NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Ο δρόμος για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ περνάει από την Αθήνα!

Ο δρόμος για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ περνάει από την Αθήνα!

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, 162 νεαροί εφευρέτες από ολόκληρη την Αττική συγκεντρώνονται στην Αθήνα για να διαγωνιστούν σε περιφερειακό επίπεδο, με σκοπό να προκριθούν στον Πανελλήνιο Τελικό W.R.O. ™ που θα γίνει την 1η Ιουλίου στο Ο.Α.Κ.Α. και από εκεί στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  W.R.O.™, την κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Παράλληλα με τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής, ο οποίος είναι ανοιχτός προς το κοινό, διενεργούνται αντίστοιχοι διαγωνισμοί σε ολόκληρη τη χώρα από τον Εθνικό διοργανωτή της World Robot Olympiad™, WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Συνολικά, 235 ομάδες από ολόκληρη την Ελλάδα προετοιμάζονται από τον Μάρτιο 2017 για τον κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό.

Η φετινή Ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2017 στην Κόστα Ρίκα, με προβλεπόμενη συμμετοχή περισσότερων από 2500 μαθητών από 60 χώρες. Η ιδιαίτερη σχέση της Κόστα Ρίκα με τον τομέα της πράσινης ενέργειας έχει οδηγήσει στη διαμόρφωση του φετινού θέματος της Ολυμπιάδας, «Sustainabots: Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Sustainabots: Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τα Sustainabot (Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη) σχεδιάζονται ώστε να ενδιαφέρονται για τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τους εαυτούς τους! Το Sustainabot δημιουργείται για να αλλάξει τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζει, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία.

Η δημιουργία των Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα να διαμορφώσει ζώνες αειφορίας σε ολόκληρο τον κόσμο και να επιτύχει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γνωριμία με την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™)

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η W.R.O.™ συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συγκροτήσουν ομάδες των δύο ή τριών παιδιών.  Οι ομάδες που συμμετέχουν καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που είτε θα χρησιμοποιείται σε δοκιμασίες πίστας (Regular κατηγορία), είτε θα προσομοιώνει ένα επιστημονικό σχετικό με τη φετινή θεματολογία της αειφόρου ανάπτυξης (Open κατηγορία).

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) πραγματοποιείται χωριστά για τρία ηλικιακά επίπεδα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) στις κατηγορίες Regular & Open. Η κάθε κατηγορία/ηλικιακό επίπεδο διαγωνίζεται σε δικό της πρόβλημα και πίστα διαγωνισμού με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με την ηλικία.

Το πρόγραμμα του περιφερειακού Διαγωνισμού W.R.O. ™ της Αττικής:

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός προς το κοινό και έχει δωρεάν είσοδο, τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους θεατές

08:30-10:00

Εγγραφές διαγωνιζόμενων ομάδων

09:30-10:00

Εισαγωγικές ομιλίες από εκπροσώπους του WRO Hellas

10:00-12:30

Α’ Γύρος Κατασκευής – Δοκιμών

12:30

Τοποθέτηση ρομπότ στη καραντίνα

13:00 – 13:45

Α’ Διαγωνιστικός Γύρος

13:45 – 14:15

Διάλειμμα

14:15 – 14:45

Β’ Γύρος  Δοκιμών

15:00

Β’ Διαγωνιστικός Γύρος

16:00

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων – Κατάταξη

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr