αλλά και επειδή θεωρούμε ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να ανανεώσουν ή να συμπληρώσουν την γνώση τους γύρω από το επιχειρείν. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βάζουμε τα θεμέλια για την αποτύπωση της ιδέας και παράλληλα απομυθοποιούμε την επιχειρηματική διαδικασία. Συνδυάζει δε τόσο γενικές ή θεωρητικές γνώσεις με παρουσιάσεις εμπειρότερων επιχειρηματιών και παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες.

Τα 10 μαθήματα που αποτελούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινούνται στο πλαίσιο του Business Model Canvas και καλύπτουν θέματα όπως η Αξία σε συνδυασμό με την επαλήθευση των Πελατών, τις Πηγές Εσόδων, οι σημαντικοί πόροι, οι καίριες διαδικασίες, οι απαραίτητες συνεργασίες και τα κόστη που απαιτούνται για την διασφάλιση της ικανοποίησης των πελατών.

Ανανεώστε τη γνώση σας για το επιχειρείν

Πώς μπορεί κάποιος να συμμετάσχει; Τι κριτήρια πρέπει να πληρούνται;

Για την συμμετοχή στο  VentureGarden το σημαντικότερο στοιχείο είναι η διάθεση για δουλειά. Τα προσωπικά χαρακτηριστικά του ατόμου παίζουν σημαντικότερο ρόλο από την ιδέα, ενώ δεχόμαστε συμμετέχοντες από κάθε κλάδο, με ιδέα ή υφιστάμενη επιχείρηση και δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί. Επειδή το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν, σημαντικό ρόλο παίζει και η συνέπεια, τόσο απέναντι στους κανόνες του προγράμματος, όσο και στους προσωπικούς ή επιχειρηματικούς στόχους που θέτει κάθε συμμετέχων.

Ποια είναι η διαδικασία να δηλώσει κάποιος συμμετοχή;

Η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι ιδιαίτερα εύκολη και γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δύο κύκλοι για το VentureGarden (άνοιξη και φθινόπωρο), ενώ στοχεύουμε και στην πραγματοποίηση τουλάχιστον δύο εξορμήσεων εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης για το συμπυκνωμένο τριήμερο των GreenHouse. Όλα αυτά ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα και το facebook page του προγράμματος, ενώ και ο τύπος μας υποστηρίζει σημαντικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν τότε να συμπληρώσουν την on line αίτηση.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στα προγράμματα;

Είναι απλό. Σεβόμαστε κάθε συμμετέχοντα και κάθε ιδέα.

Ποιο είναι το όραμα σας για το VentureGarden;

Να βοηθήσομε τους συμμετέχοντες να κάνουν αυτό που τους ενδιαφέρει και να είναι ευτυχισμένοι. Κατ’ επέκταση, το επιχειρηματικό τους αποτύπωμα να δημιουργήσει και το αντίστοιχο κοινωνικό αποτύπωμα μέσα από νέες θέσεις εργασίας και συνεισφορά στην ευρύτερη οικονομία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr