NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο συνάδελφός σου στο γραφείο είναι ψυχοπαθής

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο συνάδελφός σου στο γραφείο είναι ψυχοπαθής

Έχει πολύ γρήγορα προβλήματα συμπεριφοράς

Οι πιο πολλές έρευνες πάνω στο αντικείμενο αναφέρουν πως ένας ψυχοπαθής στον εργασιακό χώρο συμπεριφέρεται όπως οι bullies στην παιδική χαρά. Δηλαδή παρουσιάζει συμπτώματα όπως επιμονή στο ψέμα και την εξαπάτηση, επιθετικές συμπεριφορές ή ακόμη και κλοπές κάθε είδους. Και όλα αυτά σε πολύ έντονο βαθμό και μάλιστα από το πρώτο διάστημα παρουσίας του στο χώρο.

Δε νιώθει συναισθήματα όπως όλοι οι υπόλοιποι

Ένας ψυχοπαθής μπορεί εύκολα να μιμηθεί κάποιες άλλες συμπεριφορές αλλά δύσκολα θα έχει δικές του συναισθηματικές αντιδράσεις. Το άσχημο είναι πως όσοι είναι γύρω του δεν το καταλαβαίνουν μέχρι να γίνει το κακό.

Οι στόχοι του δεν είναι ρεαλιστικοί

Ο ίδιος κάνει πλάνα που είναι απίθανο, ακόμη και μακροπρόθεσμα, να πραγματοποιηθούν. Παρόλα αυτά επιμένει να χαρακτηρίσει τον σκοπό του ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Και γι αυτό δε διστάζει να «ξεζουμίσει» τους συναδέλφους του μέχρι να φτάσει σε ένα σημείο, όπου θα τον καταλάβουν όλοι.

Δεν έχει ποτέ τύψεις ή ενοχές

Η ψυχοπαθητική τάση του επιβάλλει να μη νοιάζεται καθόλου για το τι μπορεί να συμβεί σε κάποιον συνάδελφό του, μετά από δικές του ενέργειες, ανεξάρτητα το πόσο άσχημα μπορεί να μπλέξει ο άλλος. Κι αυτό γιατί έχει την κατά κάποιο τρόπο την «ικανότητα» να κάνει λογική τη συμπεριφορά του. Ακόμη και φίλοι του ή και η οικογένειά του μπορεί να βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Χάνει εύκολα την ψυχραιμία του

Οι ψυχοπαθείς είναι εξαιρετικά ευέξαπτοι. Η υπομονή τους μάλιστα συνηθίζεται να εξαντλείται τρομακτικά γρήγορα και η οργή τους να κάνει την εμφάνισή της. Ακόμη και για τα πιο ασήμαντα γεγονότα.

Η προσωπική του ζωή δεν περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις

Οι πολλαπλές βραχυπρόθεσμες συζυγικές σχέσεις είναι ένα στοιχείο που μαρτυρά πως κάτι δεν πάει καλά με έναν τύπο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο καθώς μπορεί απλά να μη γουστάρει τις δεσμεύσεις. Φρόντισε όμως να προσέξεις αν συνδυάζεται και με κάποιο από τα προηγούμενα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν.

Βαριέται πολύ εύκολα

Εάν κάποιος από τους συναδέλφους σου διαμαρτύρεται διαρκώς για το πόσο βαριέται στο γραφείο, μπορεί να έχεις μια βαρετή δουλειά ή έναν απάλευτο συνεργάτη. Ωστόσο, συνδυαστικά με άλλες παραμέτρους, μπορεί να είναι ένα ακόμη σημάδι ψυχοπάθειας.

Πηγή: askmen.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr