NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Πάρε την ιδέα σου και πήγαινε την κρουαζιέρα. (μέρος 2ο)

Πάρε την ιδέα σου και πήγαινε την κρουαζιέρα. (μέρος 2ο)

Την Παρασκευή 23/6 ξεκίνησε ένα ταξίδι ιδεών το οποίο καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε.

Δευτέρα 26/6, Ναύπλιο

«Το CruiseInn είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα απαιτητικά projects που μπορεί να συναντήσει κανείς, στον τομέα των start ups. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εμπειρία 7 ημερών η οποία συνδυάζει εκπαίδευση, δικτύωση αλλά και εξερεύνηση». Λέων Γαβαλάς, Project Manager CruiseInn

Η μέρα μας ξεκινάει με την Travel Quest να κερδίζει για δεύτερη φορά με βραβείο ένα δείπνο στο εστιατόριο του πλοίου. Τα παιδιά δεν έχουν χρόνο να γιορτάσουν καθώς έχουμε ήδη μπει στο Ναύπλιο όπου θα μας επισκεφθούν επιχειρηματίες και τοπικοί παράγοντες του τόπου ώστε να ακούσουν τις ιδέες των παιδιών. Στις 17.30 αναχωρούμε εμείς για το Ναύπλιο για να παρευρεθούμε στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού. 

Πάρε την ιδέα σου και πήγαινε την κρουαζιέρα. (μέρος 2ο)

Τρίτη 27/6, Χανιά

«Ο πελάτης δεν θα ενδιαφερθεί για την ιδέα σου αλλά για τη λύση που θα του προτείνεις. Αυτή τη μία λύση που θα κάνει τη ζωή του πιο εύκολη». Βαγγέλης Ασβεστάς, Distribution Account Manager Cisco

Πρώτη μας στάση το Κέντρο Νεανικής Επιχειρηματικότητας Χανίων όπου ακολουθούν ομιλίες ενώ στο τέλος αυτών οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν ο καθένας με τη σειρά του τις ιδέες τους. Να σημειώσω ότι μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση το γεγονός ότι, σε μια προσπάθεια του CruiseInn να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα καλώντας συμμετέχοντες από το εξωτερικό, οι περισσότερες ομιλίες και workshops έγιναν στα αγγλικά. Με την επιστροφή στο πλοίο ξεκινάει μια νέα δοκιμασία όπου στο παιχνίδι μπαίνουν για τα καλά και τα social media. Κάθε ομάδα πρέπει να αφιερώσει χρόνο ώστε να δημιουργήσει μια αξιόλογη κοινωνική παρουσία η οποία θα συγκεντρώσει και τον απαιτούμενο αριθμό likes. 

Πάρε την ιδέα σου και πήγαινε την κρουαζιέρα. (μέρος 2ο)

Τετάρτη 28/6, Ρόδος

Με τα παιδιά του CruiseInn μας χωρίζει λίγο πολύ μια δεκαετία, μπορώ να πω μάλιστα ότι σε μερικούς από αυτούς είδα και τον εαυτό μου λίγο μετά το πτυχίο. Μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά το ότι βρέθηκα ανάμεσα τους ως ομιλητής ενώ το ζήτημα του τουρισμού το οποίο θίξαμε είναι εξαιρετικής σημασίας αν θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί». Αλέξανδρος Πασσάλης, General Manager Alex Beach Hotel/ Founder Passalis Family

Μια μέρα πριν το διαγωνισμό και ήδη το κλίμα είναι τεταμένο. Οι ώρες ύπνου έχουν μειωθεί ενώ αυξάνονται οι ώρες μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών τους. Σωστή κίνηση επομένως η επίσκεψη στα Aldemar Resorts μια μέρα πριν τον τελικό ώστε μετά τις ομιλίες οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να χαλαρώσουν. Από τις ομιλίες μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος προσέγγισης της Ιωάννας Αγγελιδάκη, marketing manager της Instashop, η οποία φρόντισε να τονίσει ότι η αποτυχία είναι μέρος του παιχνιδιού, η στάση μας όμως προς την αποτυχία λέει πολλά για το χαρακτήρα μας. Έχουν μείνει λίγες ώρες μέχρι την αναχώρηση μας από τη Ρόδο και έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε water sports, θάλασσα, πισίνα και βόλτα στην παλιά πόλη. Μπορώ να σας πω ότι υπήρχαν άτομα που πρόλαβαν να κάνουν όλα τα παραπάνω. Σε αυτό το σημείο νομίζω μπορώ να σας δώσω και ένα μικρό hint για τη νικήτρια ομάδα. Ήταν αυτή που κατάφερε να τηρήσει τα όρια ανάμεσα στη δουλειά και τη διασκέδαση και μπορώ να πω ότι τα απόλαυσε και τα δύο. 

Πάρε την ιδέα σου και πήγαινε την κρουαζιέρα. (μέρος 2ο)

Πέμπτη 29/6, Cesme

«Στο CruiseInn είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε αξιόλογα άτομα από τον τομέα της επιχειρηματικότητας, δημιουργήσαμε μια δεμένη ομάδα και απολαύσαμε την εμπειρία μιας κρουαζιέρας στο Αιγαίο». Κωνσταντίνος Γκιόκας, Participant/ Founder TravelQuest

Έφτασε! Δημιουργικότητα, συνεργασία, προετοιμασία, σκληρή δουλειά κρίνονται σήμερα. Είναι ιδιαίτερα ωραίο να βλέπεις πώς σε μια βδομάδα εξελίσσεται η ποιότητα της δουλειάς καθώς στενεύουν τα περιθώρια. Χαρακτηριστικό πως κανένας από τους συμμετέχοντες δε κατέβηκε για βόλτα στο Cesme καθώς πλέον κάθε λεπτό μετράει. Έχουμε πλέον συγκεντρωθεί στο κατάστρωμα πέντε και περιμένουμε να δούμε τι το μαγικό έχουν να μας παρουσιάσουν οι έξι ομάδες. Σε γενικές γραμμές είχαν φτάσει όλοι σε ένα πολύ καλό επίπεδο ενώ μου άρεσε και το γεγονός ότι οι κριτές τους πίεσαν αρκετά. Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται ο αυστηρός της υπόθεσης οπότε για να μπουν σε αυτή τη διαδικασία σημαίνει ότι πραγματικά θέλουν μέσα από το CruiseInn να προκύψει μια ή ιδανικά περισσότερες εταιρείες οι οποίες θα είναι βιώσιμες. 

Πάρε την ιδέα σου και πήγαινε την κρουαζιέρα. (μέρος 2ο)

Ποιος ήταν όμως τελικά ο νικητής;

Πρόκειται για τη TravelQuest μια εφαρμογή η οποία μέσα από διάφορες δοκιμασίες προσπαθεί να δώσει στο χρήστη μια αυθεντική τοπική εμπειρία. Αναγνώστη σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν κρίθηκε αποκλειστικά η ιδέα θα σε απογοητεύσω. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η ομάδα και τα συγκεκριμένα άτομα κατάφεραν να φτιάξουν μια ιδιαίτερα ικανή ομάδα.

Στην αρχή έγραψα ότι στο τέλος της κρουαζιέρας θα αναδειχθεί ένας νικητής. Ίσως έκανα και λάθος μιας και ειλικρινά πιστεύω ότι νικητές βγήκαμε όλοι. Και όχι δεν πάω να πατήσω στο συναισθηματικό της υπόθεσης αλλά πρακτικά να το δεις αν σε στείλουν μέσα σε ένα καράβι για μια εβδομάδα με άτομα που μηδενός εξαιρουμένου θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μόνο καλά μπορείς να πάρεις.

Credits για τις φωτογραφίες: George Adamos.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr