NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Thessaloniki Game Fest από τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Thessaloniki Game Fest από τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Μια μέρα γεμάτη Gaming και τεχνολογία περιμένει τους λάτρεις του χώρου στις 20 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Μέλη και μάθαμε τι θα δούμε.

Στις 20 Ιουνίου στον πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου 3) στη Θεσσαλονίκη, θα λάβει χώρα το πρώτο Thessaloniki Game Fest. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ με την οποία στοχεύει να καθιερώσει το Φεστιβάλ αυτό ως τη μεγαλύτερη μαθητική και σπουδαστική συνάντηση για όλους τους λάτρεις του Gaming στην Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και workshops πάνω στο Gaming ενώ θα μπορούν να συναντήσουν και κορυφαίους παίκτες που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί τους.

Εντοπίσαμε το διοργανωτή του Thessaloniki Game Fest, Αλέξανδρο Μέλη, Διευθυντή Μάρκετινγκ του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και μάθαμε περισσότερα για το Φεστιβάλ.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η προσέγγιση είναι καθαρά εκπαιδευτική, αφού ο βασικός στόχος είναι να δώσουμε όχι μόνο γνώση αλλά και τροφή για έμπνευση ώστε να παροτρύνουμε τους νέους της πόλης, να ασχοληθούνε με αυτόν τον τόσο γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο

Καταρχήν, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Τι θα δούμε σε αυτό το Φεστιβάλ;

Τα εύσημα για την πρωτοβουλία πηγαίνουν στην Διεύθυνση Σπουδών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, κα. Έλενα Κακούρα και συγκεκριμένα στον Τομέα Πληροφορικής με ακαδημαϊκή υπεύθυνη την κα. Γεωργία Αβραμίδου καθώς και στους καθηγητές και τους σπουδαστές που την αγκάλιασαν από την αρχή, βάζοντας ο καθένας τις προτάσεις του και το μεράκι του. Είναι πράγματι η πρώτη φορά που διοργανώνουμε μια ημερίδα στη συγκεκριμένη μορφή και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό. Να σημειώσω ότι η προσέγγιση είναι καθαρά εκπαιδευτική, αφού ο βασικός στόχος είναι να δώσουμε όχι μόνο γνώση αλλά και τροφή για έμπνευση ώστε να παροτρύνουμε τους νέους της πόλης, να ασχοληθούνε με αυτόν τον τόσο γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο και για αυτό το λόγο η είσοδος είναι δωρεάν. Το 1o Thessaloniki Game Fest έχει τρεις βασικές ενότητες: Τα eSports, την Τεχνολογία και το Game Development και οι επισκέπτες από τις 15.00 μέχρι και τις 22.00 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια, πάνελ και workshops από κορυφαίους επαγγελματίες, Game Developers, Gamers, Youtubers και φυσικά θα υπάρχει και η δυνατότητα interaction. Ήμασταν πολύ επιλεκτικοί στην επιλογή των ομιλητών ώστε να υπάρξει ουσιαστικό impact στους επισκέπτες, και όχι να πραγματευτούμε ένα τόσο σημαντικό θέμα επιδερμικά. Ενδεικτικά συμμετέχουν η Total Eclipse, Creat3d Productions, Ελληνική Κοινότητα Unity3D, Robot Set Go, INVR και το αναλυτικό πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη συγκεκριμένη θεματική; Υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο κλάδο από τη σπουδαστική κοινότητα;

Πιστεύουμε πώς ένα από τα σημαντικότερα εφόδια που πρέπει να προσφέρει ένας εκπαιδευτικός φορέας είναι η διασύνδεση των σπουδαστών με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου τους. Η τεχνολογία αλλάζει ραγδαία και είναι επιτακτική ανάγκη οι σπουδές να γίνονται συνδυαστικά με συνεχή επιμόρφωση και ανάπτυξη κάθε είδους σχετικών skills. Οι σπουδές Πληροφορικής είναι από τις πλέον περιζήτητες ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, και πράγματι το κομμάτι του Game Development & Game Design είναι κάτι που οι νέοι δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον λόγω τόσο της αυξανόμενης ζήτησης παγκοσμίως αλλά και της ίδιας τους της ενασχόλησης με το Gaming γενικότερα από νεαρές ηλικίες. Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, όλοι οι τομείς διοργανώνουν κάποιο μεγάλο project, σαν επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που προηγήθηκε μέσα στις αίθουσες και το αποτέλεσμα ήταν το 1o Thessaloniki Game Fest που θέλουμε να καθιερωθεί ως μια μεγάλη γιορτή και συνάντηση.

Κατά την άποψη σας, υπάρχει η δυναμική στη Θεσσαλονίκη (προγραμματιστές, πόροι, γνώση, κτλ.) για να αναπτυχθεί επιχειρηματικά ο κλάδος του gaming; Πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί;

Οι πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό θεωρώ ότι υπάρχουν τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα και αυτό είναι κάτι το θετικό, όμως παράλληλα δεν έχουμε σε τοπικό επίπεδο τις μεγάλες εταιρείες που θα μπορούσαν να αφομοιώσουν την πλειοψηφία των αποφοίτων. Τι κάνουμε εμείς για αυτό ως ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης; Από την μία προσφέρουμε στους σπουδαστές μας τη δυνατότητα να αποκτήσουν την κορυφαία βρετανική πιστοποίηση NCFE η οποία δίνει «προστιθέμενη αξία» στο βιογραφικό τους, λόγω της διαβάθμισης του πτυχίου τους, γεγονός που τους εξασφαλίζει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και συνέχισης σπουδών στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο και επιπλέον τους δίνουμε τα εφόδια για την ανάπτυξη και της δικιάς τους επιχείρησης μέσω σεμιναρίων και φυσικά μέσω του Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας Upstart48 που διοργανώνεται αποκλειστικά από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ένα εντατικό αλλά παράλληλα διασκεδαστικό bootcamp.

Για να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή πατήστε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr