NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Fake News. Ποιος θα τα σταματήσει;

Fake News. Ποιος θα τα σταματήσει;
06_07_2017 | 13:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά στις μέρες μας – και λόγω του διαδικτύου – έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, έχοντας πλέον αναδειχθεί σε κρίσιμο οικουμενικό ζήτημα που δηλητηριάζει τον δημόσιο λόγο, διαβρώνει την ενημέρωση και απειλεί προσωπικότητες, επιχειρήσεις, κράτη, την ίδια την ουσία της αλήθειας. Σε μια χώρα, μάλιστα, όπως η Ελλάδα όπου το Internet κατέχει την πρώτη θέση στην ενημέρωση, το θέμα αυτό αναδεικνύεται ως φλέγον.

Έτσι, ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της ΕΕΔΕ διοργανώνει εσπερίδα με θέμα "Fake News. Ποιος θα τα σταματήσει;" την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και ώρα 18:00, στη αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.  Η εκδήλωση σχεδιάστηκε με σκοπό να δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν και να αναδειχθούν οι πτυχές του φαινομένου που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην εποχή μας.

Στην εκδήλωση δημοσιογράφοι και ειδικοί της επικοινωνίας θα παρουσιάσουν την έννοια και την ιστορία των fake news, θα μιλήσουν για τον ρόλο του επαγγελματία δημοσιογράφου απέναντι στην επέλαση τους, θα ανατρέξουν στις ρίζες του φαινομένου, την αγορά της επικοινωνίας, τα brands και το θεσμικό πλαίσιο. Θα αναφερθούν στο κοινωνιολογικό/ψυχολογικό πλαίσιο και στις αιτίες αποδοχής του από την κοινωνία μας. Και θα μιλήσουν για την αντίδραση των επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα Case Studies

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr