NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Ενισχύεται το mobile broadband

Ενισχύεται το mobile broadband

Εντυπωσιακή αύξηση τόσο του αριθμού των χρηστών παγκοσμίως που θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το κινητό τηλέφωνο τους, όσο και της χρήσης αυτών των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών (mobile broadband), αναμένεται τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έκθεσης Ericsson Mobility Report, ο αριθμός των mobile broadband συνδέσεων αναμένεται να φθάσει τα 8,3 δις το 2022, όταν στο τέλος του 2016 ήταν στα 4,4 δις, κάτι που σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση θα προστίθενται πάνω από 1 εκατ. νέοι χρήστες αυτού του είδους των υπηρεσιών. Επιπλέον, το 90% των συνολικά 9 δις συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας το 2022 (από 7,5 δις που εκτιμάται πως είναι αυτήν τη στιγμή) θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων. Σημειώνεται πως τα smartphones εκτιμάται πως θα φθάσουν τα 6,8 δις το 2022, από 3,9 δις που εκτιμώνται ότι ήταν στο τέλος του 2016.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως οι χρήστες δεν έχουν απλώς ένα κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, αλλά συνδέονται κιόλας. Σύμφωνα με το Ericsson Mobility Report, στο τέλος του 2016 η ετήσια διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας έφθασε τα 8,8 exabyte παγκοσμίως, ενώ από το τέλος του 1ου τριμήνου του 2016 μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου του 2017 η αύξηση ήταν της τάξεως του 70%. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, είναι ότι, μέχρι το 2022, αναμένεται μία μέση ετήσια αύξηση της τάξεως του 42% για να φθάσουμε στη διακίνηση 71 exabyte.

Για να γίνει πιο κατανοητή η τεράστια αύξηση που θα υπάρξει, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα άλλο μέτρο: αυτήν τη στιγμή, κατά μέσο όρο, κάθε smartphone “καταναλώνει” ετησίως 2,1 GB. Το αντίστοιχο νούμερο το 2022 εκτιμάται πως θα έχει φθάσει στα 12 GB!

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι το 2014 οι συνδρομητές 4G θα ξεπεράσουν αυτούς με συνδέσεις 2G. Η ταχύτητα με την οποία έχει υλοποιηθεί και υιοθετηθεί η τεχνολογία αυτή, είναι άνευ προηγουμένου. Χρειάστηκαν μόνο πέντε χρόνια για το 4G προκειμένου να καλύψει 2,5 δις συνδέσεις, ενώ το αντίστοιχο διάστημα για το 3G ήταν οκτώ χρόνια. Μόνο στο 1ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, προστέθηκαν 250 εκατ. νέες συνδρομές 4G. 

Σύμφωνα με το Ericsson Mobility Report, η προώθηση του 4G ωθείται από τη ζήτηση για βελτιωμένη εμπειρία του χρήστη και ταχύτερα δίκτυα. Αντίστοιχα, η ώθηση για την ανάπτυξη του 5G θα προέλθει από την ανάγκη για βελτιωμένες δυνατότητες στον τομέα της κινητής ευρυζωνικότητας και από τις λύσεις του κλάδου για αποδοτικότητα και αυτοματισμό. Έως το 2022, αναμένεται να έχουν ενεργοποιηθεί πάνω από μισό δις συνδέσεις 5G, ενώ η κάλυψη θα φθάνει στο 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Με πληροφορίες από sepe.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr