NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Ξέχνα την επιτυχία για να τη βρεις

Ξέχνα την επιτυχία για να τη βρεις

9 tips που κάνουν την επιτυχία παράπλευρο όφελος.

Σήμερα είναι 21 Ιουνίου, που θα πει ότι σήμερα με το θερινό ηλιοστάσιο ξεκινά και επίσημα το καλοκαίρι. Επίσης σήμερα 21 Ιουνίου είναι η μέρα που γεννήθηκε ο Ζαν- Πωλ Σαρτρ, ο Μισέλ Πλατινί, η Μάρω Κοντού, ο Μάνου Τσάο ή, αν το προτιμάτε, η μέρα που πέθανε ο Νικολό Μακιαβέλι, ο Τζον Λη Χούκερ και ο Χρήστος Νέγκας. Σήμερα είναι μία μέρα όπως όλες οι άλλες - η 172η του χρόνου - και τα παραπάνω ονόματα ανήκουν σε ανθρώπους τους οποίους λίγο έως πολύ θεωρούμε πετυχημένους.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ξέχνα την επιτυχία. Κυνήγα τις δεξιότητες.

Η ιδέα της επιτυχίας είναι κάτι που έρχεται ξανά και ξανά εμπρός μου λες και το κάνει επίτηδες επειδή ξέρει ότι με εκνευρίζει και δεν τη συμπαθώ. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι πιστεύουν στην επιτυχία, ότι αναζητούν στρατηγικές επιτυχίας, ότι επιδιώκουν την επιτυχία αλλά προσωπικά ανήκω στη μειονότητα που δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κόλπα και τεχνικές επιτυχίας, ούτε την επιδιώκω. Όλα αυτά που αναφέρονται ως τεχνικές, μέθοδοι και κόλπα επιτυχίας αν τα κοιτάξετε πιο προσεκτικά - στο βαθμό που εκείνος που τα έγραψε ξέρει τι λέει - είναι συγκεκαλυμμένοι τρόποι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να αναπτύξει δεξιότητες. Η επιτυχία είναι παράπλευρο όφελος της ανάπτυξης δεξιοτήτων. Αν κάνεις κάτι καλά και αν αυτό που κάνεις είναι χρήσιμο για τον υπόλοιπο κόσμο, τότε η “επιτυχία” και τα χρήματα δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν. Οπότε η ξεκάθαρη εισήγησή μου, είναι η εξής: “Ξέχνα την επιτυχία. Κυνήγα τις δεξιότητες.”

Από την άλλη μεριά βέβαια, γνωρίζω ότι προτιμάτε συγκεκριμένες συμβουλές και όχι αφιλοσόφητους φιλοσοφικούς προβληματισμούς, οπότε για να είμαστε όλοι χαρούμενοι, ακολουθούν στα χνάρια των προαναφερθέντων σκέψεων, μερικές ιδέες που θα σας φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία ενώ την ίδια στιγμή θα την αγνοείτε επιδεικτικά.

  1. Ασχολήσου με την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Μόνο.
  2. Βρες τι είναι χρήσιμο και κάνε το καλά.
  3. Πέσε κάτω 100 φορές αλλά φρόντισε να έχεις λάβει 100 μαθήματα.
  4. Σαφήνεια όχι αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι φθηνό υποκατάστατο της σαφήνειας και της ικανότητας να βλέπεις καθαρά.
  5. Μάθε να κάνεις εκείνο που πρέπει να γίνει και να είσαι με εκείνον που πρέπει να είσαι είτε σου αρέσει είτε όχι.
  6. Ασχολήσου με το να είσαι χαρούμενος.
  7. Να έχεις ακεραιότητα και να εμπνέεις εμπιστοσύνη.
  8. 8.Εστίασε σε κάτι έξω από σένα και αφιέρωσε τη ζωή σου σε αυτό. Όλοι οι μεγάλοι κοίταζαν τη ζωή έχοντας ξεχάσει την ερώτηση: “Τι υπάρχει εδώ για μένα;”
  9. Σταμάτα να σκέφτεσαι αν είσαι πετυχημένος ή όχι. Κάνε απλά το καλύτερο που μπορείς. Αν το καλύτερο που μπορείς είναι αρκετό, οι άλλοι θα σε ανακηρύξουν επιτυχημένο. Αν δεν είναι αρκετό δεν πειράζει γιατί τουλάχιστον εσύ θα είσαι χαρούμενος.

Εις το επανιδείν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr