NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

“Bonus” έως 50.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ σε Οικονομολόγους

“Bonus” έως 50.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ σε Οικονομολόγους

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι υποβολές επενδυτικών σχεδίων στο Β κύκλο του προγράμματος «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Το πρόγραμμα, ενισχύει μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και  Οικονομολόγους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ (το πτυχίο θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την 1/1/1995), είτε ανέργους, είτε μισθωτούς, είτε αυτοαπασχολούμενους, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Ως αυτοτελής επαγγελματικός χώρος ορίζεται ο χώρος που αποτελεί χωριστή ιδιοκτησία, διαθέτει δικές του παροχές κοινής ωφέλειας (π.χ. ηλεκτρισμού) και δεν χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ως κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα).

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 5.000 έως 25.000€. Το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού των 25.000 € αυξάνεται εφόσον η πρόταση υποβάλλεται από συνεργατικό σχήμα. Ειδικότερα, στην περίπτωση συνεργασίας δύο συμμετεχόντων δικαιούχων, ο συνολικός προϋπολογισμός του επιχειρηματικού σχεδίου δύναται να ανέλθει έως 40.000 €, ενώ στην περίπτωση συνεργασίας τριών ή περισσοτέρων δικαιούχων έως 50.000 €. Το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100% της επιλέξιμης δαπάνης.

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων ξεκινά στις 5 Ιουλίου 2017 και λήγει στις 9 Αυγούστου 2017.

Επιλέξιμες Δαπάνες 

  1. Λειτουργικά Έξοδα 
  2. Δαπάνες για αμοιβές τρίτων 
  3. Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις 
  4. Προμήθεια αναλωσίμων 
  5. Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου (επιχειρηματία- εταίρων 
  6. Μισθολογικό κόστος για νέα/ες θέση/εις 
  7. Αγορά/Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού/Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μικρής κλίμακας

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για δωρεάν προ-αξιολόγηση του επενδυτικού σας σχεδίου επικοινωνήστε με την HFT Consulting στο τηλ 210-6565400.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr