NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Πανέτοιμη να διαγωνιστεί στην Ευρώπη η μαθητική επιχείρηση «Watch Out» από τη Θεσσαλονίκη

Πανέτοιμη να διαγωνιστεί στην Ευρώπη η μαθητική επιχείρηση  «Watch Out» από τη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα «πετάει» σήμερα για Βρυξέλλες και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Η «Watch Out», η κοινωνική επιχείρηση των μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, είναι έτοιμη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «28th Company Of The Year Competition 2017» του Junior Achievement Europe.

O διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες -έδρα του JA Europe- του Ευρωπαϊκού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο. Η ατμόσφαιρα θα είναι πανηγυρική φέτος καθώς εορτάζονται τα 40 χρόνια από την ίδρυση του JA Europe, στον οποίο υπάγονται 39 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Ο παγκόσμιος Junior Achievement Worldwide δραστηριοποιείται σε 122 χώρες και η έδρα του είναι στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 100 χρόνια.    

Η ελληνική μαθητική ομάδα «Watch Out» θα αναμετρηθεί με άλλες 34 μαθητικές επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη που επίσης προτείνουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες. Στο διαγωνισμό θα δώσουν το παρόν πάνω από 200 μαθητές, ενώ συνολικά κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 συμμετείχαν πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση», περισσότεροι από 300 χιλιάδες μαθητές, 15 έως 18 ετών.

«Watch Out»

Έξυπνη συσκευή προειδοποίησης εμποδίων στο ύψος της κεφαλής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Η μαθητική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, θα διαγωνισθεί με την έξυπνη συσκευή «Watch Out» που προειδοποιεί τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης για εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο τους στο ύψος της κεφαλής. Τα ταλαντούχα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη βρήκαν μία πρακτική και οικονομική λύση σε ένα σοβαρό, καθημερινό πρόβλημα και δίνουν την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να περπατούν με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο. Τα παιδιά σκέφθηκαν και δημιούργησαν έναν ελαφρύ και διακριτικό μηχανισμό, με αισθητήρες υπερήχων, που τοποθετείται σε καπέλο ή σκούφο και προκαλεί μία μικρή προειδοποιητική δόνηση όταν πλησιάζουν σε εμπόδιο στο ύψος του κεφαλιού τους, π.χ. σε ένα κλαδί ή πινακίδα που το παραδοσιακό μπαστούνι δεν μπορεί να τους βοηθήσει.  Είναι μία ευρεσιτεχνία που κέρδισε το ενδιαφέρον των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, οι οποίοι την δοκίμασαν με επιτυχία, ενώ υποστηρίζεται θερμά και από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία και τον πρόεδρό της κύριο Ιωάννη Βαρδακαστάνη.  

            «Είναι εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο για την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, ότι τα παιδιά επιχειρούν με το βλέμμα στραμμένο στο συνάνθρωπο και το κοινωνικό καλό»,  δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Μάλιστα, στην παρουσίασή τους, τα παιδιά της ομάδας «Watch Out», τονίζουν ότι όραμά τους είναι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι και να αλλάξουν τον κόσμο. Η καινοτομία του προϊόντος αλλά και η μεγάλη κοινωνική ευαισθησία των ελλήνων μαθητών, είμαστε βέβαιοι ότι θα διακριθεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό», κατέληξε η κυρία Παναγιωτοπούλου. «Τα παιδιά έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν ένα προϊόν έτοιμο να βγει στην αγορά», συμπλήρωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος. «Θα είμαστε στο πλευρό τους στη διάρκεια του διαγωνισμού αλλά και μετά για να υποστηρίξουμε την σπουδαία αυτή ιδέα».

Ποιοι είναι οι πέντε μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας

 

Οι πέντε μαθητές της Α’ Λυκείου που θα αναλάβουν την εκπροσώπηση της 25μελούς ομάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό είναι: Πασχάλης Κυζάκης, Σαμουήλ Μόσιος, Νικολέτα Καλούτσικου, Δημήτρης Καραμπουρνιώτης και Χριστόφορος Δημητρακόπουλος. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης που καθοδήγησε τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι η κυρία Μαρία Δαμαλή, ενώ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους είχε και ο εθελοντής, επιχειρηματικός σύμβουλος Κυριάκος Κελίδης, προϊστάμενος προμηθειών ΤΙΤΑΝ, εργοστασίου Θεσσαλονίκης.   Εθελοντικά βοήθησε τα παιδιά στην προετοιμασία της παρουσίασής τους για τον Εθνικό αλλά και τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό η marketing strategist, συνιδιοκτήτρια της διαφημιστικής εταιρείας 7indigo New Media, κα Βάλια Παπαδημητρίου.

Ο διαγωνισμός και οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του JA Europe θα πραγματοποιηθούν στο Crowne Plaza Hotel, Rue Gineste 3, Bρυξέλλες. Την πρώτη ημέρα, την Τρίτη 11 Ιουλίου, τα παιδιά θα  δώσουν  συνέντευξη στην κριτική επιτροπή, θα κάνουν πρόβες για την παρουσίασή τους και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια.  Την Τετάρτη 12 Ιουλίου το πρωί θα παρουσιάσουν επίσημα την επιχείρησή τους σε κριτές και κοινό και το μεσημέρι, μαζί με τις άλλες 34 ομάδες, θα στήσουν το δικό τους περίπτερο, με αφίσες και φυλλάδια με τα οποία θα ενημερώνουν το κοινό αλλά και την κριτική επιτροπή που θα τους επισκεφθεί και θα κάνει ξανά ερωτήσεις για μια τελευταία φορά. Τα παιδιά θα βρίσκονται στα περίπτερα από τις 14.00 έως τις 17.00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Crowne Plaza Hotel. Σε αυτή την εκδήλωση η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Τετάρτη το βράδυ σε επίσημη τελετή που θα διαρκέσει από τις  19.30 έως τις 23.00.

Ευχόμαστε στην ελληνική μαθητική ομάδα «Watch Out», καλή επιτυχία!

«Εικονική Επιχείρηση»: Παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας

Το παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece υλοποιείται χωρίς κανένα κόστος για τα παιδιά καθώς υποστηρίζεται από τις εταιρείες: MetLife, Citi, Εθνική Τράπεζα, General Mills, SAP Hellas, Accenture και άλλες. Τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr