NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Boost Your Business: Η Δύναμη της Καινοτομίας και του Διαδικτύου στην Κρήτη

Boost Your Business: Η Δύναμη της Καινοτομίας και του Διαδικτύου στην Κρήτη

Το επιβλητικό και πρωτότυπο κτήριο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά φιλοξένησε τη δεύτερη εκδήλωση “SMB – Boost Your Business” στην Ελλάδα, με κεντρικό θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή. Περίπου 200 συμμετέχοντες—εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων—ενημερώθηκαν σχετικά με τις μεθόδους που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση των επιδόσεών τους και την είσοδό τους σε νέες, διεθνείς αγορές. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Facebook, σε συνεργασία με το Enterprise Greece, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSIi).

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, επιχειρηματίες από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στην εκδήλωση “SMB – Boost Your Business” στις 15 Ιουνίου κι ενημερώθηκαν σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή, αλλά και για τα νέα εργαλεία που επιτρέπουν την ανάπτυξή, την ενίσχυση των επιδόσεών τους αλλά και την είσοδό τους σε νέες αγορές.

Το Facebook είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με 1,9 δισεκατομμύρια πελάτες σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 5,1 εκατομμυρίων πελατών στην Ελλάδα. Πάνω από 70 εκατομμύρια μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως χρησιμοποιούν ενεργά το Facebook για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα αποτελεσματικό κανάλι επικοινωνίας με υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των ατόμων που έχουν κινητά και χρησιμοποιούν το Facebook. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων αυτών ανέρχεται σε 4,4 εκατομμύρια το μήνα.

Στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων 3,6 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά από το κινητό. Πρόκειται για μια διαδικασία  εκδημοκρατισμού του  marketing υπέρ των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους τα ίδια εργαλεία, ώστε να αναπτυχθούν εύκολα και αποτελεσματικά, ανεξαρτήτως του μεγέθους ή της τοποθεσίας τους, του κλάδου στον οποίο ανήκουν ή του επιπέδου των δεξιοτήτων τους.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Γιάννης Μαργαρώνης, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του Facebook για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα: «Το Facebook είναι το πιο πολυχρησιμοποιημένο κοινωνικό δίκτυο στο Ίντερνετ, το να πουλάς στους πελάτες σου γίνεται ακόμα πιο εύκολο, το να στήσεις το δικό σου Facebook store είναι απλό και εύκολο, μπορείς να ενσωματώσεις όλες σου τις προσπάθειες για αποτελεσματικό Μάρκετινγκ σε μία πλατφόρμα, ένας αγοραστής από το Facebook θα φέρει πολλούς άλλους, ενώ επίσης το Facebook έχει καλύτερες τεχνικές μάρκετινγκ και διαφήμιση».

Στον χαιρετισμό της, η κα Ευριδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, τόνισε: «Σε αυτήν την  περίοδο της διαρκούς ανάπτυξης του τουρισμού  μας, μέσα σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον ραγδαίων αλλαγών,  καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ευρεία απήχηση στους στο παγκόσμιο κοινό προς όφελος  του τουρισμού και των επιχειρήσεων του κλάδου». Η Γενική Γραμματέας επισήμανε, επίσης, ότι: «Έχουμε καταρτίσει ένα συνολικό σχέδιο τεσσάρων αξόνων για την ψηφιακή πολιτική στον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο, ένα σύστημα συλλογής πολλαπλών δεδομένων που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό από όλες τις συνδεδεμένες στο διαδίκτυο πηγές της Ελλάδας και του εξωτερικού.»

«Υπάρχουν πάνω από 70 εκατομμύρια μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως που χρησιμοποιούν ενεργά τις Σελίδες του Facebook επειδή παρέχονται δωρεάν, είναι εύχρηστες και έχουν καλή λειτουργία στα κινητά τηλέφωνα. Αυτές που διαφημίζονται φτάνουν τα 5 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Στέφανος Λουκάκος, Facebook SMB Director, EMEA, στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τρεις είναι οι βασικές προσδοκίες για τους καταναλωτές: «Η προσδοκία για άμεση επικοινωνία, η επικοινωνία μέσω εικόνων και η επικοινωνία μέσω βίντεο.»

Με συντονίστρια της εκδήλωσης τη δημοσιογράφο κα Εύα Αντωνοπούλου, ακολούθησε Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας των Θεσμικών Φορέων, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης, ο κ. Κυριάκος Παπαδάκης, Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Κρήτης και η κα Laura Bononcini, Facebook Public Policy Head για την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, όπου συζητήθηκε η ανάγκη  δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών στην Κρήτη και τα απαραίτητα βήματα που θα επιτρέψουν στις ελληνικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ψηφιακές εφαρμογές, ενισχύοντας έτσι την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση “Boost Your Business” ανέδειξε επίσης τις επιτυχίες ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συμβολή ψηφιακών λύσεων σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Εκπρόσωποι της εταιρείας ξύλινων αξεσουάρ Double O Woodcrafts και της εταιρείας υποδημάτων Malena Shoes με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και του αθλητικού προορισμού Surf Club Keros στη Λήμνο μίλησαν για τις επιχειρηματικές τους επιτυχίες, στις οποίες έχει συμβάλει καθοριστικά το Facebook.

«Κάθε επιχειρηματίας που αρχίζει να χρησιμοποιεί το Facebook θα πρέπει να αρχίσει πλέον να σκέφτεται τη σελίδα του στο Facebook ως ένα σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο μάρκετινγκ για τη σελίδα του και να συμπεριφέρεται με σεβασμό και ακρίβεια στις σχέσεις με τους πελάτες», επισήμαναν ο κ. Μιχάλης Κόκκινος και η κα Χριστίνα Ελπίδα Ξιφαρά, συνιδρυτές της Double O Woodcrafts.

«Συνιστώ σε όλους τους επιχειρηματίες να έχουν μια καλή σελίδα στο Facebook με ωραίες φωτογραφίες και συγκεκριμένες προσφορές, γιατί με τον τρόπο αυτό μπορούν να αυξήσουν τα μέλη του Facebook που θα γίνουν οι πελάτες τους στο εγγύς μέλλον. Ειδικά με την οικονομική κρίση που βιώνουμε στην Ελλάδα, αυτή η πρακτική θα τους βοηθήσει να προσεγγίσουν περισσότερους ανθρώπους από την πόλη σας»», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Μακριδάκης, ιδρυτής της Malena Shoes.

«Προτρέπουμε τους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργήσουν το κοινό τους, να συνδεθούν με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το εμπορικό σήμα τους, ασχολούνται μαζί τους, να δοκιμάσουν πολλά, να μην ανησυχήσουν αν τα πράγματα δεν λειτουργούν άμεσα, να κατανοήσουν το κοινό τους, να γνωρίζουν και παρακολουθούν τα αριθμητικά στοιχεία τους, να ενισχύουν τις καλές διαφημίσεις, να διαγράφουν όσες δεν φέρουν αποτέλεσμα», σημείωσαν ο κ. Γιάννης Δούμτσιος κι ο κ. Κωνσταντίνος Καρτίτσης από το Surf Club Keros.

O κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Πρόεδρος τους Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), χαιρετίζοντας την εκδήλωση παρότρυνε για μία επόμενη ημερίδα στη Μυτιλήνη κι επισήμανε εκτός των άλλων «ότι το διαδίκτυο είναι το εργαλείο εκείνο που θα μας βγάλει στις διεθνείς αγορές, μέσα από την επαγγελματική εξειδίκευση των ιδιωτών ανά κατηγορία στο διαδίκτυο παίρνοντας τα οφέλη και μόνο από αυτό». Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη σωστής χρήσης του Διαδικτύου.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν, τέλος, workshops από στελέχη του Facebook που αφορούσαν τη χρήση των εργαλείων τόσο του Facebook όσο και του Instagram.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr