NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

SentiGeek: Η αυτόματη πλατφόρμα ανάλυσης πελατών [video]

SentiGeek: Η αυτόματη πλατφόρμα ανάλυσης πελατών [video]

οι Δρ. Μάρα Τσούμαρη , CEO & Co-founder, και Παναγιώτης Μήτζιας, CTO & Co-founder της SentiGeek, μίλησαν στο epixeiro.gr στα πλάισια του Διαγωνισμού MIT Enterprise Forum.

Η SentiGeek παρέχει μία αυτόματη πλατφόρμα ανάλυσης σχολίων από πελάτες και κριτικών προϊόντων/υπηρεσιών (customer feedback/comments/reviews/complaints/emails κ.λπ.), σχετικά με brands, προϊόντα, υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή των υπηρεσιών που σχολιάζονται. Στη συνέχεια δημιουργεί προφίλ και περσόνες πελατών για τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις τους και κάνει προβλέψεις για πωλήσεις ή άλλες παραμέτρους που ενδιαφέρουν την εταιρία-χρήστη. Στην επόμενη φάση, η υπηρεσία θα επεξεργάζεται και δεδομένα από τηλεφωνικά κέντρα. 

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η SentiGeek και ποια τα οφέλη;

Το εύρος της υπηρεσίας που παρέχουμε διαθέτει πολλά περισσότερα από απλή ανάλυση των σχολίων από πελάτες. Πρόκειται για ανθρωποκεντρική ανάλυση και δίνει έτοιμη πληροφορία που μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα η επιχείρηση για να διαμορφώσει τους στόχους μάρκετινγκ, το κοινό στο οποίο απευθύνεται και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Τα οφέλη είναι στοχευμένα στο μάρκετινγκ, βελτίωση των προϊόντων/υπηρεσιών, μείωση της απώλειας πελατών, βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Παράθεση - epixeiro.gr

Στόχος πρέπει να είναι η απόκτηση πελατών και όχι επενδυτών

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Στη σημερινή εποχή κυριαρχούν οι αριθμοί, όλα έγιναν στατιστική. Στον χώρο του text analytics κυριαρχούν οι λέξεις που «ερμηνεύονται» επίσης με αριθμούς μέσω της στατιστικής. Εμείς βλέπουμε τον άνθρωπο πίσω από τις λέξεις. Ο άνθρωπος, πώς σκέφτεται, πώς νιώθει, δε φαίνεται πουθενά, χάνεται στους αριθμούς. Εμείς παρέχουμε μια πραγματικά ευφυή ανθρωποκεντρική τεχνολογία που «μιμείται» την ανθρώπινη νοημοσύνη στην κατανόηση και την ερμηνεία των κειμένων.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία για εμάς σημαίνει πελατολόγιο στην παγκόσμια αγορά. Μέχρι στιγμής, από πλευράς αγοράς, είμαστε στη φάση του beta testing με εταιρίες από Ευρώπη, Αμερική και Ινδία. Από πλευράς διακρίσεων, είμαστε στoυς τελικούς του MIT Enterprise Forum, διακριθήκαμε για την καινοτομία μας στο Cosmote Hackathon, πήραμε τη 2η θέση στο Cyprus Entrepreneurship Competition, ήμασταν στο top 10 από 86 εταιρίες από όλο τον κόσμο σε διαγωνισμό στο SXSW 2016, Austin, Texas, παρουσιάσαμε την υπηρεσία μας στις Βρυξέλλες στο LT-Accelerate Conference, στο DLD Tel Aviv Innovation Festival και μετά τις 20 Ιουνίου ετοιμαζόμαστε να πάμε πάλι στην Αμερική, Βοστόνη και Νέα Υόρκη, για παρουσιάσεις και συναντήσεις με επιχειρήσεις.

Πώς κρατάτε το κίνητρο ζωντανό στην ομάδα;

Πιστεύουμε πολύ στην καινοτόμο τεχνολογία που παράγουμε και στην αξία που δίνουν οι υπηρεσίες μας στις επιχειρήσεις. Κυνηγάμε πολύ τη δουλειά μας και η ανταπόκριση που έχουμε από την αγορά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Τι θέλετε να δείτε την SentiGeek να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Να έχουμε εδραιωθεί στην παγκόσμια αγορά ως εταιρία που παράγει πραγματικά ευφυείς, καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής άρτια δεμένες με το market intelligence, να έχουμε αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες και να έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Εμείς είμαστε ζωντανό παράδειγμα. Χωρίς επενδυτές, ναι, σίγουρα μπορεί να ξεκινήσει. Και χωρίς καθόλου χρήματα ως ένα σημαντικό σημείο μέχρι να φτάσει στη δημιουργία πρωτοτύπου. Εκεί ανάλογα την ιδέα μπορεί να χρειαστεί λίγα χρήματα για να δημιουργήσει το πρωτότυπο, μπορεί και όχι. Από το πρωτότυπο στη δημιουργία MVP (ελάχιστο βιώσιμο προϊόν) πιθανόν να χρειαστεί κάποια χρήματα αν δεν πρόκειται για απλή εφαρμογή. Θα χρειαστεί χρήματα (αυτοχρηματοδότηση συνήθως, friends and family) για να γνωστοποιήσει το ίδιο το προϊόν/υπηρεσία στην αγορά. Αν εργάζεται αλλού, μπορεί να εξοικονομεί λίγα χρήματα από εκεί. Δεν μπορεί να επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά γρήγορα χωρίς επενδυτή εκτός κι αν το προϊόν/υπηρεσία είναι τέτοια που τραβήξει κάποιον μεγάλο πελάτη πολύ γρήγορα οπότε και αλλάζει η ροή των εξελίξεων.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Πρέπει να έχουν μια εξαιρετική ιδέα γιατί χωρίς αυτή δεν έχουν τίποτα. Να έχουν μια πρώτη αξιοπρεπή υλοποίηση και να έχουν στόχο να αποκτήσουν πελάτες, όχι επένδυση. Επίσης το δεύτερο στοιχείο που ξεχωρίζει τον επιχειρηματία είναι να ξέρει να λέει όχι, να γίνεται «δυσάρεστος» όταν χρειάζεται και να έχει αυτό που λέμε γερό στομάχι. Τέλος, αλλά είναι το πιο σημαντικό από όλα, να έχει ήθος και αξίες. Δεν θυσιάζονται όλα για να πετύχει η επιχείρηση, δεν θυσιάζονται οι άνθρωποι, δεν θυσιάζεται η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια, δεν θυσιάζεται η οικογένεια, δεν θυσιάζεται η συνείδηση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω ένα εκτεταμένο demo του πώς λειτουργεί η πλατφόρμα της SentiGeek

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr