NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Η λογική σκοτώνει ιδέες

Η λογική σκοτώνει ιδέες

Λογική: ο λόγος που πολλές ιδέες έμειναν απραγματοποίητες.

Η λογική είναι σαν ένα ελαστικό κουτί μέσα στο εγκέφαλο μας και αν δεν το τεντώσουμε χωράει τόσα λίγα πράγματα μέσα που σκοτώνει τα όνειρα μας.

Αν όμως το τεντώσουμε θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι το "αδύνατο" για κάποιους, είναι εφικτό για όλους και απλά μένει να κάνουμε τις απαραίτητες πράξεις για να το πραγματοποιήσουμε.

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές στη ζωή σου με ποιο τρόπο κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν τόσο ψηλά στο βάθρο της επιτυχίας, αλλά το δικαιολογείς ως “τύχη” γιατί το κουτί της λογικής σου είναι τόσο άκαμπτο ώστε να μην σε αφήνει να διανοηθείς ότι υπήρχε άλλος τρόπος.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ο κόσμος δεν έχει έλλειψη από ιδέες, έχει έλλειψη από έλλειψη λογικής

Αν όμως μιλήσεις με εκείνους τους ανθρώπους θα  καταλάβεις ότι το τελευταίο στοιχείο που τους βοήθησε ήταν η τύχη. Αυτό που τους βοήθησε πρώτο απ’όλα ήταν το όραμα τους. Ένα όραμα τόσο μεγάλο, πέρα από τα στενά όρια της λογικής όπου αν το άκουγες πριν την πραγματοποίηση του, πιθανόν να γελούσες.

Το όραμα όμως αυτών τον ανθρώπων ήταν που τους βοήθησε να μεγαλουργήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Σκέψου λίγο, είναι δυνατόν να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι το οποίο δεν πιστεύεις ότι γίνεται; Είναι σαν να στέκεσαι κάθε μέρα στη ταράτσα του σπιτιού σου και να προσπαθείς να πετάξεις.

Ας επιστρέψουμε πάλι στο ζουμί του άρθρου.

Η υπερβολική λογική σκοτώνει τα όνειρα.  2 παραδείγματα επιτυχίας πέρα από τα όρια της λογικής:

  1. Apple (μόνο ο Steve Jobs πίστευε στην ιδέα του)
  2. Wright brothers (ποιος πίστευε τότε στο ότι μπορούσαν να φτιάξουν κάτι που θα πετάει; )

Αναλογιστείτε λοιπόν πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή των παραπάνω ανθρώπων αν λειτουργούσαν με τη λογική. Υπήρχε περίπτωση να τα είχαν καταφέρει αν είχαν περιοριστεί στη “λογική” ; Δεν ήταν πολύ εύκολο για εκείνους να τα παρατούσαν στη πρώτη αποτυχία με κάθε δικαιολογία; Όμως είχαν ένα τεράστιο όραμα που τους κινητοποιούσε και δεν έχασαν το πάθος τους.

Ο κόσμος δεν έχει έλλειψη από ιδέες, έχει έλλειψη από έλλειψη λογικής. Σκέψου παράλογα κάθε φορά που σου έρχεται μία καλή ιδέα. Η λογική έχει σκοτώσει πολλά όνειρα και πολλές ιδέες. Άσε την λογική στους λογιστές.

Τέντωσε το κουτί της λογικής σου να χωρέσει το αδιανόητο και ξεκίνα να παίρνεις δράση ΤΩΡΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr