NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Πρόκληση για τις εταιρείες η ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων

Πρόκληση για τις εταιρείες η ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων

H MetLife παρουσίασε τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας για την ομαδική ασφάλιση στην Ελλάδα, Employee Benefit Trends Study.

Η παρουσίαση έγινε στο Μουσείο Γουλανδρή - Κέντρο Γαία από τον Ossman Charabati, Head of Employee Benefits, MetLife EMEA. Πρώτο και βασικό εύρημα της έρευνας είναι το γεγονός ότι η ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και η αύξηση της ικανοποίησής τους αποτελεί πρόκληση για περίπου 40% των εταιρειών. 

Την ίδια στιγμή, οι διαρκείς μεταβολές στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης δημιουργούν αβεβαιότητα, καλώντας για μεγαλύτερη υποστήριξη από πλευράς των επιχειρήσεων. Το 82% των εργοδοτών πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι με τις υπάρχουσες παροχές, ενώ το 55% των εργαζομένων δήλωσε ότι θα ήθελαν ο εργοδότης να προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα εθελοντικών παροχών, από τις οποίες θα μπορούν να επιλέγουν. Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι όσο περισσότερο εκτιμούν οι εργαζόμενοι το ενδιαφέρον και την υποστήριξη από τον προϊστάμενό τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η αφοσίωση και η δέσμευσή τους προς τον εργοδότη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr