NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Μέτρια καινοτομία για την Ελλάδα με άνοδο 0,7%

Μέτρια καινοτομία για την Ελλάδα με άνοδο 0,7%

Τα κύρια πορίσματα του τελευταίου πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνουν ότι οι περσινές επιδόσεις της ΕΕ αναφορικά με την καινοτομία συνέχισαν να βελτιώνονται, παρά την άνιση πρόοδο που παρατηρήθηκε στην Ευρωπη. 

Γενικότερα, βελτιώθηκαν οι επιδόσεις 15 χωρών ως προς την καινοτομία, έστω και αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των κρατών μελών. Η Σουηδία παραμένει στην πρώτη θέση όσον αφορά την καινοτομία, ενώ η Λιθουανία, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, η Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν τις χώρες με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της καινοτομίας.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών, ενώ η επίδοση της χώρας έχει ανέβει κατά 0,7% σε σχέση με αυτή της ΕΕ το 2010. Μπορείτε να διαβάσετε την λεπτομερή έκθεση για την Ελλάδα εδώ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η ΕΕ πλησιάζει τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία προπορεύονται. Η Κίνα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των ανταγωνιστών σε διεθνές επίπεδο.

Η κ. Ελζμπιέτα Μπιενκόβσκα, Επίτροπος αρμόδια για την εσωτερική αγορά, τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και τις ΜΜΕ, δήλωσε: «Η βιομηχανία της ΕΕ συνεχίζει να καινοτομεί, αλλά ακόμη υστερούμε σε σχέση με τους παγκόσμιους πρωτοπόρους στην καινοτομία. Εν μέσω της παγκοσμιοποίησης και των ραγδαίων τεχνολογικών μεταβολών, οι καινοτομίες διατηρούν κομβικό ρόλο για την ευημερία των πολιτών μας και την ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Η πρωτοβουλία για τις νεοφυείς και τις αναπτυσσόμενες νέες επιχειρήσεις, καθώς και η ατζέντα νέων δεξιοτήτων, που παρουσίασε η Επιτροπή, αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση του οικοσυστήματος για την άνθηση της καινοτομίας
 
Ο κ. Κάρλος Μοέδας, Επίτροπος αρμόδιος για την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία, δήλωσε: «Ο πίνακας αποτελεσμάτων δείχνει ότι πολλά μπορούν ακόμη να γίνουν για να βελτιστοποιηθούν οι επιδόσεις έρευνας και καινοτομίας. Γι' αυτόν τον λόγο ενισχύουμε τη στήριξη προς όσους πραγματοποιούν ρηξικέλευθες καινοτομίες μέσω του πιλοτικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας βάσει του προγράμματος-πλαισίου της ΕΕ "Ορίζοντας 2020" για την έρευνα και την καινοτομία

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr