NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Έτοιμοι οι πρώτοι εκπαιδευτές προγραμματισμού του Refugee Code Week στην Ελλάδα

Έτοιμοι οι πρώτοι εκπαιδευτές προγραμματισμού του Refugee Code Week στην Ελλάδα
29_06_2017 | 10:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα διήμερα σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτών προγραμματισμού της SAP σε Αθήνα και Μυτιλήνη!

Οι εγγραφές στα εργαστήρια ήταν περισσότερες από 260, και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού (Scratch και Web Programming) από εκπαιδευτές, που έφθασαν στην Ελλάδα ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν να προετοιμάσει τους εκπαιδευτές, που με τη σειρά τους θα μεταδώσουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού κατά τη διάρκεια του Refugee Code Week που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη το διάστημα 15 έως 22 Οκτωβρίου 2017. Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν από το Changemakers Lab με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της SciCo, της Οργάνωσης Γη και της Visions2Ventures.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως το 90% των συμμετεχόντων ήταν Έλληνες, που ενδιαφέρθηκαν να εμπλακούν σε αυτή την πρωτοβουλία της SAP, που έχει σαν στόχο να δώσει σε ντόπιους και πρόσφυγες απαραίτητα εφόδια για τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Λόγω της συμμετοχής, που υπήρξε, το Changemakers Lab θα προχωρήσει στη διοργάνωση online σεμιναρίων (webinars) για κάθε ενδιαφερόμενο. Για αυτό τον λόγο η ομάδα του καλεί κάθε συνεργατικό χώρο (co-working space) ή εργαστήριο ή οποιοδήποτε φορέα και ομάδα, που έχει πρόσβαση σε χώρους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε ομάδες ντόπιων και προσφύγων να επικοινωνήσει μαζί της στο changemakerslab@gmail.com για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής στα σεμινάρια, που θα ακολουθήσουν.

To Refugee Code Week

To Refugee Code Week αποτελεί μια πρωτοβουλία της SAP σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Galway και κατά τόπους φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις. Αφορά πρόσφυγες και ντόπιους και το πρόγραμμα έρχεται στην Ελλάδα ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες του Changemakers Lab και ως αποτέλεσμα των συζητήσεών του με την SAP τους τελευταίους μήνες.

Πρόκειται για μια ενέργεια, που ακολουθεί το πολύ επιτυχημένο Africa Code Week της SAP το 2016, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 500.000 παιδιά και νέοι από 30 διαφορετικές χώρες της Αφρικής. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης έτρεξε και το πρώτο Refugee Code Week με τη συμμετοχή 10.000 προσφύγων, που είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε βασικές γνώσεις προγραμματισμού και ICT αποκτώντας σημαντικά εφόδια για την αγορά εργασίας.

Φέτος το Refugee Code Week θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου στην Αίγυπτο, Ιορδανία, Λίβανο, Τουρκία, Ελλάδα, Γαλλία και Σουηδία, ενώ ειδικά webinars θα πραγματοποιηθούν σε Παλαιστίνη και Ιράκ.

Οι νεότεροι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην απλοποιημένη πλατφόρμα προγραμματισμού Scratch του ΜΙΤ και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία θα εκπαιδευτούν στη δημιουργία ιστοσελίδων με χρήση HTML, CSS, JavaScript, PHP και SQL και θα έχουν μια γνωριμία με το λογισμικό Business One της SAP. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα πρόγραμμα 15 εβδομάδων για να αποκτήσουν γνώσεις μηχανικών υπολογιστών, αρκετές για να απασχοληθούν επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr